fbpx

Ameriški znanstvenik: Zelene politične stranke onesnažujejo planet in financirajo morijo v Ukrajini

Dr. Robert Zubrin ob Elonu Musku. (Foto: FB)

Kriza v Ukrajini je razkrila vse licemerje zelenih političnih strank in njihovih politik. Te so se pred vojno v Ukrajini razglašale kot miroljubne stranke, ki želijo ohraniti planet. Izkazalo se je, da jim ni ne do enega ne do drugega. 

Vsaj tako trdi Robert Zurbin v zadnjem intervjuju z organizacijo Human Progress (človeški napredek). Ameriški znanstvenik, nuklearni in aeronavtični inženir Robert Zurbin, ki v nedavnem intervjuju ni skoparil na račun predvsem nemške stranke zelenih, ki jih je označil za nič manj kot maltuzijance.

“Zeleni, ki zase trdijo, da so za mir in čisto okolje financirajo onesnaževanje in orožje, namesto da bi ljudem preprosto pustili, da uporabijo miroljubno nuklearno energijo,” je povedal v nedavnem intervjuju.

Onesnaževanje planeta in financiranje nasilja
Kot je razložil, so Nemški zeleni največja okoljska stranka v Evropi, ki ji je v zadnjih letih uspelo ugasniti skoraj celotno nemško jedrsko industrijo in jo zamenjali z ruskim plinom, s tem pa aktivno pripomorejo k povečanju izpustov CO2 v okolje. “To so ljudje, ki trdijo, da so izpusti ogljika eksistencialna grožnja človeškemu obstoju, nato pa ga sami dodatno producirajo. Ne samo to, s tem financirajo Rusijo, da ta ne izvaja le masovnih pomorov v Ukrajini, temveč proizvaja še dodatna termonuklearna orožja,” je bil jasen Zurbin.

Nemčija največji kupec ruskih energentov
Nedavna študija, ki jo je objavil center za raziskavo energije in čistega zraka, potrjuje povedano. Navaja, da je bila Nemčija od začetka vojne v Ukrajini največji kupec ruskih energentov. Glede na ocene je Nemčija samo v prvih dveh mesecih vojne Rusiji v zameno za fosilna goriva (večinoma plin) nakazala približno 9,1 milijarde evrov. Oceno vrednosti gospodarske izmenjave med državama so potrdili tudi neodvisni strokovnjaki, poroča AP.

EU se je že spametovala
Kot smo pisali v članku EU stavi na jedrsko energijo – sabotira jo le avstrijsko-nemško-ruski vlak se je večina držav že odločila, da bodo povečale količino energije, ki jo pridobijo iz naslova jedrske energije. Švica bo ponovno zagnala stare reaktorje, Velika Britanija, ki sicer ni več del EU, namerava zgraditi en jedrski reaktor na leto, Francija, ki se je doslej v precejšnji meri naslanjala na nuklearno energijo, jih bo sedaj zgradila še dodatnih 14.

Andrej Žitnik