Analiza evropskih volitev: Padec sredinskih blokov na račun krepitve obeh polov, velika zmaga trde desnice na Poljskem, Madžarskem in Italiji

Matteo Salvini in Viktor Orban. Foto: twitter

Na evropskih parlamentarnih volitvah, ki so se končale v nedeljo, 26. maja 2019, so mnogi imeli razlog za slavje. Proevropske stranke so zadržale večino, medtem ko so se evroskeptične stranke okrepile. Vseeno pa gre v skupnem seštevku za pirovo zmago, saj prinaša še bolj razdrobljen Evropski parlament, katerega delovanje bo posledično trpelo.

Stranke, ki se nagibajo h krepitvi vezi znotraj EU, so v EU parlamentu uspele zadržati dvotretjinsko večino. Volilna udeležba na letošnjih evropskih volitvah je bila v primerjavi z udeležbo iz leta 2014, ko je znašala 42,61 odstotka, občutno višja. Znašala je 50,95 odstotka.

Na evropskih volitvah je letos slavila Evropska ljudska stranka (ELS) s 23,8 odstotka glasov, na drugem mestu so z 20 odstotki glasov Socialdemokrati (S&D), s 14,2 odstotka sledijo liberalci (ALDE), z 9,3 odstotka Zeleni, s 7,7 odstotka Evropski konservativci in reformisti (ECR), s 7,7 odstotka Evropa narodov in svobode (ENF), s 7,5 odstotka Evropa svobode in neposredne demokracije (EFDD) in s 5,1 odstotka Združena evropska levica (GUE/NGL). 0,9 odstotka glasov so dobili neodvisni poslanci, 3,7 odstotka pa preostale stranke.

Za primerjavo; na volitvah pred petimi leti je ELS osvojila 29,4 odstotka glasov, S&D 25,4 odstotka glasov, ECR 9,3 odstotka, ALDE 8,9 odstotka, Evropska levica 6,9 odstotka, Zeleni 6,7 odstotka in EFDD 6,4 odstotka glasov. Trenutni rezultati kažejo, da bo 179 mest v EU parlamentu imela ELS, 150 jih bo pripadlo S&D, v ALDE jih bodo dobili 107, Zelenim pripada 70 mest, v ECR bodo dobil 58 mest, ravno tako v ENF, EFDD bo imel 56 mest v EU parlamentu, Levičarjem pripada 38 mest, neodvisni kandidati so si izborili 7 mest, preostale stranke pa 28.

https://twitter.com/carlbildt/status/1132701967879270406

Nemško nezadovoljstvo z veliko koalicijo Angele Merkel je drago stalo tako CSU kot tudi nemške Socialdemokrate (SPD). Na njihov račun so profitirali Zeleni, ki so se prebili na drugo mesto, svoj rezultat pa so ravno tako v primerjavi z volitvami 2014 močno izboljšali tudi v desni AfD. Z 28,7 odstotka je na prvem mestu koalicija sestrskih CDU in CSU, z 20,7 odstotka sledijo Zeleni. SPD je nabral 15,6 odstotka, AfD 10,8 odstotka, Levica 5,4 odstotka, FDP 5,4 odstotka, Partija 2,4 odstotka, Svobodni volivci 2,1 odstotka, Stranka zaščite okolja in živali 1,4 odstotka in preostali 7,5 odstotka.

V Franciji, kjer so evropske volitve predstavljale svojevrsten referendum o francoskem predsedniku Emmanuelu Macronu, je slavil Nacionalni zbor Marine Le Pen. Le Penova je iz tega razloga že zahtevala predčasne parlamentarne volitve. Na prvem mestu je s 23,5 odstotka glasov Nacionalni zbor, z 22,5 odstotka sledi Macronova Naprej republika, nato s 13,1 odstotka zeleni v EELV. Nekdaj močni desnosredinski Republikanci so na četrtem mestu, nato pa sledi levosredinsko zavezništvo socialistov in zelenih s 6,4 odstotka glasov. Demokratični socialisti so osvojili 6,3 odstotka glasov, 3,4 odstotka so prejeli v desni DLF, 16,6 odstotka pa so si porazdelile druge stranke.

V Združenem kraljestvu je prišlo do absolutnega potopa konservativcev, ki so zabeležili najslabši volilni rezultat v zadnjih 185 letih. Theresa May je iz tega razloga že v petek vsa v solzah najavila svoj odstop. Nekateri bi rekli, da nekaj let prepozno. Z 31,7 odstotka glasov je slavila stranka Brexit Nigela Faragea. Z 18,6 odstotka sledijo liberalni demokrati, s 14,1 odstotka so na tretjem mestu Laburisti, Zeleni so uspeli zbrati 11,1 odstotka glasov ter zgolj 8,7 odstotka britanski konservativci. Sledijo še nekdaj močni UKIP s 3,6 odstotka (njihovi glasovi so šli k Brexitu), SNP s 3,4 odstotka, Change UK z 2,8 odstotka glasov in preostale stranke s 6 odstotki.

Na Madžarskem je z 52,3 odstotka vseh glasov slavil Fidesz premierja Viktorja Orbana, Daleč na drugem mestu je s 16,2 odstotka Demokratična koalicija socialnih liberalcev (DK), z 9,9 odstotka sledi Momentum in s 6,7 odstotka madžarski Socialisti. Skrajno desni Jobbik je nabral zgolj 6,4 odstotka glasov, medtem ko so Zeleni prejeli 2,2 odstotka. 6,3 odstotka glasov je šlo preostalim strankam.

V Italiji je zmagovalka volitev s 33,6 odstotka glasov Liga notranjega ministra Mattea Salvinija. Na drugem mestu so z 23,5 odstotka glasov socialdemokrati iz Demokratične partije, s 16,7 odstotka sledi Gibanje 5 zvezd. Na četrtem mestu je desnosredinska Naprej Italija nekdanjega premierja Silvia Berlusconija, ki je osvojila 7,8 odstotka glasov, s 5,8 odstotka glasov sledi Italijanska bratovščina, nato s 3,4 odstotka liberalci iz +Evropa in z 1,9 odstotka Italijanska levica. Preostale stranke so si razdelile 7,3 odstotka vseh glasov.

