fbpx

Salvini je imel prav: Kapitanka NVO-ladje Carola Rackete v Italijo pripeljala morilce, posiljevalce in sadiste!

Kapitanka tihotapske ladje Sea-Watch3 Carola Rackete. (Foto: epa)

Zloglasna kapitanka, ki je na ladji NVO prevažala migrante iz Libije v Evropo, je v Italijo prepeljala tudi tri moške, ki so vodili nezakonito taborišče za pridržanje migrantov, kjer so migrante posiljevali, mučili in morili. Obtoženi so 27-letni Gvinejec Mohammed Condè in Egipčana, 26-letni Hameda Ahmed ter 24-letni Mahmoud Ashuia. Novoimenovana notranja ministrica pa je želela celotno zadevo zamolčati.

Trije ilegalni migranti od 40, ki jih je zloglasna kapitanka Carola Rackete na NVO-ladji Sea Watch 3 prepeljala iz Libije v Italijo, so obtoženi mučenja, posiljevanja in umora v Libiji.

Italijanske oblasti so tri osumljence aretirale že v sprejemnem centru v Messini, a sprva je tudi policija zamolčala aretacije, ki so se zgodile še isti dan, ko so se izkrcali.

Salvini je imel prav
Spomnimo, takratni notranji minister in podpredsednik italijanske vlade Matteo Salvini je prepovedal izkrcanje migrantov v Italiji, ko je Racketejeva namerno prezrla prepoved in bila aretirana, pa so Salvinijevi koalicijski partnerji začeli snovati načrt, kako bi se lahko protimigrantskega ministra kar najhitreje rešili.

https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1177163423609774080

Trije migranti so bili po poročanju portala Voice of Europe formalno obtoženi “sodelovanja v kriminalni združbi, posvečeni upravljanju z ilegalnim pripornim centrom”, obtožbe pa ravno tako vključujejo ugrabitev, umor, posilstvo in mučenje. “Ne samo, da je kršila zakon in se zaletela v patruljni čoln finančne policije, 29. junija je Carole Rackete s Sea Watch 3 v Italiji odložila tri imigrante, obtožene nasilja, posilstva, ugrabitve in umora,” je v odziv na poročanje Il Giornala zapisal Salvini.

Levičarska vlada želela zamolčati resnico
“Parlamentarci Demokratske stranke (PD) so zahtevali izkrcanje vseh migrantov, vključno s tistimi, ki so zdaj osumljeni divjaških zločinov,” svojim političnim nasprotnikom ni prizanašal Salvini.

https://twitter.com/MaltaGov/status/1176069161535119360

Novoimenovana italijanska notranja ministrica Luciana Lamorgese je medije celo prosila, da sramotno zgodbo zamolčijo. Mediji so se odločili, da celotno stvar, vključno z imeni osumljenih kriminalcev, razkrijejo italijanski javnosti. To so 27-letni Gvinejec Mohammed Condè in Egipčana, 26-letni Hameda Ahmed ter 24-letni Mahmoud Ashuia.

Ivan Šokić