Arabski migranti na Švedskem predstavljajo kar 270 odstotkov večje tveganje za prometne nesreče kot Švedi!

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Priseljenci iz Severne Afrike in z Bližnjega Vzhoda, ki posedujejo vozniško dovoljenje, imajo kar 270 odstotkov več možnosti, da bodo udeleženi v prometni nesreči, kot vozniki, ki so rojeni na Švedskem.

Inštitut za ceste in promet na Švedskem je razkril naravnost šokantno statistiko, da imajo migranti iz Severne Afrike z Bližnjega vzhoda, ki posedujejo vozniško dovoljenje, kar 270 odstotkov več možnosti, da bodo udeleženi v prometni nesreči, kot domačini. Znanstveniki iz omenjenega inštituta zdaj nameravajo začeti s celovitim projektom, ki bo razkril vzroke za takšno odstopanje v statistiki. Podatki so razkrili tudi, da so migranti na splošno večkrat udeleženi v prometnih nesrečah kot Švedi, a skupina iz Severne Afrike in z Bližnjega Vzhoda tu posebej izstopa, poroča Voice of Europe.

Razlog je po vsej verjetnosti pomanjkljivo usposabljanje v izvornih državah
Eden od raziskovalcev, Mohammad-Reza Yahya, je pojasnil, da bi eden izmed razlogov lahko bilo pomanjkljivo usposabljanje voznikov v državah s tega območja, prav tako pa pravi, da uporaba varnostnega pasu osebam, ki so bile pred tem udeležene v vojni ali v naravnih nesrečah, ne pomeni toliko kot drugim. Tako bodo zdaj poskušali zbrati čim več podatkov o gibanju imigrantov, varnosti in enakosti v prometnem sistemu, več znanja o tem bo namreč pripomoglo k izboljšanju varnosti.

J. Ž.

 • Van Der Waals

  ŠE PRI NAS REDKI POZNAJO CESTNO PROMETNE PREPISE!!! ZA NEKEGA ILEGALCA Z GAMBIJE AL KROŠRUMBIJE PA TO TOTALNA ŠPANSKA VAS!

  • Steiermark

   Pri “nas” niso toliko “problem” cpp in njihovo poznavanje, kolikor je problem”upoštevanja” le teh…… prevečbalkanske “kulture njihove objesnosti…..

 • xtc

  No takole izgleda,če so “Štefeki” na prostosti na v Maksimiru.

 • joza joza13

  Haha… pa imajo Švedi spet predmet analitične obravnave…

 • sodnikisozločinci

  Pri nas imamo rek, da beseda ni šarec, Arabci pa pravijo, da avto ni kamela – kdor ne verjame, naj ga proba nategnit v auspuh.

 • Tone

  Razumljivo, če pa so boli vajeni voziti po makadamskih cestah, širokih kilometer ali več. Se bodo že privadili na širino naših cest. Bil bi zanimiv podatek ali pridelajo več smrtnih žrtev prometnih nesreč kot Slovenci.

  • ZatonMesecnikov

   Praviš Tone, da je vredno žrtvovati Švede, da se oni naučijo voziti….

   • Tone

    Malo sem se pohecal, ker se mi vse skupaj zdi pretirano, enako kod statistika o poštenih Avstrijcih.

    • ZatonMesecnikov

     Preventiva je boljša kot kurativa Tone. Bolje, da jih ni, pa ne bo problemov. Ker koristi razen da morda vzdržujejo nizko ceno nižje plačanih delovnih mest, ni.

     • Tone

      Tako kot sedaj ti, so razmišljali tisti, ki so v Rogu pobili domobrance. Preventivno so se rešili politične konkurence.

      Migracije so vedno bile in vedno bodo.
      Prepričaj delodajalce, da ne bodo zaposlovali tuje delovne sile. Pravkar pritiskajo na vlado, naj izda več dovoljenj.
      Prepričaj domače brezposelne, naj delajo za isti denar kot tujci, pa bo.

      Odpor do tujerodnih in temnopoltih ne more biti podlaga za državne ukrepe, ker bi to bila smrt evropske civilizacije, kot je nekoč že bila.

     • ZatonMesecnikov

      #Tako kot sedaj ti, so razmišljali tisti, ki so v Rogu pobili domobrance. Preventivno so se rešili politične konkurence.#

      Razlika napram Borcem NOB je očitna. danes nihče noče nikogar pobijati. Samo naj ostanejo tam kjer so, oziroma zmanjšajo svoje rodnosti, da se bodo lahko začeli razvijati. ne pa izvažati demografske viške ven.

      #Migracije so vedno bile in vedno bodo.#

      Bile so, vendar znotraj iste civilizacijske skupine. ker drugače bi bila danes večina europejcev črne rase (kot dominantnega gena), če bi bilo tako kot ti praviš.

      če gre namreč italijan v Francijo, zame ni migracija. Ima pravzaprav v mojih očeh enak status, kot če gre Gorenjec na Štajersko živet. Iz enakega kulturnega območja.

     • Tone

      Tebe zanimajo migracije, ki se dogajajo ta teden, jaz pa govorim o človeštvu.
      Evropejci so že enkrat bili črni, saj so naši predniki prišli iz Afrike, pozneje iz Azije, tudi Slovenci smo prišli v etnično in kulturno različno okolje. To se je dogajalo, ko so ljudje hodili peš, danes pa je zavzemanje za rasno in kulturno čista okolja absurdno in retardirano. Gre izključno za dnevnopolitično propagando.

