fbpx

Antifa levičarska ekstremista v Nemčiji vdrla v stanovanje ženske in jo brutalno pretepla!

Foto: iStock

Iz Nemčije prihajajo pretresljive novice. Ekstremista iz vrst nemške Antifa sta zavzela stanovanje 34-letne nepremičninske agentke in jo v luči boja, ki ga skupina vodi proti proti luksuznim stanovanjem v Leipzigu, brutalno pretepla. 

Po poročanju tiskovnega predstavnika policije Andreasa Loepskija je dvojica  iz vrst skrajno levih ekstremistov večkrat udarila žensko v obraz po tem, ko se je v soboto okrog 19. ure prebila v njeno stanovanje, poroča nemški Bild.

Loepski je dodal, da preden sta ekstremista zapustila stanovanje ženske, sta se poslovila z naslednjimi besedami: “Zbogom, pozdrav iz Connewitza.” Pri tem je potrebno omeniti, da Connewitz predstavlja območje mesta Leipzig, ki je dobro poznan po povezavah z gibanjem Antifa.

Povzročanje gromozanske škode jim ni tuje
Antifa je sicer že večkrat zaporedoma poskušala sabotirati gradbišča luksuznih stanovanjskih gradenj v Leipzigu. Prejšnji mesec je levičarska skrajna organizacija na gradbišču istega podjetja postavila dva žerjava, ki sta povzročila za približno deset milijonov evrov škode. V istem mesecu je skupina zažgala tudi več bagerjev na več gradbiščih v mestu.

Foto: Twitter

Oglasil se je župan mesta
Incident iz prejšnjega tedna predstavlja prvi primer napada na osebo v njihovi nenehni kampanji. Župan Leipziga Burkhard Jung iz vrst Socialnih demokratov se je izrekel proti brutalnemu napadu in zatrdil: “Meja je bila prestopljena s tem, ko so se spravili nad nemočno žensko”. Načelom pravne države je potrebno po njegovem prepričanju dosledno slediti. “Moramo biti previdni, da v trenutni razpravi o desničarskem terorizmu ne bomo iz vidika izgubili levičarskega ekstremizma in njegovega prezira do človečnosti”, je dejal Jung in opozoril, da če se bodo stvari nadaljevale v tej smeri, tudi politični umor ni daleč.

Leipzig nedvomno ni edino mesto, kjer je bilo konec tedna opazno levičarsko nasilje. 19 policistov v Berlinu je končalo s poškodbami potem ko je na stotine skrajno levih skrajnežev med protestom proti izselitvi skupin, ki trenutno zasedajo stavbe z nizko najemnino, metalo steklenice, kamenje in druge predmete v policiste, poroča Voice of Europe.

Hana Murn