[VIDEO] Ljudstvo sporoča: Volitve v Franciji so druga revolucija! Danes bo padla odločitev Macron ali Le Pen

Datum:

Francozi so prepričani, da so letošnje predsedniške volitve v Franciji druga revolucija. CNN je objavil skoraj dvominutni videoposnetek, v katerem je razkrito, da so Francozi prepričani, da so letošnje predsedniške volitve druga revolucija. “Tudi v drugem krogu nimamo običajnih strank tako na levi kot na desni,” je prepričana ena od vprašanih. Prav tako je, da gre zagotovo za novo revolucijo, prepričana neka druga vprašana, “ker če zmaga Le Penova, smo v težavah, če pa Macron zmaga, bodo velike spremembe”.

                   

Neka druga vprašana pa je izpostavila, da že dolgo časa niso volili “za” koga, temveč “proti” komu. “Na zadnjih volitvah smo vsi volili Hollanda, da ne bi ponovno zmagal Sarkozy, in zdaj bo isto, da ne bomo dobili Marine Le Pen. Že dolgo časa je preteklo, preden smo dejansko volili “za” koga.”

Revolucija, ker je tako nenavadno
“Ti dve politični stranki, ena popolnoma nova proti Nacionalni fronti, za katero se vsi trudijo, da ne bi prišla na oblast. To je revolucija, ker je tako nenavadno,” je prepričana ena od Francozinj. Eden od vprašanih pa je prepričan, da ne gre toliko za politiko kot gre za ljudi, saj se ljudje spreminjajo. Prepričan je, da kdorkoli bo že zmagal, bo v Franciji zagotovo prišlo do sprememb.

Francozi so tudi prepričani, da je v zraku čutiti nek strah, saj v Franciji obstajajo ljudje, ki “jih nismo poslušali, zdaj pa nam bodo dokazali, da obstajajo, četudi državni problemi s tem ne bodo rešeni.” Gre za odločitev, ki ni pomembna le za Francijo, temveč celotno EU. Kakšna bo ta odločitev oz. kako bo glasoval francoski narod pa bo znano že danes.

Marjanca Scheicher

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...