fbpx

Ameriška vojska pred talibani rešila posamezne pedofile in posiljevalce

19-letni Zabihullah Mohmand. (Foto: Missoula County Sheriff's Office)

Administracija ameriškega predsednika Joeja Bidna se sooča z obtožbami nezadostnega preverjanja afganistanskih evakuirancev, ki so jih pripeljali v ZDA ob svojem begu iz Afganistana. Izkazalo se je, da gre za vrsto posiljevalcev in pedofilov. Incidenti pa so se z začetkom programa naselitve uvoženih migrantov začeli seliti tudi med civiliste v več zveznih državah.

19-letni afganistanski migrant Zabihullah Muhmand, ki ga je ameriška vojska ob talibanskem prevzemu oblasti v Afganistanu evakuirala v ZDA, je obtožen posilstva ženske v Missouli v Montani. Ne gre za osamljen primer, 32-letni Mohammad Haroon Imaad je obtožen napada na ženo, ki jo je davil in dušil 17. septembra 2021 v vojaški bazi Fort McCoy.

Na Nova24TV smo že poročali, da je ameriška vojska pred srdom talibanov reševala afganistanske pedofile, ki so prišli v ZDA skupaj s svojimi otroškimi nevestami.

S policije v Missouli so sporočili, da je bil Muhmand aretiran na podlagi klica žrtve posilstva na številko za nujne primere. Posiljena ženska je klicala iz lokalnega motela. Muhmand se trenutno nahaja v lokalni ječi v Missouli. Sodni spisi kažejo, da je žrtev posilstva srečala Muhmanda, ki jo je povabil v svojo motelsko sobo. Žrtev je trdila, da ni želela, da bi se v sobi karkoli zgodilo. Kasneje so žrtev posilstva videli v hotelskem lobiju, kjer je bila opazno vznemirjena in klicala 911. Oblasti so v Muhmandovi sobi našle žrtvin modrček in nogavice. Afganistanski migrant vztraja, da je bil njun odnos prostovoljen.

Politiki ogorčeni
Guverner Montane Greg Gianforte je zaradi nedavnega posilstva ženske v Missouli od ameriškega predsednika Joeja Bidna zahteval bolj vestno preverjanje migrantov, ki jih pripeljejo v državo. “Ti nepreverjeni Afganistanci ne delijo naše kulture in naših vrednot,” se je po pisanju Law Enforcement Today pritoževal kongresnik iz Montane Matt Rosendale.

Ameriški vojak afganistanskih korenin Mohammad Jamil pomaga svojim rojakom pri interpretaciji ob prihodu v Fort McCoy v Wisconsinu. (foto: Fort McCoy)

Politiki v Montani se spotikajo en čez drugega pri svojih poskusih, da bi javnosti dokazali, kako je za vse kriv Biden in njegovo slabo preverjanje migrantov, ki so jih Američani prostovoljno uvozili v državo iz Afganistana. Nihče noče omeniti, da ti posiljevalci ne bi mogli uničevati življenj v ZDA, če bi jih preprosto pustili v Afganistanu, da se znajdejo sami. Navsezadnje, ča parafraziramo Rosendala, si uvoženi migranti s talibani v Afganistanu vsaj delijo kulturo in njihove vrednote.

Še do enega incidenta z afganistanskimi migranti je prišlo v vojaški bazi Fort Bliss v zvezni državi New Mexico. 19. septembra 2021 je skupina evakuirancev napadla vojakinjo. Incident preiskuje FBI. Še pred tem je 20-letni afganistanski evakuiranec poskusil spolno zlorabiti mladoletno deklico v vojaški bazi Fort McCoy v Wisconsinu. Nasploh ostaja vtis, da bi Američani storili bolje, če bi trop posiljevalcev prepustili talibanom, namesto da so jih “rešili” in s tem ogrozili nedolžna življenja v ZDA.

Ivan Šokić