Ameriške volitve: od prevare do sodišč

Datum:

Donald Trump očita demokratom volilno prevaro. Iznenada se je v “bojiščnih državah” pojavilo sto tisoče sumljivih glasovnic. Mediji razglašajo Bidna za zmagovalca, še preden so končani sodni postopki. Leta 2000 so se mediji že opekli, ker so prehitro razglasili zmagovalca.

Letošnje volitve na oni strani Atlantika so se spremenile v popoln kaos, kjer se je boj z volišč prenesel na vse ravni ameriške družbe. Boj poteka v medijih, na socialnih omrežjih in seveda na sodiščih. Ponavlja se leto 2000, ko se je usoda predsedništva odločala v sodnih dvoranah in končala z zmago predsednika Georgea W. Busha.

Nenavadno dogajanje
Začetek letošnje volilne noči se je začel in potekal kot običajno, oba kandidata sta zmagovala v “varnih” državah, se pravi tistih, kjer tradicionalno zmaguje njuna stranka; Kalifornija ali New York denimo tradicionalno volita demokrate, Indiana ali Oklahoma pa republikance. Potem pa je Trump izredno suvereno zmagal v Ohiu in na Floridi, ki sta veljali za “bojiščni državi”, kjer glasovi volivcev prehajajo zdaj na eno, zdaj na drugo stran. In Trumpu je kazalo, da bo zmagal tudi v nadaljnjih štirih “bojiščnih državah”, za nameček pa je vodil še v Nevadi, edino v Arizoni je imel težave. In potem preobrat večera − na začetku so mediji kar na suho razglasili zmago Bidna v Arizoni, štetje glasov v drugih “bojiščnih državah” pa se je nenadoma prekinilo. Čez čas so razglasili, da se je pojavilo enormno veliko število glasovnic po pošti in mediji so tako rekoč enoglasno začeli razglašati, da je pričakovati, da bodo vsi ti volilni glasovi favorizirali Bidna, čeprav so po uradnih podatkih več kot tretjino glasovnic zahtevali republikanski volivci.

Foto: epa

In nato se je vsulo, kar nenadoma so sto tisoči glasov prehajali v Bidnov tabor. Najbolj bizaren je primer iz Michigana, kjer je bilo po prekinitvi dodano kar 138 tisoč glasov za Bidna in nič za nasprotno stran. Niti enega samega glasu ni bilo za Trumpa in tudi ne za kandidate manjših strank (libertarci, zeleni), kar je statistično nemogoče. Nenadoma so vsi mediji napovedali govor kandidata Joeja Bidna, ki je razglasil, da bodo zmagali, čeprav je v vseh »bojiščnih državah« še vedno vodil Trump. Trump se je odzval in dejal, da očitno poteka velika volilna prevara, da bodo angažirali pravnike in da so, kar se njega tiče, oni zmagovalci. Mimogrede, za Trumpa je bilo tedaj oddanih največ glasov od kateregakoli predsedniškega kandidata v zgodovini, celo več kot za tako opevanega Baracka Obamo, za katerega so trdili, da mu je uspelo na volišča privabiti milijone tistih, ki navadno sploh ne volijo. V sedmih “bojiščnih državah”, večinoma imajo vse te države demokratske guvernerje, so nato napovedali,  da bodo prešteli vsak glas in da bo to trajalo še dneve, medtem ko je Trumpova stran vse glasneje trdila, da poteka volilna prevara in bi morali ustaviti štetje sto tisoče glasov, ki so se kar nenadoma pojavili po prej omenjenem premoru.

Geti za Bidna?
Vsekakor je zanimivo, da ti sto tisoči glasov, ki favorizirajo Bidna, prihajali iz velikih mest, kot so Filadelfija, Atlanta, Detroit, kjer imajo nadzor demokrati in ki zajemajo velike črnske gete. Ta volilna zavzetost v črnih getih je izredno čudna zato, ker gre za del populacije, ki praviloma sploh ne odhaja (oziroma odhaja v zelo majhnem številu) na volišča, izjema je bilo leto 2008, ko je prvič kandidiral Barack Obama, pa še tedaj je šla v teh getih na volišča krepko manj kot polovica volilnih upravičencev. Prebivalci teh getov večinoma menijo, da imajo zadosti svojih problemov, in si ne belijo glave z volitvami. Nekateri menijo, da zanje ne bo nič bolje ne glede nato, kdo bo izvoljen, ali celo, da so volitve itak “belska zadeva”, ki z njimi nima nič. Mnogi pa tudi ne morejo voliti, saj je odstotek kriminala in posledično obsojenih v teh getih visok, obsojenci pa v ZDA izgubijo volilno pravico.