Po trenutnem štetju so na Švedskem zmagali vladajoči Socialdemokrati s 23,6 odstotka glasov. Sledijo domnevno desnosredinski Zmerneži s 16,8 odstotka glasov, na tretjem mestu pa so s 15,4 odstotka desni Švedski demokrati. Slednji so na zadnjih evropskih volitvah osvojili 9,7 odstotka glasov, tako da gre za velik skok. Na četrtem mestu so z 11,4 odstotka glasov Zeleni, z 10,8 odstotka pa sledijo Centristi. Za njimi so z 8,7 odstotka Krščanski demokrati, nato sledita s 6,7 odstotka Levica in s 4,1 odstotka glasov Liberalna stranka. 2,5 odstotka glasov so si razdelile preostale stranke.

Na Poljskem je s 43,1 odstotka slavila vladajoča stranka Zakon in pravičnost (PiS), z 38,4 odstotka pa sledi koalicija opozicijskih strank. Na tretjem mestu je s 6,7 odstotka pomladna stranka socialdemokratov, na četrtem pa se je s 6,2 odstotka glasov znašla Konfederacija nacionalistov, ki jo vodi Janusz Korwin-Mikke. Na petem mestu je desničarsko gibanje Kukiz’15, ki ga vodi punk-rocker Paweł Kukiz, 1,8 odstotka glasov pa so si razdelile preostale stranke.

Ivan Šokić

 • rubec

  Teh strank in strančic je skoraj več kot afganistancev v ilirski bistrici.

  • pajot

   ha,ha,ha,super

 • Observer

  – Farage wins in UK.
  – Le Pen wins in France
  – Salvini wins in Italy.
  – Orban wins in Hungary.
  – Right wing surging in Sweden.

  V glavnem v državah kjer se dogaja največ posilstev in ostalega terorja s strani ilegalnih imigrantov je slavila desnica. Z izjemo Madžarske s tega seznama. Madžari so edini tako pametni, da niso ignoratni in se znajo učiti iz tega kar se dogaja na Švedskem in drugje in so izbrali preventivo pred kurativo. Pri nas pa bo očitno ravno obratno. Ko naši sosedi dokončno zaprejo meje ob kakšnem večjem navalu Afriških, Arabskih in Azijskih muslimanov in postanemo žep, Slovenskim butalcem, ki volijo levičarske willkomen stranke, se šalijo in ignorirajo vse kar se dogaja v tujini, ne bo nič jasno, ko bodo naenkrat vsi afganistanci, pakistanci in drugi ostali pri nas, da ne omenjam tistih, ki jih bomo morebiti še dobili nazaj iz Nemčije, itd. Butalc, kot butalc. Dokler ne dobi po lastni buči oz. ne bo dobila po buči njegova ženska, ne razume.

  So many rapes, so few police: Swedish authorities ‘can’t cope’ with growth in rape cases
  https://www.youtube.com/watch?v=V8EwVnQZTlE

  • Igor Kavalar

   Čeprav DoM ni dosegel mandata, sem zadovoljen z procentom glede na medijsko blokado. Treba bo še trdo delati za vstop v slovenski parlament.

   Najbolj sem pa vesel, da se Evropa prebuja in je skupina ENF zrasla za 36% :).

   Pričakovano so mainstream stranke socialistov in ljudske stranke z mamo Merkel izgubili sedeže.
   Ali si bo sedaj Weber premislil o komisarstvu in si zaželel glasov Fidesza? Oz. se bodo EPPjevci ponovno povezali z socialisti in liberalci za naslednjih 5 let ter okronali mogoče Timmermansa?

   Še kakšno desetletje uvoza ilegalcev in terorizma + gospodarska kriza pa bodo postali nepomembni.

   Z pritiski na kakšno neposlušno članico, pa tvegajo lahko nov Brexit :D, skratka ne glede na rezultat v Sloveniji so obeti za prihodnost boljši kot pred 5 leti!

   • freedomfighter

    Ja s kom pa naj se povezejo da sestavijo “vlado”…nacionalisti so dobili 8 % ne vem kako naj bi z njimi kaj sestavili

  • pajot

   če bojo posiljevali nepomembne ženske,se ne bo spremenilo prav nič. Posilit morajo vsaj kućanovo Štefko,rajtam.

   • cosmosjasnovidec

    Kurćanova Štefka je varna,ker te niti noben muslič ne bo naskočil tudi,če mu plača saj je pregrda.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

  • Get Smart

   Butaliranje na butalce (v OKUPIRANI Sloveniji) je top šop butaliranje nje.
   100 let OKUPACIJE, 100 let uvoza… (250.000 je orto JUGOSLAVIJE, v rezervi pa imajo še 300.000 zlahka nadmurdljivih radnika nje), 100 let »štetja u tržićima«, 100 let antić-gaber-lukšić ŠKOLSTVA, 100 let MURGL JUGOKOMUNISTIČNEGA medijskega pranja možgančkov …
   in zdaj ti tu otrok sračka o butalcih, za katere je slišal na netu, knede?
   Slediš? Ne? Zakaj ne? Da nisi slučajno butalći? Jebali vas butalci.
   Včeraj smo dobili 1 TV, imamo 2 portala, 1 revijo, 1 časopis.
   Slediš, butalc?
   Kje naj se ljudje učijo?
   A naj pek, namesto da ti peče kruh, drka po spletu in ločuje FEJK od resničnih news? Isto velja za ostale poklice.
   KAVIARžidoKOMINTERNA in MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA ima armede watchdogov, ki usmrajajo splet z LAŽMI…
   Ti bi jih lahko učil, ker se ti nekaj sanja, toda raje oanirčkaš o tebi povsem NEZNANIH butalskih prispodobah, namesto da bi informiral neinformirane.
   Če te naj potolažim, nisi edini, takih butalcev vas je poln splet, čeprav smo večino NAUČILI, da so opustili NEUMESTNO butaliranje.

   • Observer

    hahahahahahahahaha …ok bom drugič namesto butalci uporabil besedo idioti.

    • Get Smart

     Spravi si komentar in namesto pojma butalći pač vstavi idioti.
     Da ti bo res jasno: tam, kjer stoji vprašanje, ali si butalći, bo pač stalo, ali si idiotći? nje.
     Ker poznamo posledice pranja možgančijev, pač razumemo tudi rade bi bili ne-idiotćiji nje, toda, lubo dete, prej ali slej boš moralo odpreti učke:
     faking MESSI je dal gol faking REALU
     in ti zdaj tu cmevkaš, da je Messi butalc, ker je dal gol REALU in se celo sam sebi zdiš ne-idiot?
     MESSI igra za BARCO in je njegovo delo zabijanje golov REALU, zaradi tega še ni zabit; lahko je, toda ne zaradi tega, ker zabija gole REALU.
     Ajd, bodi priden, pobolšaj se. Pamet v glavo.

