fbpx

Grozljivo: Apetiti muslimanskega terorista: “Kristjani so naš najljubši plen”

Foto: printscreen

Vodja militantne skupine Islamska država v Egiptu je muslimanom povedal, naj se izogibajo krščanskih shodov. Možnost nadaljnjih napadov na kristjane v državi po dveh samomorilskih bombnih napadih, kjer je umrlo na desetine ljudi, je tako očitna.

Pogovor z vodjo Islamske države v Egiptu, ki ga poimensko niso razkrili, je objavljen v najnovejši izdaji tednika džihadistične skupine Islamska država, ki se imenuje Al Naba. To, da pripadniki Islamske države razširjajo svoja kodirana sporočila, kjer napeljujejo k umorom, samomorilskim napadom in ostalim zločinom prek njihovih časnikov, ni nič novega. Tako izdajajo v več jezikih reviji Rumiyah, ki jo je mogoče v obliki pdf dobiti tudi v francoščini in nemščini, v arabščini pa tedensko izhaja Al Naba, ki je “specializirana” za področje Egipta. Eno izmed strani v tej reviji pa lahko vidite tudi na fotografiji v tem članku.

Prav tako omenjena revija svari, naj se muslimani izogibajo zborovanjem policistov in vojakov. Vodja je dejal: “Objavili smo opozorilo, naj ostanejo proč od krščanskih srečanj, prav tako naj se izogibajo vojaških in policijskih srečanj, ter lokacij, kjer so politični vladni objekti.”

Spomnimo, na cvetno nedeljo so borci Islamske države v Egiptu izvedli dva ločena samomorilska bombna napada v Aleksandriji in v Tanti, kjer je umrlo na desetine ljudi. To je bil tudi najbolj smrtonosen napad na egipčanske koptske kristjane v zadnjih letih, piše Jihad Watch. V intervjuju v Al Nabi pa lahko zasledimo namigovanja, da se bo teroristična skupina še naprej osredotočala na napade na to manjšinsko skupino. Februarja je tako ISIS objavil video, v katerem je eden od teroristov izjavil, da so jim kristjani “najljubši plen”.

Marjanca Scheicher