Foto: epa

Odstotek obsojenih je v ZDA izredno narasel po letu 1994, ko je bila sprejeta strožja zakonodaja. Temnopolti se od tedaj stano pritožujejo, da gre za pristransko, celo rasistično zakonodajo, katere namen je škoditi in zatirati temnopolte, in v omenjenih getih se težko najde družina, v kateri vsej en član ni bil oziroma je zaprt zaradi te zaostrene zakonodaje. In zdaj naj bi prebivalci teh getov množično volili za Bidna, ki je bil glavni sponzor omenjene zakonodaje? To so mu v nominacijskem procesu očitali mnogi demokratski tekmeci, med njimi njegova zdajšnja podpredsednica Kamala Harris. In tudi Harrisovi so očitali, da je svojo tožilsko in posledično politično kariero zgradila prav na tem, da je na podlagi ostre zakonodaje iz leta 1994 pošiljala za zapahe predvsem “manjšine”, t. j, črnce in Latinskoameričane.

Vse “napake” v korist demokratov
Medtem ko se je za Bidna nenadoma pojavilo veliko število novih glasovnic, pa se je razkrilo, da so v Arizoni denimo med štetjem veliko število glasovnic iz močnih republikanskih okrožij postavili na stran in jih pozabili vnesti v razporede ali pa so jih v nekaj primerih celo prezrli pred štetjem, Čisto po naključju seveda. Potem ko je Trump obtožil nasprotnike volilne prevare, prihaja na dan vse več zanimivih naključij; tako so denimo glasovali ljudje, ki so že davno mrtvi, a so iz neznanega razloga še vedno v volilnih imenikih. V Michiganu so denimo zabeležili vsaj štiri ljudi, ki so se rodili še v 19. stoletju, da so pretekli torek oddali svoj glas. Veliki mediji in spletni velikani so delali nadure, da so prikrili razkritja goljufij in šli celo tako daleč, da so cenzurirali predsednika ZDA! Hiša CBS si je dovolila celo to, da je predsednikovo izjavo kratko malo prekinila po 40 sekundah, ko je začel govoriti o volilnih prevarah. A vsega cenzorji le ne morejo zatreti.

Foto: epa

Tako je prišlo na dan, da se je zgodilo več računalniških napak, tako imenovanih gličev, kjer so programi napačno prenašali številke preštetih glasovnic. Vsekakor je zanimivo, da se vsi ti kiksi in gliči, prezrte glasovnice in iznenada prispele glasovnice ter mrtvi volivci po nekakšnem čudežu dogajajo na škodo Trumpa in republikanske stranke. In mimogrede, računalniška oprema, v kateri se dogajajo gliči in je v uporabi v več bojiščnih državah, je bila izdelana v podjetju, v katerem je velik delničar mož kalifornijske senatorke Diane Feinstein, ki je ena najvplivnejših demokratskih senatork, članica pravosodnega odbora, in smo jo videli pretekli mesec, ko je vodila surove napade na tedaj kandidatko za vrhovno sodnico Amy Coney Barrett. Glavni lobist za računalniško “glič opremo” pa je nekdanji pomočnik Nancy Pelosi, poslanke iz Kalifornije, ki je voditeljica demokratov v predstavniškem domu in hkrati tudi predsednica predstavniškega doma, kar pomeni, da zaseda tretjo najvplivnejšo funkcijo v državi.