    • Matt von Glanz

     Namesto butalci daj kar ime getsmart nje

 • Red mora biti

  Naši desničarji pa za Webra in cigane.

  • Franc Šink

   A ti o ciganih ?

   • xtc

    Naše leve vodi Madžarski in jih striže.

  • pajot

   Cigane si ti pobil leta 45,če se ne motim. Ni jih ostalo prav dosti,matija maček. Se ti kolca po avtohtonih slovencev? Že brusiš nože?

 • JANEZ GUS

  Samo še malo kamelojebcev,pa bo tudi pri nas tako.

 • Franc Šink

  He he komunistom v Evropi se slabo piše.

 • xtc

  Kdor malce poanalizira trenutno stanje v Evropi,mu ne uide ugotovitev,da bodo EU razbili ravno tisti ,ki trdijo da so za to krivi nacionalisti.
  Kaj se torej dogaja?
  Seveda bi naj bil vodja EK Webber a od tu napreje pa se začno stvari zapletati,ker bo morala EPP izkati koalicijske partnerje,so socialisti že začeli izsiljevati in hočejo Timmermansa,kar je povsem nesprejemljivo,seveda pa izsiljuje tudi ALDe z kandidatko ,ki nima možnosti,da bo zadeva še hujša je Merckelca zakuhala spor z Orbanom,ki utegne oditi iz EPP in potegniti še koga s sabo
  Realno koalicija,ki bi Evropo lhko obddržala nad vodo bi bila EPP,Brusljoskeptiki(poenoteni) in Liberali,kar bi bilo nekako logično ,da se EU vrne na stara pota in da se začne izgon ilegalcev iz EU in reševanje drugih problemov.
  Postavitev Timmermansa za vodjo EK,potem ,ko je že grozil z vojno tistim,ki nočejo ilegalne drhali,je verjetno garant za razpad EU enako ona od Alde,ki nima šans.
  Če EPP popusti pri komisarju iz svojih vrst-Webbra lahko nadomesti drug dolj desno usmerjen,bi zopetlahko prišlo do umika strank iz EPP ,kajti pokazalo se je ,da je bil Juncker katastrofa-ALDE in polom.
  Zelo verjetno utegnejo prepiri razbiti EU,kajti na tekoči trak prihajajo še vsaj dve vroči stvari-zahteva po predčasnih volitvah v Franciji,kjer je Macron že truplo,kar bi EU Alde še bolj oslabil in afera Ibiza v Avstriji,ki utegne pokopati socialiste in Kurza,če so sodelovali v zrežirani spletki proti Svobodnjakom obe dogajanji v zvezi zimenovanja Timmermansa bi lahko povzročilo odhod nekaterih skupin držav iz EU po vzoru VB,kar se utegne tudi kmalu zgoditi,saj se na lokalnih volitvah vse bolj krepijo desne stranke,kar je logika glede na anarhistično politiko Brusla.
  Definitivno,pa je sedanje poti EU konec,ali korenite reforme v desno in h koreninam ali pa bo EU razpadla,glede na to ,da se Nemčija vse znatneje gospodarsko ohlaja je kriza praktično že tu,vztrajanje na zdajšnji zgrešeni multikulti anarholiberalni poti pa je konec EU in ravno ti ,ki vztrajajo na njej bodo grobarji EU.

  • freedomfighter

   V franciji je macron truplo dobil toliko kot le penova plus to da so ostale izvoljene stranke leve ki ne bodo nikoli podprle le penove tako da bi bile volitve le zapravljanje denarja….v zahodnji evropi ne bo nikoli na oblasti skrajna stranka…to je nevarnost le v bivsih totalitarnih drzavah…na demokraticnem zahodu ni te skrbi

   • Observer

    Saj so že v evropi skrajne stranke na oblasti. V Franciji je to Makronova stranka in vse njene predhodnice. Uvažanje šeriatarjev je namreč dejanje skrajnih strank. Ko bo v EU skrajna vojna, v kateri bodo glavnino vojske proti nam predstavljali skrajni ilegalni imigranti šeriatske usmeritve boš dojel, da smo v EU vedno imeli skrajne stranke na oblasti, ki so nas pripeljale do te skrajne situacije.

    • freedomfighter

     I dont.see it that way…stranke ki nam vladajo so nam zagotovile tudi zivljenski standard ki ga imamo danes in zame je zivljenski standard edina res pomembna stvar…ce bo pa z muslimani res prislo do.konflikta jih bomo.pa hitro obdelali ce u h ne bomo vec potrebovali za nizko placana dela….edini strah ki ga imam pred moznim bodocim konfliktom jeta da zda oborozujejo islamske drzave…vojna bi biladosti lazja ce nebi.imeli saudici stokrat modernejse vojske od nas…ampak
     zgleda ima branik krscanstva trump ze kaksno taktiko zakaj oborozuje bodoce nasprotnike…razen ce je bedak

 • Andrej

  S takšno hitrostjo spreminjanja EU se bo povprečen volilec tja do ene 2050 zavedel, da bi morda bilo potrebno kaj bolj konkretnega narediti, kot pa imeti 50% udeležbo za uspeh.

  Kdor ni sposoben braniti svojega doma ga bo izgubil. To pravilo obstaja odkar svet stoji.

  • Olga101

   Kdor ni sposoben braniti svojega doma ga bo izgubil.

   Tako je!

 • Felikss_AH

  Ja… počasi se je le začelo premikati v zaspanih glavah dela Evropejcev… vendar je še vedno preveč v Levo-“progresivno” deformiranega folka. Najbolj problematična, ker je največja, je še vedno Nemčija… tam ne gre pa ne gre… kot da Nemci prosijo za ponovitev Dresdena iz WW2… tokrat v verziji “Rapefugee-Dresden”… da v polnem sijaju Multikulti-požara opazijo kam točno ih pelje Merkelitler AshkeNAZI Komunistka. Seveda takoj za ritjo im je Francija pedra Macarona, čeprav je za depilirano-dlako zmagala Le Pen-ova… vendar Levi v skupnem seštevku še vedno prevladujejo

  Povsem so torej odpovedale –

  Nemčija
  Nizozemska
  Luxemburg
  Španija
  Portugal
  Švedska
  Danska
  Malta
  Francija delno
  Hrvaška tudi – Ker HDZ s Plenkovićem je kot da bi bili Soroseva stranka glede imigracije

  V EU parlamentu Levi Blok… torej Socialni Demokrati, ALDE, GUE NGL in Ultra-Levi Zeleni z meni nejasnim delom EPP so še vedno v večini.

