fbpx

Vse v imenu humanitarnosti: Komisar Lenarčič miri strahove globalistov! Nov migrantski pakt državam EU prepoveduje kriminalizacijo nevladnih organizacij, ki prevažajo ilegalne migrante v Evropo!

Evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič in komisar OZN urada za begunce (UNHCR) Filippo Grandi. (Foto: Twitter)

Nov migracijski in azilni pakt, ki ga je nedavno predstavila švedska evropska komisarka za notranje zadeve Ylva Johansson ni razburil zgolj nasprotnikov naseljevanja migrantov v Evropo. Iz ravno nasprotnih razlogov, da se bo onemogočalo nekontrolirano priseljevanje migrantov so zaskrbljeni pri Združenih narodih. Strahove predstavnikov UNHCR (Visoki komisariat Združenih narodov za begunce), da se ni bati, da bi sredstva za “humanitarne” zadeve končala za namen varovanja evropskih mej, pa je miril ravno slovenski evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič.

“Predstavljam urad, ki brani principe, a vseeno zasleduje konkretne rešitve,” je v intervjuju za Politico povedal komisar OZN urada za begunce (UNHCR) Filippo Grandi. “Politiki v Evropi so uničili solidarnost,” je potožil predstavnik OZN in novi EU migracijski in azilni pakt, ki bi zamenjal Dublinski sporazum označil za “dober poskus” ponovnega oživljanja solidarnosti.

Grandi je celo svaril, da obstaja tveganje, da bi znanja politika EU postala preveč povezana z “upravljanjem migracij.” Ta fraza bo v naslednjih letih v uradni komunikaciji EU postajala vedno bolj pomembna. Kaže namreč sam odnos EU do migracij. Ni problem v tem, da ljudje iz Afrike in Azije silijo v Evropo. Problem je, da tega ne počnejo v skladu z željami evropskih birokratov.

Da je temu res tako, kažejo tudi Grandijeve trditve, da je problem novega pakta pomanjkanje obvezne preselitve migrantov v druge države članice EU, ko ti prispejo v države članice EU, ki so na zunanji meji EU. Problem novega pakta za globaliste je, da naseljevanje migrantov po EU poteka prepočasi.

Lenarčič miri strahove podpornikov migracij
Pri tem je Grandi izpostavil, da ga je skrbelo, da bi denar, ki ga EU namenja za razvoj držav tretjega sveta bil porabljen, za pošiljanje ilegalnih migrantov nazaj v njihove domovine. O tem je prejšnji teden spregovoril z večimi evropskimi komisarji. Njegove strahove, da se to ne bo zgodilo je pomiril slovenski evropski komisar za krizno upravljanj Janez Lenarčič, ki ga je opozoril “da v besedilu pakta, kakršen je sedaj, obstaja jasna ločnica med humanitarno pomočjo – ki mora biti v celoti neodvisna – in pomočjo EK državam za boljše upravljanje z mejami.”

https://twitter.com/JanezLenarcic/status/1310589793710080001

“Na neki točki nas je skrbelo, da bo pakt odprl vrata za procesiranje izven Evrope,” kakor so to počeli Madžari, je razkril Grandi. A do tega ni prišlo. “Pakt se je temu izognil.” To ni edina stvar, ki se ji je novi migrantski pakt izognil. Vodila, ki so jih objavili na spletni strani EU namreč razkrivajo, da direktiva o nastanitvi ne sme biti interpretirana na način ki bi kriminaliziral “humanitarno dejavnost v obliki iskanja in reševanja”. Še posebej so izpostavili, da se ne sme kriminalizirati “nevladne organizacije ali druge udeležence, ki izvajajo akcije iskanja in reševanja na morju.” Z drugimi besedami, Evropska komisija je z novim paktom dala nevladnim organizacijam, ki v sodelovanju s tihotapci uvažajo ilegalne migrante iz Azije in Afrike v Evropo, popolnoma proste roke.

Ivan Šokić