Anketa: Donald Trump pred Joejem Bidnom

Biden, Trump (Foto: Wikimedijina zbirka)

Nova javnomnenjska raziskava kaže, da je bivši predsednik Donald Trump za šest odstotkov bolj priljubljen od  aktualnega predsednika Joeja Biden. 

Medtem ko se v ZDA predsedniška tekma za leto 2024 dobro začenja, so se pojavile nekatere ankete, ki kažejo, da Donald Trump vodi pred Joejem Bidnom. Proti Trumpu je bila nedavno spisana obtožnica, aretiran je bil v Miamiju na Floridi, vendar to republikanskega favorita ni ustavilo, saj se je zadnje čase njegova podpora še okrepila. Ljudi so vprašali, da glede na to, da se predsedniška tekma za leto 2024 zaostruje, ali podpirajo Trumpa ali Bidna za predsedniško pozicijo leta 2024. Za Trumpa se je v primeru opredelilo 45 odstotkov vprašanih, medtem ko za Bidna zgolj 39 odstotkov, poroča The Raging Patriot.

Če bi bila Trumpova nasprotnica Harrisova, pa bi se zanj odločilo 47 odstotkov, za slednjo pa zgolj 40 odstotkov. V dvojici DeSantis proti Biden bi se za prvega odločilo 41 odstotkov, za drugega pa 40 odstotkov. V tekmi med DeSantisom in Harris pa bi za prvega glasovalo 42 odstotkov, za slednjo pa 40 odstotkov. Trum obtožnico in aretacijo razume kot politično vmešavanje v volitve oziroma politično preganjanje. “Danes smo bili priča najbolj zlobni in gnusni zlorabi oblasti v zgodovini države,” je nedavno dejal.

Domen Mezeg