  Also… Mehr Migranten… sofort… schnell… schnell… Deutschland hat noch nichts gelernt!

  • xtc

   Kaj se je začelo premikati?
   Še nič bistvenegase dogaja a se še ne bo.
   Sedaj pa takole povsem realno;Ne bom rekel da tvoje zapisano večinsko ne drži,a ves tvoje predrabljanje nima teže vse dotlej dokler ne pritisne kriza in ko ne bo več prihodkov za domače nato še le pride streznjenje,preje ne-dokler narod dobiva neko plačo,penzije,soc transfere-boš težko kaj spremenil.
   In vse doklej bo Bruselj v spregi z Merckelco,Macronom ali njima naslednikoma tiskal Eure na veliko in umetno vzdrževal zadevo brez hiper inflacije pri življenju sprememb NE BO,samo KRIZA prisili narod k pameti in spremembam ter obračunu z družbeno kugo.
   Vse dotlej pa lahko predrablaš in modruješ kar hočeš,sprememb ne bo pa piši kar hočeš-to je žal realnost.

   • freedomfighter

    A daj razlozi mi ce sedaj zivimo dobro zakaj bi hotel to zrusiti s krizo…vi ste taki bedaki da bi raje ziveli slabo samo da bi ziveli pod vasimi…bedaki…vsak ki si zeli padec standarda je terorist

  • Felikss_AH

   ADENDUM

   Evropska Unija bi lahko bila kolosalen civilizacijski dosežek… samo niti slučajno ne v obstoječi Sovjetsko-Komisarski obliki z toxičnimi Židovskimi vplivi… pa bili ti Banksterski ali Kultur-Marxistični. Današnja EU mi vleče primerjavo na Židovsko-Komunistično obdobje Weimarja z vso spremljajočo LGBTQP dekadenco. Če se je zdaj “restavriralo” nekakšno EU-Weimarsko vzdušje bi se dokaj lahko nadaljevalo kot se je takrat takoj po prihodu Adija ko je ta moral uporabiti trdo metlo da je trdovratno in smrdečo drekadenco počistil.

   Kot vedno bom zopet ponovil Tretji Newtonov Zakon Gibanja – – “Če prvo telo deluje na drugo telo s silo, deluje to na prvo z enako veliko, a nasprotno usmerjeno silo” – – Torej če ne gre zlepa bo pa zgrda!

   • Lewgd

    Tokrat ih samo repatrirati.. zdej majo svojo državo… v nasprotnem si bodo izmislili novih 6 mil

  • freedomfighter

   Ja kje pa potem niso idpovedali…v parih bivsih komunisticnih drzavah

 • Drago

  “Trda desnica”. A je to nov evfemizem za skrajno desnico?

  • soc

   Če so ti ideje Reagana, Kohla, Thatcherjeve in Janeza Pavla II. skrajna desnica, potem je čisto vseeno ali tej misli rečeš skrajna, trda, eksotična, ekscentrična, snobovska, historična, paleolitična… Karkoli pač zakajenemu kulturnemu marksistu najbolj ustreza v njegovi klavrno omejeni viziji sveta.

   • Drago

    In kaj bi naj imeli Reagan, Kohl, Thacherjeva in JP ii skupnega z nacionalističnimi petelini Salvinijem, Orbanom, La penovo in kaj je še takšnih kreatur? Saj jih še iz EPP mečejo…

    • soc

     Glej, mladi mož, pogledi the ljudi, ki so zrušili komunistični imperij Sovjetske zveze (in Jugoslavije), so bili na las podobni pogledom Salvinija in Orbana danes. Sem takrat doživel in intenzivno spremljal politiko kot hobby številka štiri, poleg enogastronomije, vrtnarjenja in smučanja. Le da je bila takrat frankfurtska šola v razsulu in začasnem poniknjenju. Tam nekako sočasno s Clintonom je spet dobila krila in nato vzcvetela z odkrito podporo Obame (in seveda financerjev iz ozadja tipa Sorosa in ostalih bolj skrivnostnih oseb). Ter prevzela strankarske trdnjave moje, konzervativne in narodnjaške miselnosti, kar so bile pred četrt stoletja evropske ljudske stranke.

     To, kar je tebi danes sredinska ali zmerna levica, je bilo v času omenjenih oseb sinonim za evrokomuniste. Žal ste levičarji (preko meni povsem nejasnih načinov financiranja čim bolj obsežnega vzgajanja družboslovcev v zahodni Evropi in ZDA) premaknili temelje razmerij prav-narobe, lepo-grdo, etično-neetično, desno-levo (…) v smer, kjer bi se Marx in Engels danes veselo nasmihala.

     Le v razmislek – kako je mogoče, da isti levičarji, ki ste/so pojem narodne zavednosti kovali v nebo pred četrt stoletja (kot fiktivno osnovo komunistične revolucije na Slovenskem), danes tema istima besedama pripisujete “fašistoidnost”?

     Bljak.

     • Drago

      Ne ti meni mladi mož, sem malce prestar za takšno pokroviteljstvo. Skuhal si popolnoma nejedljivo mineštro. Clinton in Obama sta podpornika frankfurtske šole? Popolna neumnost, najbrž niti eden niti drugi še slišala nista zanjo. JP II, Reagan , Thacherjeva so bili ultranacionalisti in ksenofobi ? Bullshit, bili so vse kar drugega, ti dve temi sta edini, ki družita današnjo, kako že, “trdo desnico”. Narodno zavednost ste pa uničili ravno vi, “zavedni” nacionalisti, ki ste zamenjali izraz domoljubje s ksenofobijo. Kot pravi ena izmed definicij nacionalista : nacionalist je človek, ki sovraži ljudi, ki jih ne pozna in je ponosen na dosežke, za katere ni nič naredil.

