fbpx

Apokaliptični prizori: Italija pri mrtvih presegla Kitajsko, iz Bergama trupla odpeljal konvoj vojaških tovornjakov!

Apokaliptični prizori iz Bergama sredi marca, ko so trupla na kremacijo v druge province odvažali konvoji vojaških tovornjakov (Foto: epa)

Italija je s skupnim številom umrlih za COVID-19, ki zdaj znaša že 3.405, presegla Kitajsko, od koder izvira novi koronavirus. Samo iz včeraj na danes je virus terjal 427 novih smrtnih žrtev, skupno število okužb pa je naraslo na 41.035 primerov. Po celi Italiji so sicer enote intenzivne terapije prenapolnjene, najhuje pa je v lombardijskem Bergamu, ki je te dni priča apokaliptičnim prizorom. V sredo ponoči je iz mesta konvoj vojaških tovornjakov trupla odpeljal na upepelitev v več italijanskih mest, saj so kapacitete v mestu prezasedene.

Razmere v sosednji Italiji so iz dneva v dan slabše, z današnjim dnem pa je država glede števila umrlih za COVID-19 presegla Kitajsko, od koder izvira novi koronavirus. Italijanska Civilna zaščita je v četrtek ob 18. uri sporočila, da je, da je v obdobju enega samega dneva po okužbi z novim koronavirusom umrlo 427 oseb, skupno število mrtvih se je tako povzpelo na 3.405.

Skupno število primerov okužb naraslo na 41.035 primerov
Skupno število primerov okužb v državi se je s 4.480 novimi primeri povzpelo na 41.035. Bolezen COVID-19 je do zdaj prebolelo 4.440 oseb.

Skupno število primerov vztrajno narašča (Vir: Il Sole 24 Ore)

Enote intenzivne terapije prenapolnjene
Trenutno je v Italiji obolelih 33.190 oseb, od tega jih je 14.935 v domači oskrbi, 15.757 jih je hospitaliziranih, 2.498 pa se jih zdravi na enotah intenzivne terapije. Slednjih je v primerjavi s prejšnjim dnem po poročanju ANSA 241 več.

Število umrlih po okužbi z novim koronavirusom v posameznem dnevu v Italiji (Vir: Il Sole 24 Ore)

Bergamo priča apokaliptičnim prizorom
Še vedno je najhujša situacija v Lombardijji, kjer skupno število primerov okužb s SARS-CoV-2 znaša 19.884, sledijo regije Emilija Romanja, Veneto, Piemont in Marke. Med provincami pa je najhuje v lombardijskem Bergamu, kjer skupno število primerov znaša že 4.305, od tam pa prihajajo naravnost apokaliptični prizori. V sredo ponoči je za celo mestno središče dolg konvoj vojaških tovornjakov iz mesta odpeljal trupla na več lokacij po celotni državi, kjer jih bodo upepelili. Kot poroča ANSA je število mrtvih tako naraslo, da v mestu enostavno ne morejo več upepeljevati vseh umrlih.

Konvoj vojaških tovornjakov v Bergamu (Foto: epa)

Rok Krajnc