fbpx

Ameriški predsednik Donald Trump in prva dama ZDA Melania pozitivna na covid-19!

Ameriški predsednik Donald Trump skupaj z ženo Melanio (foto: EPA)

Ameriški predsednik Donald Trump in prva dama Melania Trump sta pozitivna na koronavirus, je objavil Trump preko Twitterja. Oba se počutita dobro, karanteno pa bosta prestala v Beli hiši, kjer bosta še naprej opravljala svoje uradne zadolžitve. Trump pri svojih 74 letih spada v rizično skupino.

“Nocoj sva prva dama ZDA in jaz bila pozitivna na covid-19. Takoj bova začela s procesom karantene in okrevanja. To bova premagala skupaj!” je preko Twitterja sporočil ameriški predsednik Donald Trump.

“Kakor je že preveč Američano storilo letos, se predsednik ZDA in jaz nahajava v karanteni doma, potem, ko je test pokazal, da sva pozitivna na covid-19. Počutiva se dobro, jaz pa sem prestavila vse prihajajoče obveznosti,” je v svojem tvitu javnosti sporočila prva dama ZDA Melania Trump.

Ni še znano kjer sta se zakonca Trump okužila s koronavirusom, poroča Breitbart. Pred tem je Trump sporočil, da je okužbo s koronavirusom staknila tudi njegova svetovalka Hope Hicks. Hicksova je začela kazati simptome okužbe v sredo, 30. septembra 2020, na poti na shod Trumpovih podpornikov v Duluthu v Minnesoti, kamor je spremljala ameriškega predsednika. V četrtek je bila testirana, ko pa je bila okužba potrjena sta se nemudoma testirala še zakonca Trump.

Trumpov osebni zdravnik dr. Sean Conley je zatrdil, da se tako ameriški predsednik kot njegova žena “v tem trenutku počutita dobro, in nameravata ostati doma v Beli hiši med okrevanjem.” Conley je še povedal, da bo Trump brez prekinitve nadaljeval z opravljanjem svojih predsedniških dolžnosti.

Trump je imel za vikend v načrtu obisk večih političnih shodov po državi, a bodo ti po vsej verjetnosti odpadli. Težko je imeti Trumpov shod brez Trumpa. Ameriški predsednik Trump je drugače od samega začetka pandemije preventivno jemal dnevno dozo cinka v kombinaciji s hidroksiklorokvinom, poroča Guardian. Omenjeno zdravilo se drugače uporablja za zdravljenje malarije, a se je izkazalo kot zelo učinkovito v boju proti covid-19. Edini problem naj bi predstavljali stranski učinki v primeru mešanja z remdesivirom, uradno prepoznanim protivirusnim zdravilom širokega spektra za covid-19.

Ivan Šokić