     • soc

      Skromna pamet, skromne besede. Zbogom, “nemladi” mož, nič hudega, a žal pač nisva na isti ravni poznavanja zgodovine in aktualne politike. In jaz nisem (ne)plačani aktivist kake utrgane levice na sovražnem terenu. Vale!

     • Den456

      Glede neznancev ne vem, ponosni na dosežke, za katere niso naredili nič, pa so v Sloveniji samo leftardi.

    • Den456

     Kreatura ti ukazuje iz Murgel. Pa verjetno je kakšna komi kreatura tudi po tvoji mami skakala.

 • Get Smart

  Trdo, mehko, skrajno, neskrajno… so kaviaržidokominternistični bulšitizmi, ki ste jih otrocili kupili in jih pač po neumnem ponavljate. In Šokić pa tu ni izjema, je prej pravilo OPRANIH otrok nje.

 • Get Smart

  Onaniranje o SKRAJNIH (»extremnih«) oz. »SKRAJNISTIČNIH« (»extremističnih«) levicah, desnicah, sredinjicah … je bulšitizem.
  Tujka ekstrem pomeni skrajnost; ekstremna = skrajna = JE S KRAJA = je z začetka ali s konca, odvisno od gledišča = Wat the FAK?!
  Izbijte si iz glavic poturjene vam kretenizme, ker škodijo zdravju.
  Namesto onanije »SKRAJNA STRANKA Levica«, skladno z DEJSTVI pomenljivo rečete:
  stranka “Levica”, ker je to pač njeno uradno ime, ki jo je leta 2013 ustanovil FORUM 21. Na zasedanju FORUMA 21 jo je ustanovil kar sam tovariš Milan Kućan, ki je sicer tudi predsednik predsedstva centralnega komiteja komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji.

  • Get Smart

   LEVIČIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   kaviaržido KOMINTERNIZEM = SUŽNJELASTNIŠTVO = parazitiranje na človeku =
   izkoriščanje človeka =
   je »rak«, ki najeda vaše telo.
   »RAK«
   je parazit, ZAJEDAVEC, ni vaša »LEVA ROKICA«, je lahko in je tudi na
   LEVI ROKICI, ni pa RAK vaša LEVA ROKICA, ampak je TUJEK, parazitski
   tujek, je ALIEN, je INVADER, ki je vdrl v vaše telo in širi svoje
   zasevke do končnega UNIČENJA vašega telesa.

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    Faking MESSI ni faking LEVICA, ni faking LEVICA REALA, ni faking LEVICA ŠPANIJA, ampak je, če že,
    LEVICA BARCELONE in ARGENTINE.

    A boste Šokići in ostali otročički zmogli razumeti to Božjo preproščino, da se končno LAHKO ZAČNEMO osvobajati
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNE okupacije.

 • xtc

  Kdor je danes prebral Ruplovo kozlanje na Portalu Plus o tem,kako ma biti EU liberalna ali pa bo propadla in bodo ncionalisti le to uničili in naredili vojno se lahko le zareži neumnosti avtorja.
  Evropa bo ravno zaradi liberalizma propadla a ne katerega koli anarholiberalnosocialističnega,ki razgrajuje civilizacijo na kateri parazitira ravno on,skratka zadeva je identična staremu Rimu od razvrata,lažnega gospodarstva,priseljevanja nekompatibilnih in nenazadnje zelo podobnega temu kar dela ECB danes,ko je Rim začel jemati hudič in ni bilo več zlatega denarja ,so “gpospodarstveniki in politiki” podobno kot danes v EU iznašli “čudežno rešitev” za ohranjanje države laži in zablod ter dekadence,enostavno so zmanjševali količino zlata v denarju,kar je isto kot danes počne ECB z tiskom nepokritega evra in reševanjem države,ki je zabredla a vodeči nočejo sprememb,ki so nujne,enako kot v Rimu.
  Zgodovina se ponavlja v ciklu menjajo se le igralci a napake ostajajo iste,ljudje se preprosto ne naučijo iz zgodovine nič,le reciklirajo iste napake malce drugače.

 • Get Smart

  Kakšna je razlika med SKRAJNO in NESKRAJNO »levico«? Btw, koliko levih rokic imate? Eno SKRAJNO, eno SREDNJO, eno NESKRAJNO? Ali je SKRAJNA rama ali dlan?
  Sledimo? A vidite, da so vam PODTAKNILI bulšitizme?
  Torej, po bulšit-sklepanju in imenovanju je t. i. »neskrajna« MURGL JUGOKOMUNISTIČNA “levica”, torej SD_DeSUS_ŠARAC_SABratušak_Levica_LDS_Zares_SMC… ki so le PREIMENOVANJA in “novi obrazi” ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE, ki
  DOKAZANO UBIJA otroke, posiljuje otroke, pse, laže, krade, ropa, mori, uničuje Slovenijo, uničuje vse, kar delo pridnih človeških rok, PARAZITIRA na vaših žuljih, POKRADLA je VSA podjetja v Sloveniji (polovico jih je prenesla na FORUM 21, pol pa na nabiralnike svojih kaviaržidoKOMINTERNISTISTIČNIH gospodarjev, od Amsterdama, Beograda, Cipra … i tako dalje do tokija nje). To je torej kakor NESKRAJNA levica.

  • Get Smart

   Kaj pa dela “kao” SKRAJNA MURGL JUGOKOMUNISTIČNA levica?
   Razumete, otroci? Lepo napišite IME, vsakokrat napišite ime oddelka
   MURGL KOMI JUGE, o katerem govorite. Če govorite o MURGL JUGOKOMI vladi v
   Sloveniji (NE slovenski, ker ni slovenska, ampak V SLOVENIJI, kot MESSI
   ni španski, je v Španiji), potem pač napišete:
   ŠARAC-SD-DeSUS-SMC-SABratušak-Levica DELAJO oz. so naredili …, ne
   koalicija, ne levićija, ne skrajnićija, ne progresivićija … saj so ta
   njihova samoimenovanja oz. t. i. »tehnični pojmi stroke« primerni le za
   poznavalce, ne pa za ljudi, ki ne vedo, kdo jih DNEVNO ROPA.

