fbpx

Ameriška vojna se je pričela: Clintonova svetovala Trumpu, naj izbriše profil

Foto: epa

Besedno vojno na socialnem omrežju Twitter je začel republikanski kandidat Donald Trump, ki je Clintonovo večkrat zbodel na provokativen način. Tokrat je očital predsedniku Obami, da je “podprl barabinsko Hillary in si zagotovil še štiri leta Obame – ki pa ga nihče več noče!,” je zapisal in s tem v pravem ameriškem slogu odprl bitko za predsednika države.

Hillary se očitno ni mogla zadržati in se je prvič odzvala na njegov zbadljiv tvit, kjer mu je svetovala “naj izbriše uporabniški profil,” ki je precej splošna fraza za zabavne tvite na medijskem in političnem področju. Zato so ji številni odpisali, da se fraze ne uporablja v odzivih na bizarne ali žaljive tvite.

Poteza Clintonove je spodbudila več kot 300 tisoč ljudi, da so delili njen ‘tvit’, prav tako pa so se ji poleg Trumpa oglasili številni ljudje in predsednik republikanskega nacionalnega odbora Reince Priebus, ki so ji očitali, “če kdo ve, kako se pritisne tipka izbriši, si to ti,” in ji pod nos vrgli afero o 33 tisoč izbrisanih sporočil elektronske pošte, za katero številni menijo, da bi jo morali pod drobnogled vzeti preiskovalni organi. Clintonova naj bi namreč v času, ko je vodila State Department, uporabljala zasebni strežnik za elektronsko pošto in tako ogrozila varovane državne skrivnosti.

Trump, ki nikoli ne pusti, da bi kdo drug imel zadnjo besedo, ji je vrnil očitek, “Koliko časa je vseh 823 ljudi potrebovalo, da so si to sporočilo izmislili – in kje je tvojih 33 tisoč izbrisanih sporočil?” Za volilni štab Clintonove je namreč znano, da ji pomaga kar 823 strokovnjakov s področja političnega marketinga in volilnih kampanj. Za primerjavo – Trump jih ima manj kot 80.

S tem je Trump uradno odprl bitko s Hillary, ki jo bo nadaljeval v ponedeljek, ko bo imel svoj govor o zakoncih Clinton.

M. P.