fbpx

[Video] Ameriški predsednik Trump se sooča z napadi dominantnih medijev, ki so padli pri preverjanju dejstev v zdravstveni krizi!

Foto: epa

Vlada Republike Slovenije ni edina vlada na svetu, ki se mora soočati z zavajajočim medijskim poročanjem dominatnih medijev. V podobni vlogi je ameriški predsednik Donald Trump, ki bije bitko z lažnim poročanjem ameriških dominantnih medijev že skozi celoten mandat. Nič drugače ni v času zdravstvene krize in zajezitvijo širjenja virusa COVID-19 na tleh Združenih držav Amerike.

Ameriški novinar Jesse Watters je razkrinkal sedem lažnivih dejstev, ki so jih ameriški javnosti servirali dominantni ameriški mediji. Med drugim je ameriški predsednik Donald Trump očital novinarju NBC na tiskovni konferenci, da v času krize s koronavirusom iščejo samo senzancionalistične zgobe, kako bi med ameriškim ljudstvom sejali strah. “Ameriško ljudstvo išče odgovore in upanje, vi pa jim dajete samo senzacionalizem. To je zelo slabo novinarstvo,” je povedal novinarju NBC ameriški predsednik Donald Trump.

Voditelj ameriške televizije Fox News Jesse Watters je med drugim razkrinkal sledeča lažniva dejstva poročanja nekaterih ameriških dominantnih medijev v primeru zdravstvene krize v ZDA.

Mediji padli na preverjanju dejstev
Trumpovi administraciji so očitali, da so zmanjšali finančna sredstva Centru za nalezljive bolezni. Vendar je Trumpova administracija vsako leto povečala finančna sredstva tej ustanovi. Očitali so mu, da je umaknil enote za nalezljive bolezni iz sveta nacionalno varnost. Vendar je enota ostala v svetu, samo da so jo pridružili drugi veji sveta za nacionalno varnost.

 

Ameriškemu predsedniku so tudi očitali, da ne upošteva nasvetov znanstvenikov in strokovnjakov. Vendar vsak dan na tiskovni konferencah novice o zajezitvi virusa COVID-19 sporočajo ameriški zdravstveni strokovnjaki. Med drugim so mu očitali, da noče izvajati testiranj na po priporočilih zdravstvene organizacije.

Ameriški televizijski voditelj Jesse Watters je razkrinkal nove laže ameriških dominantnih medijev. (Foto: Twitter)

A vsaka država ima svoj sistem testiranja in poskuša s svojo taktiko testiranj zajeziti širjenja virusa COVID-19. Med drugim so zelo grdo zavajali o tem, da je Trump za virus COVID-19 dejal, da gre za prevaro in svojim državljanom priporočal, naj se znajdejo po svoje, kakor vedo in znajo.

Poročali o tem, da Google ne bo pomagal pri zajezitvi krize, Trump njihove laži ovrgel na tiskovni konferenci
Ameriški dominantni mediji so tudi množično poročali, da ameriški tehnološki velikan Google ne bo pomagal pri zajezitvi širjenju virusa COVID-19 na ameriški tleh. Vendar je njihove laži ovrgel osebno Donald Trump na tiskovni konferenci in pokazal pismo Googla, ki se je zavezalo, da bodo pomagali s svojim znanjem pri premagovanju zdravstvene krize.

Luka Perš