 • Get Smart

  »LEVA vs. DESNA politična opcija«, je kaviaržidokominternistični propagandni bulšit, NAREJEN za gledališke predstave: »KUćANOVA žlahtna levica« vs »KUćANOVA žlahtna desnica«. Kasneje pojem »desnica« podtaknejo še SVOBODOLJUBNIM ljudem. Če uporabljate prispodobo »L vs D« na način, da notri vpletete ČLOVEKA, potem jo MORATE uporabiti tako, da kaže dejansko stanje: ni 1000 skrajnih/neskrajnih levic in desnic, ampak le 1 »L« (sinister = zlo = MURGL JUGOKOMUNIZEM = sužnstvo) in 1 »D« (dexter = prav = svoboden ČLOVEK).

  • Get Smart

   Na svetu sta v bistvu le 2 RAZLIČICI državotvornosti/državnosti
   (POLITIKA = državnost/državotvornost = skrb oz. delo za POLITEJO):
   – kaviaržido KOMINTERNISTIČNA država = komunizem = socializem =
   fašizem = fevdalizem = muslićkultizem = četnicizem = ustašizem =
   vukojebizem = kamelojebizem = transićizem = MURGL JUGOKOMUNIZEM
   [LM_Šarac_Levica_SD_DeSUS_SMC_SABratušak …] = satanistično
   SUŽNJELASTNIŠTVO = red razredov = skratka »kultura SMRTI«:
   1. prvorazredni paraziti = gazde = krvosesi = vampirji
   2. drugorazredni psi čuvaji = WATCHDOGI = volkodlaki
   3. brezpravni sužnji = LJUDJE
   vs
   – država (politeja) LJUDI,
   kjer
   vladajo RESNICA, pravica, dobri človeški odnosi, domoljubje,
   rodoljubje, SVOBODA, … skratka »KULTURA ŽIVLJENJA«, ki smo jo Slovenci
   podarili ljudem tega sveta.

   • Get Smart

    Boste otročički odprli učke?

 • Get Smart

  »Levica« je IME in tako ga tudi uporabljajte. Je ime »novega obraza« MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE, kot temu pravi murgl-jugokomunistični propagandni stroj, oziroma je ime novega oddelka MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE, uradno je ime kakor »nove« MURGL JUGOKOMUNISTIČNE stranke v Sloveniji (stranka »Levica«).
  »Nov obraz« MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE imenovan »Levica« je ustanovil sam PREDSEDNIK predsedstva Centralnega komiteja KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji
  tovariš MILAN KUćAN leta 2013 v hotelu Union.
  .
  Tovariš Milan KUćAN je tudi PREDSEDNIK združenja FORUM 21.

  • Get Smart

   FORUM 21 združuje VES v Sloveniji NAROPAN KAPITAL (akumulacija
   kapitala – prvotna akumulacija kapitala, da bodo razumeli tudi ekonomski
   šnelkurskarji nje),
   je največje KAPITALISTIČNO združenje v Sloveniji in je V LASTI
   MURGL KOMUNISTIČKE JUGOSLAVIJE.
   To
   združenje MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH kapitalistov je USTANOVILO stranko
   »Levica«, ki se v gledaliških predstavah lutkovnega gledališča
   MURGLSKEGA kao bori proti pojmu kapital in za »performanse« dobi dele
   kapitala iz NAROPANEGA KAPITALA v Sloveniji.

   • Get Smart

    Pamet v glavo.

 • Get Smart

  T. i. “Levico” uradno naredijo z združitvijo 3 »novih obrazov:
  IDS + TRS + DsD.
  1. »IDS« – »Iniciativa za demokratični SOCIALIZEM« je “nov obraz”, ki ga je leta 2013 v hotelu UNION (na zasedanju združenja FORUM 21) ustanovil Milan KUćAN,
  2. »TRS« – »Trajnostni Razvoj Srbo-rvacko-jugo-komi-murgl-slavije« je “nov-obraz”, narejen za KUćANOVEGA zeta (ŠTRUKALJA – kao SINDIKALIST KSJS + SVIZ, pa državni svetnik, pa NADZORNIK KAD-a, pa NADZORNIK murgl jugokomi revije MLADINA … in še funkcij ima ta watchdog) in za kaviarŽIDOkominternističnega pussića Kermaunerja, splošno bolj znanega kot HANŽEKA (ex VARUH MURGL JUGOKOMI PRAVIC),
  3. »DsD« – »Delavska stranka Družbenopolitičnih-delavcev-MURGL_KOMI-JUGE« – starnko kao ustanovi PODPREDSEDNIK DeSUS-a in jo da v upravljanje drugarinici VIOLETI TOMIć. DsD je odcepek/”nov obraz” DeSUS-a, DeSUS je “nov–obraz” oz. odcepek od SD = Socialni demokrati, SOCIALNI DEMOKRATI oz. SD pa so “star–obraz” oz. le preimenovanje
  KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.

  • Get Smart

   –––––––
   Po združitvi 3 »novih obrazov« (IDS + TRS + DsD) ta »novi obraz« najprej preimenujejo v »ZDRUŽENO LEVICO« in nato v zdaj imenovano stranko: »Levica«.

   Take in podobne prakse izvaja kaviaržidoKOMINTERNA povsod po svetu, povsod ista preimenovanja, imenovanja …
   In tako nastopi čas, da MURGL KOMI JUGA po zgledu svojih kaviaržidoKOMINTERN gospodarjev širom Evrope oz. kar od Milvokija do tokija nje, preimenuje ZDRUŽENO LEVICO v »Levico«:
   = LEVICA =
   ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
   = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
   IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
   prvo nastopljeni predsednik IDS-ja = Luka Mesec.

   • Get Smart

    Uradni začetek Lučkine zvezde in pol Meseca je oznanil sam tovariš
    MILAN KUćAN, predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, in sicer leta 2013 v hotelu Union – iz uradnega obvestila:

    »Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
    tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
    uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
    komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
    formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
    in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
    predsedniki SD-ja = KPJ, kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
    INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.«*
    ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
    * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in stranko štabnih babilonskih delavk Violete TOMIć, nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v »ZDRUŽENO Levico«, nato pa v »Levico«.

