fbpx

Aretirali moškega, ki je namerno širil covid-19 in tako okužil 22 ljudi!

Foto (istock)

Na Malorki so aretirali moškega, ki je namerno širil okužbo s covid-19. Obtožen je napada, ker je hodil v službo in fitnes navkljub očitnim bolezenskim znakom.

Konec januarja 2021 so španske oblasti na Malorki sprožile preiskavo zaradi poročanj, da se je eden od zaposlenih “okužil a skrival svojo bolezen”, poroča Guardian. Že dneve pred izbruhom covid-19 v mestu Manacor je omenjeni 40-letnik kazal simptome okužbe, kar je skrbelo njegove sodelavce, a ni želel oditi domov.

Na koncu dneva je le šel na PCR testiranje, a ni želel čakati na izvide, temveč se je že naslednji dan vrnil v službo, nato pa obiskal še lokalni fitnes. Tako njegov nadrejeni kot tudi ostali sodelavci so vztrajali, naj gre domov, da ne bi okužil še koga.

Ko je kašljal pred ljudmi namerno snemal masko

Neodgovorni bolnik je se je na tej točki naokoli sprehajal z vročino 40 stopinj Celzija. Pozive nadrejenega in sodelavcev je zanemaril. Še več, cel dan na delu je hodil naokrog in si namerno snemal masko med kašljem, sodelavcem pa govoril: “Vse vas bom okužil s koronavirusom.”

Na koncu dneva so le prispeli rezultati njegovega PCR testa in pokazali, da je okužen s covid-19. V kratkem se je izkazalo, da je s svojim skrajno neodgovornim ravnanjem okužil še pet sodelavcev, ki so okužbo prenesli tudi na svoje družine. Med obolelimi so bili tudi trije komaj leto dni stari dojenčki.

V fitnesu so okužbo s covid-19 zaradi neodgovornega moškega staknili še trije, ki so nato okužbo prenesli še na svoje družine. Po informacijah španskih oblasti je tako neodgovorno početje enega botrovalo okužbi 22 ljudi.  Moškega so aretirali zaradi suma na napad.

Ivan Šokić