fbpx

Anarhistična teroristična organizacija v sodelovanju s skrajno levo študentsko organizacijo poziva k atentatu na Salvinija

Plakati, ki poziva k umoru itaijanskega notranjega ministra Mattea Salvinija (vir: twitter)

Skrajno levičarsko študentsko gibanje Kolektiv avtonomne univerze (CUA) je v Bologni predstavilo plakate, ki pozivajo k atentatu na italijanskega notranjega ministra in voditelja Lige Mattea Salvinija. Odgovornost za plakate je prevzela anarhistična teroristična celica Santiago Maldonado, ki je del Neformalne anarhistične federacije (FAI).

“Asasini. Namerite vanj,” so zapisali radikalni levičarji CUA na plakat, na katerem je slika italijanskega notranjega ministra s tarčo na glavi. “Danes, na cesti Zamboni, v srcu univerzitetnega območja, se je oglasil nov klic k sovražnosti in zaničevanju rasizma in supremacističnih politik, ki jih izvaja novi notranji minister v zadnjih mesecih,” so po poročanju Voice of Europe svoje dejanje obrazložili pripadniki skrajne levičarske študentske organizacije.

Ravno tako jih moti Salvinijev populističen pristop do politike, ki je popularna med ljudmi. Množice namreč po njihovem mnenju zagovarjajo “politiko sovraštva, izključevanja in belega nadvladja”. Odgovornost za poziv k atentatu na Salvinija je prevzela teroristična anarhistična skupina “Celica Santiago Maldonado”.

Poziv k atentatu obsodili
Pozive k atentatu je ostro obsodil bolonjski župan Virgilio Merola. “Bologna ne grozi in ne sovraži nikogar. Kdor to počne, je proti Bologni. Tudi sam se ne strinjam s Salvinijevo politiko, a zato še ne rabim sovražnih besed,” je povedal. Odzval se je tudi Salvini, ki je povedal, da je “v Bologni skupina otrok očetov, ki vodijo samoupravne socialne centre, name obesila tarčo z napisom za atentat”. “Kakšna nadloga. Mislim, da bi jim nekaj mesecev služenja civilnega ali vojaškega roka dobro delo, kaj mislite?”

Teroristična skupina, odgovorna za pozive k napadu na Mattea Salvinija, Neformalna anarhistična federacija (FAI) (Vir: Twitter)

To je samo še eden v vrsti takšnih pozivov k nasilju nad Salvinijem, ki za razliko od številnih voditeljev v EU svoje lastne državljane in njihovo varnost postavlja na prvo mesto.

Ivan Šokić