 • freedomfighter

  Ahh še zeleni so prehiteli “trdo” desnico…glede na to kako vsi govorijo da je trda desnica v hitrem vzponu bi bili lahko malo razocarani…salvini je edini nevaren pa se njega bodo kmalu zjebali samo kriza naj pride…moram priznati da sem pricakoval vec glasov zanj in le penovo pa ni nekega groznega porasta v glasovih

  • garfi

   grozni te je groza

 • xtc

  Večina bedakov v EU itaq ne razume zaadeve živijo kot teleta in mislijo ,da je ta FAKE raj večen in neiizčrpen vir vsega,podobno je večina bedakov mislila v antičnem Rimu kjer so se državljani Rima,vse bolj vdajali dekadenci,lenobi in prerazkošju,delali pa nič samo še trgovali in luksuzirali in zabušavali, in birokratizirali da se je sistem še vrtel so uvažali vedno več najemnih vojakov in drugih tujcev ,ki so jih plačevali iz seveda zlatim in srebrnim denarjem,ker je bila država vse bolj anarhistična in dekadentna in lena je rabila vse več denarja,da so plačevali tujce,a kot povsod je imela ekonomija svoj prav kot ga ima še danes,država preprosto ni zmogla pokriti več stroškov svojega obstoja in dekadentnosti,zato so se zatekli k goljufiji v denarju so zmanjševali količino zlata in srebra,kar je zaradi vse bolj pešajočega gospodarstva nakoncu zaradi goljufij prineslo še upore tujih plemen,ki so nato z novimi dokončno uničila rimsko civilizacijo.
  Podobno delajo EU politiki,vlačijo gor drhal,talajo vse sorte transferov,subvencij in večajo stroče države čez vse razumne meje zato izgubljamo boj z ZDA ,delali bi vse manj najraje 4 dni v tednu po 4 ure,plačo iimeli za 7 dni,razvrat,izojenost,lenoba,sociala,življenje na pre veliki ngi(pufi) itd je identično napakam antičnega rima.,da ne omenjam prenatis denarja brez kritja,namesto ,da bi socialne in druge pravice pričeli krčiti jih širimo itd.

  • Slovenka

   Naj dodam samo kratek komentar.

   Rimski bogataši. Neprestano smo poslušali o njihovi dekadentnosti, razvratnosti in uživaštvu. Kaj se je skrivalo v ozadju? Rimski bogataši preprosto niso bili motivirani, da bi izboljševali proizvodnjo in skrbeli za gospodarski napredek. Problem je bil dedovanje. V cesarski dobi nikakor ni bilo jasno, ali bodo otroci lahko podedovali premoženje po starših. Bogataši so si pomagali tako, da so lep del svojega premoženja zapustili cesarju v upanju, da bo cesar dovolil svojcem podedovati ostalo. Razen tega so bili bogataši ogroženi. Pod vsako pretvezo so jih lahko spravili v ječo, česa obtožili in jim zaplenili premoženje.
   Kdo se bo pretegnil v takih razmerah?

  • Slovenka

   Pa še to. Rimski državljani niso smeli imeti orožja. Kar pomeni, da so bili lahek plen oboroženih barbarov in domačih tolp.

 • učko

  Jah, povsod po Evropi so izboljšali rezultat desni, samo v Sloveniji je JaJo popušil enga svojga EU poslanca. Mu bo Orban ušesa naviu, da bo imel taka kot zajc. Odslej naprej bo JaJo-Zajo !

 • garfi

  nekatere države se prebujajo
  kućanove jugoButale so padle v komo
  ko molzna krava VB odide se bo začela šok terapija

 • JANEZ GUS

  Lepo je videti,ko so nas zvseh strani obkrožile desne stranke.Zdaj naj rusofil Korl pove,kaj vse izdaja Rusom.Zdaj je čas.da se mu nategne jajca in zapoje.

  • JANEZ GUS

   Prijateljev ta vlada nima več,niti jih ni imela.Počasi vendar hitro postajamo Balkanska Venezuela.Lepo bo gledati ta razpad.Treba je zavarvat samo rdečuhe,da ne pobegnejo.Pregledat vsako mišjo luknjo.

   • JANEZ GUS

    POTEM PA, se spomnite,kako je izjavil tov. krvavi Maček,mislite,da smo jih povabili na golaž.

 • Get Smart

  Ponovimo za vse zaspane otročičke: VOJNA je, vojna za Slovenijo.
  Ali bo MURGL JUGOKOMUNISTIČNA diktatura ali svobodna Slovenija.
  Da bodo otročički lažje razumeli, bomo še MILIJONTIČ uporabili primero z nogometne tekme: BARCELONA vs REAL.

  • Get Smart

   Na stadionu so tako navijači BARCE kot REALA, ampak tega otročički pač ne razumejo in raje sračkajo, da so na tekmi butalci
   oz. pravijo navijačem BARCE, da so butalci, ker navijači REALA navijajo za REAL.
   Sledite? Ne? Seveda ne. Ponovimo:
   navijači REALA navijajo za REAL, in zdaj tukajšnji otročički pravijo,
   da so navijači BARCE butalci, nekateri pa, da so kar vsi butalci nje.
   DEJSTVO
   pa je, da navijači BARCE navijajo za BARCO (navijači Slovenije za
   Slovenijo) in navijači REALA navijajo za REAL (navijači MURGL
   KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE navijajo za svojo MURGL KOMUNISTIČNO
   JUGOSLAVIJO).

   • Get Smart

    Zakaj oprani otročički tega preprostega DEJSTVA ne
    zmorejo razumeti? Ker so oprani z butalćiji, z levićiji, s sredinćiji
    in kar je še kaviaržidokominternističnih KRETENIZMOV, ki so jih kupili
    na netu
    in se zdijo sami sebi jako fensi, če v svoje tvitke vtaknejo
    njim sicer NEZNANO prispodobo o butalcih, medtem pa navijači MURGL KOMI
    JUGE v miru ropajo Slovenijo in se opranim otročičkom (dejanskim
    butalčkom nje) režijo v ksiht.

    Luka Modrić (REAL) zabije gol BARCI. Vsi navijači REALA in klop skačejo v luft… In kaj tu kričijo otročički?

    »Lej ga, butalćija Modrića, kiri butalc! Lej jih navijače REALA, kiri butalci? Lej klop, kiri butalci!«
    Toda to še ni vse, tukajšnji otročički (DEJANSKI butalci) gredo še dlje:
    tudi za uboge igralce in navijače BARCE pravijo, da so butalci in to za to, ker jim je Modrić dao gol nje.

    Odpreti učke, otročički! In pamet v glavo.

 • Janez Kepic-Kern

  V SLOVENIJI
  JE BILO
  O
  neveljanih glasovnicah
  sem že pred EU VOLITVAMI – NAPISAL – TOLE !

