Ameriški predsednik Donald Trump za boj proti pandemiji Covid-19 aktiviral nacionalno gardo

Ameriški predsednik Donald Trump (foto: EPA)

V znak boja proti širjenju novega koronavirusa je ameriški predsednik Donald Trump v nedeljo, 22. marca 2020 v Beli hiši napovedal, da bo aktiviral Nacionalno gardo v Kaliforniji, New Yorku in Washingtonu. 

“Vem, da so to težki časi za vse Američane,” je izpostavil Trump in dodal, da se soočajo z veliko nacionalno preizkušnjo. “Smo v vojni. V pravem pomenu smo v vojni.”

Po besedah uradnikov bo aktiviranje nacionalne garde zelo pomembno za guvernerje, saj bo ta pomembno pripomogla v boju proti širjenju koronavirusa. Po poročanju ameriškega Breitbarta je Trump še napovedal, da bodo zveznim državam v pomoč poslane tudi vojaške bolniške ladje. Ladja USNS Mercy bo tako napotena v Los Angeles, ladja USNS Comfort pa v New York.

Foto: epa

Trump je sicer pred desetimi dnevi razglasil izredne razmere, kar je omogočilo, da lahko Zvezna agencija za posredovanje v nesrečah pomaga zveznih državam in lokalnim oblastem v boju s širjenjem koronavirusa in sicer tako, da lahko na njihov teren pošilja posebne ekipe. Ameriški predsednik poudarja, da dokler bo zasedal mesto predsednika, so Američani lahko prepričani, da imajo voditelja, ki se bo boril zanje in se ne bo ustavil, dokler ne bo prišlo do zmage.

Najhuje v New Yorku
Ameriška zvezna država New York je postala pravo žarišče novega koronavirusa, tam namreč beležijo kar 15.168 primerov od 27 tisoč  v celotni ZDA, od tega v samem mestu New York kar 9 tisoč. Po ZDA je doslej umrlo 347 ljudi, v državi New York 114, v mestu pa več kot 60, poroča STA.

Hana Murn

 • Van Der Waals

  pr nas imamo zabite ljudi… kordiš, muka polmesec in cela stranka levica ki samo ne red dela ustvarja anaarhijo!!!

 • Ivan Ivanovič
 • Olga101

  Trump dela!

 • Artur

  Bravo Trump tako se to počne proti levi globalistični satanistični gamadi, Fema taborišča katera so zgradili za neposlušne državljane do njihovega “novega svetovnega reda” bo Trump po kočani raciji nad to satanistično levo zalego napolnil prav z njimi, če bo njihove nabavljene giljotine uporabill na njihovem vratu pa kdove, če bo šel tako daleč.Zgled za Janšo .
  INTERVJU: Aleksandar Nogo – Duboka država stvara sistem koji će uništiti čoveka! (22.3.2020)
  https://www.youtube.com/watch?v=J8qogFMVVf4

 • Someone

  To je bolj dejanje iz obupa kot karkoli drugega. For publicity, bi rekli. Definitivno ne nekaj, kar naj bi imeli drugi za zgled. Pa ne govorim o samem dejanju oz. ukrepu, ampak o tem, da je prej gromozansko podcenjeval virus in do ‘samega konca’ govoril da ni nič nevarnega itd. V tem pogledu je bil še precej slabši od Šarca ali koga iz prejšnje vlade ki ste jo vsi označili za nesposobno. Tako da ga ne slaviti oz. prikazati kot nekoga ki se aktivno bori proti temu ze od začetka.