Ameriški State Department kršenje človekovih pravic na Kitajskem primerja z zlorabami v času Stalina in Hitlerja

Foto: Twitter

Ameriški State Department je v sredo objavil letno poročilo o kršitvah človekovih pravic na svetovni ravni in ob tem kritično izpostavil Kitajsko, ki je masovno pridržala ujgurske muslimane. Vodja odbora za človekove pravice je ukrepe Kitajske primerjal z grozotami, ki sta jih zagrešila Stalin in nacistična Nemčija. 

Kitajski uradniki so se na oceno ameriškega State Departmenta odzvali besno in ZDA obtožili, da gojijo predsodke in ohranjajo miselnost iz časa hladne vojne.

Iz njihovega DNK povsem poskušajo izbrisati njihovo kulturo in religijo
Veleposlanik Michael G. Kozak, visoki uradnik odbora za demokracijo, človekove pravice in delo v ameriškem State Departmentu, je povedal, da se strinja z izjavo zunanjega ministra Mika Pompea, da Kitajci predstavljajo povsem samosvojo ligo. “Menim, da česa takega nismo videli od 30-ih let prejšnjega stoletja. Po naših ocenah gre za milijone ljudi, ki so jih dali v taborišča, kjer jih mučijo in zlorabljajo. Praktično jim poskušajo iz njihovega DNK povsem izbrisati njihovo kulturo in religijo. Neverjetna groza,” je dejal Kozak in dodal, da ZDA že več let zaporedoma obveščajo mednarodno skupnost glede zatiranja ujgurskih muslimanov.

Foto: iStock

Njihov obstoj sedaj priznavajo
Po besedah Kozaka je viden napredek v tem, da je kitajska vlada sprva zavračala navedbe o obstoju taborišč, sedaj pa priznava, da ta v resnici obstajajo. Vendarle pa nikakor ne želijo priznati, kaj se v njih dogaja, po njihovo naj bi šlo za prostovoljna taborišča za delovno usposabljanje. “Te navedbe se ne ujemajo z dejstvi, ki jih vidimo tako mi kot tudi drugi, a Kitajska sedaj spoznava, da na tem področju vlada mednarodni nadzor. Gre za enega najresnejših problemov na področju človekovih pravic, ki smo jim priča dandanes,” poudarja Kozak.

Medijev pa očitno ugotovitve glede Kitajske niso tako zmotile, saj so Kozaka raje bombardirali z vprašanji glede Savdske Arabije in umora Jamala Khashoggija, poroča Breitbart. State Department je bil namreč v svojem poročilu izjemno kritičen do Savdske Arabije, jasno je zapisal, da so agenti savdske vlade tisti, ki so odgovorni za smrt Khashoggija. Kakorkoli, kitajsko zunanje ministrstvo  se je v četrtek že odzvalo in poudarilo, da je že podalo protestno noto, usmerjeno proti poročilu ameriškega State Departmenta. Po njihovih besedah naj bi bilo poročilo usmerjeno proti Kitajski, bilo naj bi ideološko pristransko in polno neveljavnih dejstev.

Ameriški State Department je v četrtek podal kritiko muslimanskih narodov, z izjemo Turčije, ker se ti zaenkrat še niso zavzeli za milijone ujgurskih muslimanov, ki so končali v nemilosti kitajskih taborišč za prevzgojo. “Razočarani smo zaradi pomanjkanja odziva s strani Organizacije islamskega sodelovanja in pomanjkanja izrečene zaskrbljenosti,” je povedala ameriška veleposlanica pri ZN Kelley Currie.

H. M.

 • Osti jarej

  ..najprej naj pred lastnim pragom pomedejo

 • Hunyađi

  USA se naj briga zase. Briga kapital, če otroc garajo za pest riža.

  • cosmosjasnovidec

   Takega mnenja počasi postajam tudi že jaz sam,ker imam že poln kurac tega ameriškega bluzenja in obljub od katerih ni ne duha ne sluha.Trump je na začetku obetal veliko potem se pa čedalje bolj potuhnil tako kot naredijo pozneje ko so izvoljeni vsi.
   Na eno stran tolčejo po muslimanski nesnagi po drugi jo pa zagovarjajo.
   Red naj najprej naredijo po nigerijskih državah kjer jim nigerijska črna muslimanska golazen kolje njihove državljane.
   Vsak muslič je kup gnoja in,če imajo Kitajci pod nadzorom to golazen že vedo zakaj kakor tudi vsi po celem svetu.Kitajci ne bodo dopustili,da jim muslimanska golazen kolje državljane tako kot v Europi po vseh državah pa tudi v ZDA in tako naprej.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • dob

  Ameriški State Department kršenje človekovih pravic na Kitajskem primerja z zlorabami v času… Stalina, Hitlerja! K tem dvem krvoločnim zverema jaz prištevam tudi kučana, ki sabotira nastanek Pravnega reda že skopraj 30 let in vzdržuje komunistični fašizem ter revolucionarno pravo, ki je v službi režimske mafije, na oblasti – praktično brez upora na domači politični sceni.

  Naj ponovim, da bo bolj jasno: to se dogaja s skritim (dogovorjenim?!) soglasjem tako imenovane opozicije!!! Ta v bistvu samo daje legitimiteto totalitarizmu s svojo prisotnostjo v parlamentu, kjer koaloicija pometa z opozicijo, in gre celo tako daleč, da stranko, ki odloča v parlamentu – imenuje za opozicijsko stranko!

  Iz tega ni toliko videti kučanove norosti, temveč defenzivnost opozicije, ki se potihoma strinja in sprejema prav vsako kučanovo “podvalo”.

  Prti nas si ljudje še naprej lažejo, da imamo pravni sistem. Pravnega sistema kot rečeno nimamo, ker ga kučan ne dovoli!

  Pred tem je kučan počel isto, kar počne zdaj. Nismo se mi odcepili od SFRJ, temveč smo mi odcepiuli SFRJ od ostale države, ki je propadla. Mi smo ohranili SFRJ! Ne pa se odcepili od nje.

  Sicer ne bi vsi jugoslovenarji tukaj našli zatočišče, kjer nam lahko vladajo, ukazujejo, nam pišejo zakone o tem kaj smemo in kaj ne…. in zmerjajo Sovence, češ da smo kmetavzarji, potem ko so temu narodu komunisti iztrebili in izgnali meščansko inteligenco, ki bi znala kaj narediti iz te dežele in bi služila lastnemu narodu, ne pa tujcem, ki so okupirali Slovenijo in ji zdaj vladajo.
  Opozicija…. pa je tam samo zato, da je kučanova dikttaura “lefgitimna”. V resnici pometajo z njo v parlamentu!

  Jebiga – samo to je ostalo: Kmetavzarji, hlapci, ovce, bečki konjušari…. z internacionalno socialistično himno in županom kriminalcem iz Saraorcev, ki mu nobeno sodišče noče do živega. Ne “ne more”, ampak NOČE mu nič! Dela kar hoče.

  Kam je šla Sovenija… je pa za vprašanje na kvizu: Poberi v mestu. Če to sploh še koga zanima.

  • Nata

   + + + + + + + +
   ” Ne gre več za Slovenijo, če parafraziram Pučnika, gre za tale zmazek od
   SFRJ, ki nam ga je kučan vsilil in ga moramo prenašati, namesto da bi
   gradili svojo državo. “

 • Clemen J.

  Imajo pa nekaj prav, da muslimane strpajo v taborišča, tako jih bodo imeli pod kontrolo, in ce se bo kdo slučajno odločil razpočiti, se bo med svojimi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!