fbpx

Matteo Salvini: Italijani me plačujejo, da zagotavljam varnost in ne da financiram ilegalne migrante!

Matteo Salvini (foto: epa)

Pričeli so se vrstiti novi napadi na italijanskega notranjega ministra zaradi uvedbe novih ukrepov proti nelegalnim migracijam, tokrat ga kritizirajo celo člani italijanske škofovske konference. Podpora volivcev njegovi stranki Liga pa je medtem rekordno visoka!

Vodja italijanske škofovske konference, kardinal Gualtiero Bassetti, je dejal, da je zaskrbljen zaradi domnevnih izginotij dovoljenj za bivanje, izdanih na podlagi humanitarnih razlogov, in dodal: “Obstaja razlog, da bodo številni izpostavljeni negotovi prihodnosti, ki lahko vključuje tudi izgon na podlagi sodbe prvostopenjskega sodišča, ki ni popolnoma v skladu z ustavo.” Napadi s strani italijanske Cerkve gredo celo tako daleč, da so italijanskega notranjega ministra v nekem katoliškem magazinu označili celo za satana, še poroča Voice of Europe.

Salvini ne razume škodoželjnosti posameznih pripadnikov Cerkve, podpora rekordna!
Notranji minister Matteo Salvini se je odzval rekoč: “Ne razumem tega. Tolikšne škodoželjnosti resnično ne morem razumeti.” Pojasnil je še, da mu mnogi pripadniki Cerkve izrekajo podporo, prav tako pa je dodal, da ga italijanski davkoplačevalci kot notranjega ministra plačujejo za zagotavljanje varnosti. Medtem je podpora njegovi stranki Liga rekordna – kot poroča Huffpost, bi jo volilo kar 32 odstotkov volivcev, so razkrile zadnje izvedene ankete.

J. Ž.