fbpx

Ameriški predsednik Trump proti ameriškim kongresnicam: Zakaj se ne vrnejo nazaj in pomagajo popraviti totalno nedelujoče in s kriminalom preplavljene države, od koder prihajajo?

Kongresnice Ilhan Omar, Alexandria Ocasio-Cortez in Rashida Tlaib (vir: twitter)

Ameriški predsednik Donald Trump je preko Twitterja pozval vrsto ameriških levičarskih kongresnic, ki kažejo izrazito zaničevanje do Amerike, naj se vrnejo v države svojega izvora, kjer vladajo korupcija, kriminal in splošno brezvladje, in naj najprej tam naredijo red, preden solijo pamet Američanom.

“Zelo zanimivo je videti ‘progresivne’ demokratske kongresnice, ki izvirajo iz držav, katerih vlade so celotne in totalne katastrofe, najhujše, najbolj skorumpirane in nesposobne kjerkoli na svetu (če sploh imajo delujočo vlado), kako zdaj glasno in grobo govorijo Američanom, največjemu in najmočnejšemu narodu na Zemlji, kako naj vodimo našo vlado,” je preko Twitterja vrsto ameriških kongresnic okrcal ameriški predsednik Donald Trump.

“Zakaj se ne vrnejo nazaj in pomagajo popraviti totalno nedelujoča in s kriminalom preplavljena mesta, od koder prihajajo? Potem lahko pridejo nazaj in nam pokažejo, kako se stvarem streže,” jih je izzval Trump.

“Tiste države hudo potrebujejo vašo pomoč, ne morete oditi dovolj hitro. Prepričan sem, da bo Nancy Pelosi srečna in vam bo hitro našla brezplačne vozovnice!” ni prizanašal Trump skupini kongresnic tujih korenin, ki vse od vstopa v ameriški kongres zbujajo pozornost javnosti tako s svojimi izjavami kot s svojimi nastopi v in zunaj kongresa.

Izpostaviti velja socialistično Portoričanko Alexandrio Ocasio-Cortez, islamistično Ilhan Omar, ki je kot otrok skupaj z družino pobegnila iz Somalije, in Palestinko Rashido Tlaib.

Trump je ob tem izrazil obžalovanje, da demokrati branijo protiameriške predstavnike ameriškega ljudstva, ki vsakogar, ki jih postavi pred dejstva, označijo za rasista. “Njihov ogaben jezik in številne grozne stvari, ki jih govorijo o ZDA, ne smejo ostati nekaznovane. Če želi demokratska stranka nadaljevati s podporo takemu sramotnemu vedenju, potem se še bolj veselimo srečanju na volitvah 2020!”

Ideja talilnega lonca je laž
Omenjene kongresnice po poročanju Daily Maila predstavljajo trn v peti tudi dolgoletnim demokratskim politikom, saj so v primerjavi z drugimi izvoljenimi predstavniki demokratov še bolj skrajno leve in islamu naklonjene progresivke. Trumpovi tviti pa so še toliko bolj pomenljivi, ker kažejo, da je ideja o tako imenovanem “talilnem loncu” navadna laž. Namreč, integracija je možna zgolj in samo, če je število priseljencev dovolj omejeno. Če prihajajo tako legalni kot ilegalni migranti vsako leto, potem je integracija nemogoča. Ciljna država pa postaja vedno bolj podobna izvorni državi.

[Video] Vrh družbenih omrežij: Trump v Beli hiši gostil mnenjske voditelje z družbenih omrežij, razprava je tekla o cenzuri

Somalci v Minnesoti niso postali Američani, ravno tako niso postali Američani Portoričani in Judje v New Yorku, Indijci in Mehičani v Kaliforniji ali Kubanci na Floridi. Ta problem pa je vse bolj opazen tudi v Evropi, med drugim tudi v Sloveniji. Po uradnih statističnih podatkih za Republiko Slovenijo je vsak osmi prebivalec v državi tujec. Na uradnem popisu prebivalstva pa že od leta 2002 ni več vprašanja o narodnosti.

Ivan Šokić