  BAJE JE BILO KAR 10.000 GLASOVNIC – NEVELJAVNIH !
  Saj sem
  že prej pisal, da bo tako !

  HA, HA – TAKO BO !
  VELIKO GLASOVNIC BO NEVELJAVNIH, Se zdi.

  ŠALA

  KOZJEREJEC IZ OKOLIŠA HALOZE, PTUJ
  JE
  NAPISAL NA GLASOVNICO?
  “EU
  POSLANKA IZ SLOVENIJE
  NAJ BO
  MOJA – KOZA – JULIKA !

  VSI RAZEN NJE – SO BREZ VEZE” L.R. JANEZ. K. KERN KOMENDA
  P.S.

  MIHA K. iz LEVICE
  PA BO MORDA NAPISAL: “SM PROTI VAJOLETI, NI ZA V EU”
  KONEC ŠALE

  rez šale.
  Kaj pa je za temi neveljavnimi glasovnicami: vprašanje za PREDS. VOLILNE KOMISIJE !?

  • Janez Kepic-Kern

   OKREPIMO BAZO
   POZITIVNIH SLOVENSKIH STRANK – SDS IN SLS (NSI – NE)
   Z
   VELIKO PODPORNIMI DRUŠTVI – PO VSEJ SLOVENIJI !

   VABILO !
   vsi beroči vidite sta portal in mesečna revija “SLOVENIANA” polna živih, pomembnih kulturno-zgodovinskih in aktualnih prispevkov. Če se čutite zmožne napisati kaj podobnega tudi vi, iz svojih spominov, znanja, itd. se nam kar brez zadrege oglasite.

   VSI ZAINTERESIRANI, KI IMATE RES RADI NAŠO SLOVENIJO, KI IMATE RADI SLOVENSKE PREDNIKE, NAŠ JEZIK in KULTURO, itd, vabimo kot AKTIVNE ČLANE ali PODPORNIKE k SODELOVANJU z nami pri “SLOVENIANI”, ki te tedne uradno registriramo, ustanavljamo dve SLOVENSKI, POZITIVNI, KOREKTNI DOMAČNOSTNI DRUŠTVI:

   VSESLOVENSKO DOMOZNANSKO IN DOMAČNOSTNO KULTURNO-IZOBRAŽEVALNO DRUŠTVO “SLOVENIANA”
   DRUŠTVO »DVOJINA-SLOVENIANA« ZA KOREKTNO DRUŽABNOST POLNOLETNIH DRŽAVLJANOV R. SLOVENIJE
   Lahko nas kontaktirate na: [email protected]

   Več info na naših straneh.

   L. R. Janez Kepic-Kern, odg. ur. in lastnik edicij SLOVENIANA

 • xtc

  Kdor posluša zadnje komentarje socialista Timmermansa,,anarholiberalke Vestagnove,postaja jasno,da se bo formirala ultralevosocialistično anarholiberalna vlada in komisija v Bruslju točno po željah Brusljekratov,Mervkelca je uspela uničiti poleg CDU še EPP.
  Omenjena koalicija ,ki se izrisuje je nova oblika fašistične vladavine nad EU,ki pomeni nadaljnje masovno uvažanje drhali,ekoterorizem,zatiranje svobode govora in zlorabe oblasti za zatiranje drugače mislečih in obramba Brusljokracije za vsako ceno in zelo verjetno obračun z Bruslje skeptiki za vsako ceno ,če se države,kjer sop močnii ne bodo kot Britanci popokali iz EU.
  Vse bolj jasno postaja,da bo ta koalicija definitivno razbila in uničila EU,saj se bodo sprejemale odločitve v smeri anarholiberalnega multikulti socializma za vsako ceno in brezkompromisnim obračunom z vsakim,ki ga ne bo podpiral,kar bo verjetno povzročilo odhod Višegrajcev,Itaijanov,pa tudi Avstrijcev,če se bo izkazalo ,da je Kurz sodeloval v spletki Ibiza ali je vedel zanjo,kar obstajajo resni sumi,zato je tako moledoval,da ostane kancler za vsako ceno,kajti do jeseni utegne biti zadeva že jasna in oboji socialisti in OVP z Kurzem vred če so sodelovali pri režiji afere na volitvah politična trupla in na koncu še Francija ,če bi Lepenovi uspelo zrušiti Macrona in dobiti volitve ter se potegniti iz EU diktature.
  Skratka očitno se obeta čas represalij iztirjencev in izrojencev,ki bodo skušali na vsak način zgraditi imprerji anarholiberalnega socializma.
  Utegne pa vse to zagnati še razpade kakšne države in tvorbo nove.,skratka kakor koli že Merckelca je uničila EPP in EU.,verjetnost razpada EU in vojne v EU se nevarno povečuje.
  Webber je “usefull” idiot.,ki je pomagal EU spraviti vsocialističnoanarholiberalno diktaturo in narediti EPP del te drhali-tole bo zanimivo.

 • janko

  To sta sončna fanta, veselje kipi iz fotke. Fotka Repovža iz Mladine pa je mračno nasprotje…. Kot dan in noč. Licemerje? Ne, ni! To je komunikacija – le 7% komunikacije je besedne, ostalo je nebesedna.

 • Matija Mataja

  Edino slovenska desnica je izgubila proti prejšnjim volitvam. Neverjetno kako destruktivno vpliva na volilno telo “veliki vodja” s svojimi prijemi…
  Zbudi se slovenski človek, kmet, delavec, domoljub, nekdo ki 30 let vlada desnici vam je “ugrabil” dušo.

  • xtc

   Jep!
   Čas je da Kučana in hlapce zbrca na odpad zgodovine z Cerarjem in Posvojenčkom vred.

 • Branko Jadran

  Sm slisu, prav sosedova tetika, da bojde bodo Kumrovc prodal, sm pa ji reku, da ni vec kupca, on pa prov no ga bojo pa.senkal, no ja senkal ga bojo.baje

 • abc

  Kaj pa Nizozemski desničar? hehehe A to pušiono pa ne boste objavili,ovce !!
  https://vesti-online.com/Vesti/Svet/737491/Holandija-Desnica-Gerta-Vildersa-izgubila-sva-mesta-u-EP

 • abc
 • kalavnik

  Sokic, a si ti normalen. Kaksna trda desnica?