Ameriški predsednik Donald Trump o napadih demokratov: “To ni poziv k odpoklicu z oblasti, to je državni udar!”

Ameriški predsednik Donald Trump (vir: twitter)

V ZDA se dnevnopolitično dogajanje že nekaj dni vrti okoli poziva k odpoklicu z oblasti ameriškega predsednika Trumpa, ki so ga želeli doseči demokrati zaradi domnevnih “spornosti” v predsednikovem telefonskem pogovoru z ukrajinskim predsednikom Zelenskim v zvezi s koruptivnostjo sina nekdanjega podpredsednika Bidna. Trump je poskus demokratov označil za državni udar.

Ko so zaradi trditev neznanega vira, da naj bi ameriški predsednik Donald Trump vršil pritisk na novega ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega, naj uvede preiskavo proti sinu nekdanjega podpredsednika Joeja Bidna, demokrati pozivali k odpoklicu z oblasti (t. i. impeachment), je postalo jasno, da gre za samo še eno nekontroverzo.

Namreč, vodja demokratske večine v spodnjem domu ameriškega kongresa Nancy Pelosi na tej točki ni bila več zmožna kontrolirati skrajnežev znotraj stranke, ki so želeli za vsako ceno odstaviti Trumpa. Ravno tako jim ni v prid, da je tudi sam Zelenski potrdil, da Trump nanj ni vršil nikakršnega pritiska.

S tem pa sta Pelosijeva in njena družba t. i. “biznis” demokratov končno spoznali, da ko enkrat zajahaš tigra, je zelo težko razjahati. Vse, kar je ostalo Pelosijevi, je, da začne s postopkom odpoklica z oblasti ali pa se umakne s položaja.

Ker se je sama še dobro zavedala, da če bi se umaknila s položaja, bi znotraj lastne stranke veljala za “izdajalko”, je raje sprožila postopek proti ameriškemu predsedniku, s čimer je sprožila najnovejši vrtinec v ameriški dnevni politiki.

Napad na Trumpa razkril korupcijo Bidna
Demokrati so od Trumpa zahtevali, da objavi transkripte pogovora z ukrajinskim predsednikom, kar je ta z veseljem storil. Izkazalo se je namreč, da Trump ni vršil nikakršnega pritiska, temveč je zgolj povprašal o preiskavi, za katero se je sam Biden hvalil, da jo je ustavil, in poskrbel, da je bil prejšnji ukrajinski tožilec umaknjen s položaja.

Vse skupaj se je maščevalo demokratom. Biden je začel izgubljati podporo med lastnimi volivci, medtem ko je še vedno sredi kampanje za demokratskega predsedniškega kandidata. Čeprav še vedno v vodstvu, pa njegovo prednost že nekaj časa uspešno lovi kvaziindijanska senatorka Elizabeth Warren.

Biden je že tako imel vedno več težav zaradi neprimernega obnašanja in vedno bolj očitne demence, zdaj, ko so se ga prijele še obtožbe korupcije, povezane z njegovim sinom Hunterjem, pa mu ne kaže več najbolje.

Novi napadi na Trumpa
Tudi demokrati so hitro ubrali nov ton. Če so pred tem pozivali k takojšnjem odpoklicu z oblasti, so zdaj prešli na pozive k ustanovitvi preiskovalne komisije, ki bi ugotavljala, ali je Trumpov pogovor z Zelenskim dovolj dober razlog za odpoklic z oblasti.

Trump pa je vse skupaj označil za poskus državnega udara. Jasno namreč postaja, da ko demokratom zmanjka argumentov, poskusijo z osebnimi napadi. Laži o Trumpovi koluziji z Rusijo so vlekli dve leti in jih vsak dan ponavljali, kjerkoli so dobili priložnost, na koncu pa jim je usta zaprl posebni preiskovalec Robert Mueller, ki je razkril, da ni bilo nobenega sodelovanja med ameriškim predsednikom in Rusijo.

Zdaj ameriški predsednik lažnivim medijem, demokratom in vsem preostalim nasprotnikom vrača udarec. Svojim podpornikom je po pisanju RT sporočil, da procesi, ki so jih proti njemu sprožili demokrati, ogrožajo samo bit tega, kar je ameriško.

Ljudje podprli Trumpa
“Z vsakim dnevom bolj prihajam do ugotovitve, da kar se dogaja, ni odpoklic z oblasti, to je državni udar, katerega namen je ljudem odvzeti njihovo moč, svoboščine, drugi amandma, vero, vojsko, zid na meji in njihove od Boga dane pravice kot državljanov ZDA!” je povedal Trump.

Kaj točno si mislijo o vsem tem ljudje, dovolj pove dejstvo, da je ameriški predsednik od začetka procesa odpoklica zbral novih 15 milijonov dolarjev donacij za svojo predsedniško kampanjo.

Ivan Šokić

 • xtc

  Demokrsatski butli dobesedno podarjujejo Trumpu drugi mandat,z Bidnom in Pelosijevo pa je zagotovo konec,so si pa Demokrati odgnali z abotnimi potezami ogromno volilcev in vse bolj postajajo stranka mariginalcev in skrajnežev,kar se jim bo utepalo še po koncu drugega Trumpovega mandata,sploh ,ko se bo začel razpletati Bidnov korupcijski škandal.
  Demokrati se bodo morali temeljito zamisliti nad svojo politiko in iz vrst izganati skrajneže in iztirjence tipa Clintoni,da bodo lahko znova postali normalna stranka v tekmi za oblast,drugače bodoizginili v mariginali.

 • Andrej

  V Ameriki jim demokracija dovoljuje, da lahko komurkoli rečeš karkoli. Ta se lahko dempkratično brani. A, če se izkaže, da si krivo govoril, si tudi demokratično obsojen. Tudi, če se imenuješ demokrat.

 • Antonius

  Ničesar krivi Trump je na ameriški način preganjan kot slovenski Janša.

 • Boy

  Trump je kriv, ker je ponudil Ameriki nova delovna mesta, izboljsal socialni polozaj ljudi, preprecil mnozicno priseljevanje in se kaj, cesar crnemu Obami ni uspelo. Zgleda, da je Amerika tudi polna fovsije in tudi tam ne smes biti uspesen, kaj sele pomagati drugim mimo uradnih Rockffelerjev.

 • pajot

  Vladavina republikancev je po vsem tem zagotovljena vsaj še za dva mandata.