Potopljena kredibilnost anketarjev
Zanimiva je tudi statistika. V vseh »običajnih« zveznih državah je odstotek sodelujočih na volitvah v bistvu enak dolgoletnim trendom, z nekaj odstopanja seveda. A v “bojiščnih državah”, se pravi teh, kjer je vodil Trump in se je nato nenadoma pojavilo sto tisoče glasovnic za Bidna, pa je volilna udeležba nenadoma skočila v neverjetne višave, celo do vrtoglavih 90 odstotkov, v nekaterih okrožjih pa je celo prišlo do več kot 100-odstotne udeležbe! In ko smo pri statistiki, neverjetno je, kar so si privoščile anketne hiše. Z izjemo Rasmussena in Trafalgarja, ki sta napovedala v bojiščnih državah rahlo prednost Trumpa ali pa izenačen izid, so druge anketne hiše napovedovale zmago Bidna z 8, 10 pa celo 17 odstotnih točk! Človek bi težko verjel da gre za tako veliko nesposobnost anketarjev, več kot očitno gre za politični aktivizem. Naj bo tako ali drugače, kredibilnost anketnih firm je potopljena. Tako kot je potopljena kredibilnost medijskih hiš. Na letošnjih volitvah niso več niti skrivali svoje pristranskosti, svojega navijaštva. Preprosto blokirali so vse, kar bi lahko tudi od daleč škodilo njihovemu kandidatu Bidnu, za veliki finale pa so tako rekoč simultano razglasile Bidna za zmagovalca in novega predsednika ZDA, čeprav štetje v bistvu še ni končano, ker še vedno potekajo sodni postopki.

Foto: epa

To, da so mediji razglasili Bidna za predsednika, seveda na pomeni nič. Tudi leta 2000 so razglasili Ala Gora za predsednika in na koncu je v Beli hiši stoloval Bush, Gore pa je začel novo (in zelo donosno) kariero okoljevarstvenega aktivista. Seveda ima ta medijska “razglasitev” svoj namen, skušajo namreč ustvarjati vtis, da je vsega konec, čeprav, kot rečeno, sodne bitke še potekajo oziroma se še prav začele niso. Čeprav sodišča v ZDA lahko delajo izredno hitro, še posebno če gre za tako pomembno zadevo, kot so predsedniške volitve, bo vseeno trajalo še nekaj tednov, saj bo predvidoma vsa zadeva končala na vrhovnem sodišču, tako kot je leta 2000. Države bodo izbrale elektorje 8. decembra, ti bodo glasovali o predsedniku 15. decembra in glasovi bodo uradno znani na skupni seji obeh domov ameriškega kongresa 6. januarja in štele potem bo lahko prihodnji predsednik ZDA 20. januarja opoldne uradno prisegel.

Hinavščina medijskih voditeljev
Več kot očitno pa je eno. Globalistična levoliberalna kabala je angažirala letos prav vse za volilno tekmo. Medije, anketarje, spletne velikane, levičarska teroristična gibanja, kot sta BLM in Antifa, pa Wall Street (milijarder Michael Bloomberg je iz svojega žepa prispeval 100 milijonov za podporo demokratom na Floridi), estradnike, globoko državo, skratka vse, kar se je dalo. Trump na drugi strani se je utrdil kot nesporni vodja republikanske volilne baze, ki je izredno angažirana, prepričana v volilno prevaro in zato tudi ustrezno razjarjena. Mnogi se bojijo, da bi Trump zdaj lahko postal vodja “odpora”. Zatorej ni nič čudnega, da mnogi televizijski voditelji zdaj nenadoma pozivajo k “preseganju delitev” in k “ohranjanju hladnokrvnosti”, kar pa je milo rečeno hinavščina. Prav oni so namreč v preteklih petih letih tako rekoč vsakodnevno demonizirali, žalili in smešili Trumpa in njegove podpornike, pozivali k “odporu” in tudi dajali potuho razbijaškim tolpam BLM in Antife, tudi tedaj, ko so fizično napadale nasprotnike. Prav oni so s svojim delovanjem “razdelili narod” in spremenili navadno nekonfliktno republikansko bazo v “Trumpovo vojsko”, ki je za prihodnje dni že napovedala zbiranja v mestih, kjer menijo, da so bili žrtev volilnih prevar.

Bogdan Sajovic

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...