     • ZatonMesecnikov

      Najnovejše raziskave kažejo, da je prišel kromanjonec čez Bližnji vzhod ter Balkan v Europo. Na poti se je mešal z neandertalcem. Raziskave kažejo, da je v obtoku (po dekodiranju neandertalskega genoma na inštitutu Max Planck) vsaj 60% neandertalskega genoma. Imajo jih vsi ljudje RAZEN v podsaharski Afriki. V povprečju 2-5% največ. Od teh 60%. Zakaj se je genetski pool neandertalcev zniževal, rastel pa kromanjonski? ker je iz Afrike bil stalen dotok kromanjonca, neandertalcev je bilo pa malo. Ker so živeli v surovem okolju. Bilo jih je torej prilagojeno okolju.

      Prav tako so v ljudeh izven Afrike še geni drugih vrst praljudi, denisovancev in do sedaj še neznanih vrst. Zgodba o prihodu iz Afrike drži le v toliko, da je šlo za praljudi, ki so se mešali z že tam živečimi praljudmi. In sicer v velikih količinah, zaradi ugodnega Afriškega okolja.

      Kakšna paralela z danes Tona?

      Zna biti, da je torej bela koža ostanek naših neandertalskih prednikov.

      #danes pa je zavzemanje za rasno in kulturno čista okolja absurdno in retardirano#

      Stik različnih kultur vedno zaznamujejo vojne. Indija-pakistan in kašmir, Bangladeš, Turške vojne dolga stoletja, bosanska vojna in klanja v preteklih 2 stoletjih, Armenija Azarbejdžan, Južni Sudan, kavkaške vojne, Pokol Armencev, preganjanje judov. kar levičarji razumete pod migracije in za vzor postavljate Ameriko je napačno. Tam je bilo mešanje med ljudmi enakega civilizacijskega in kulturnega kroga. zato je bilo uspešno.

      teorija o prihodu slovencev ne zna pojasniti – razloga tega prihoda (ukrajinski bogat in rodoviten černozjom, še danes prazen, kaj šele takrat in zamenjava tega s skalnatim kršjem po balkanu) ter toponimi, slovenskega izvora, ki se raztezajo daleč na zahod na področja, kjer ne bi smeli biti.

     • Tone

      Samo glede bele kože. Danes velja, da je človeška vrsta nastala v Afriki, različica homo sapiens kot zadnja. Selitev je potekala v več valovih, tudi neandertalci ali njihovi predniki so prišli iz Afrike. Vsi so bili nekoč črni, in vsaka vrsta, ki bi v Evropi vztrajala nekaj deset tisoč let, bi z evolucijo izgubljala pigment, ki v teh geografskih širinah ni funkcionalen. Nobenega belega originala ni bilo,

      Amaterske teorije o nastajanju narodov in ras me dolgo več ne zanimajo, ker se vse napajajo z rasizmom ali nacionalizmom.

     • ZatonMesecnikov

      Razlika je, ali si bil že 200.000 let v Europi, ali pa si prišel 40.000 let nazaj. nisi razumel bistva. Da današnji homo sapiens sapiens ni produkt enega afriškega homo sapiensa, ampak se je mešal IZVEN Afrike z tam živečimi praljudmi.

      To ga je zelo verjetno naredilo drugačnega od Afričanov.

     • Tone

      “ampak se je mešal IZVEN Afrike z tam živečimi praljudmi”, ki pa so tudi že prej prišli iz Afrike. To pa pravim tudi jaz.

      Kakorkoli, danes obstaja samo ena vrsta človeka. Biologi in antropologi ne priznavajo ras, kot so si jih zamislili v 19. stoletju za potrebe imperializma.

     • ZatonMesecnikov

      Bilogi in Antropologi ne sledijo napredku genetike na tem področju.

 • Mihilus

  Švede je zelo strah, da nebi rekli kaj grdega o migrantih. Gotovo se bo vsseno našel kdo, ki bo raziskovalce obtožil rasizma. Znanstveniki kar naj brez predsodkov z znanszveno metodo ugotovijo tudi razlog. Po občutku bi rekel, da je del razloga v novem drugačnem okolju kot so ga navajeni, druga komponenta pa je manjko človeškega kapitala. Le ta pa kolerira z količino melanina v koži.

 • dob

  Vožnja po sredi ceste je človekova pravica

  • Janka Kranjka

   Zato pa spoštujmo človekovo pravico vsakega prišleka, sami svojih pa se odpovejmo in bodimo le dosledni pri vseh svojih dolžnostih do tujcev in do skorumpirane eu politike. Da ne pozabimo omeniti, negujmo še svojo dolžnost, da ostanemo večno hlapci hlapcem.

 • Andrej

  Švedi se bodo znanstveno lotili problema, ki bi ga z lahkoto rešil vsak inštruktor vožnje.

  Zakaj pa ne zahtevajo nekaj takega, kot imamo pri nas: mladi voznik mora po treh letih opraviti še en izpit. Kdor pride k njim izven EU naj tak izpit opravi. Pa plača naj ga. Če imajo migranti denar za avte bodo najbrž imeli tudi za izpit. Saj imajo dovolj visoke socialne podpore.

  • Tone

   Švedi so imeli to na tak način urejeno davno pred nami. In imajo tudi sedaj.

 • Janka Kranjka

  Ta švedska je pa res rasistično nagnjena. Namesto, da bi pričela porabljati desetine milijonov evrov, za vzgojo prišlekov v cestnem prometu, oni raje ta denar namenjajo v pokojninsko blagajno za upokojene švede.
  *sarkazem

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!