fbpx

[Audio] Srhljivo: Rusi poklicali sina od možaka, ki so ga mučili

Domnevna slika očeta Petra Potočnjaka in njegovega sina Antona (Vir: zajem zaslona, Splet)

Na spletu se je pojavil srhljiv posnetek telefonskega klica, domnevno med pripadniki ruskih sil (vojske ali varnostnih organov) in sinom osebe, ki so jo mučili. Poslušanje posnetka odsvetujemo tistim z občutljivim želodcem, saj je moč nazorno slišati nemočne glasove mučenega možakarja. Ta naj bi bil Peter Potočnjak (Pyotr Potochnyak) iz še vedno okupiranega okrožja Gola Pristan v regiji Herson.

Na posnetku, ki naj bi bil v originalu dolg okoli 10 minut, naj bi bilo slišati tudi Potočnjakovo soprogo Viktorijo, ki so jo ruske sile očitno tudi priprle in mučile. Namen srhljivega telefonskega posnetka naj bi bil pripraviti mladega Antona, da odslej pomaga vojski Ruske federacije. Sinu naj bi proti koncu posnetka dejali, da je njegov oče vmes že umrl, da pa lahko s svojim sodelovanjem in pomočjo prepreči, da bi ubili še njegovo mati.

Posnetke mučenja 51-letnega Ukrajinca naj bi najprej objavil ruski spletni kanal na Telegramu Z-Public, namenjen vojni propagandi. Pred samim posnetkom naj bi najprej objavili zajeme zaslonov lokalnih prebivalcev iz tistega območja, iz katerih je bilo razvidno, da ne podpirajo ruske invazije in vojnih zločinov, ki jih je doslej zagrešila Ruska federacija.

Temu je sledila objava posnetka, ki ga je moč poslušati v zgornji objavi. V objavi piše, da so Ukrajinci, ki vodijo Telegram kanal ASTRA, na podlagi fotografij ugotovili, da gre, kot že rečeno, za omenjeno družino in da možakarjev sin Anton trenutno živi v obalnem mestu Odessa.

Glas jokajoče ženske
Izhajajoč iz objave naj bi se proti koncu desetminutnega posnetka pojavil še glas jokajoče ženske, ki se predstavi kot Vika. Šlo naj bi za Viktorijo Begletsovo (Victoria Begletsova), Potočnjakovo soprogo, staro 42 let.

Komore za mučenje otrok
Posnetek je bil objavljen v začetku letošnjega leta, sledil pa je številnim prav tako srhljivim razkritjem vojnih zločinov in zunajsodnih usmrtitev. Pred prazniki je ukrajinski varuh človekovih pravic objavil posnetke ruskih komor za mučenje, namenjene posebej otrokom. Nad njimi naj bi se izvajalo fizično in psihološko mučenje. Več o tem lahko preberete tukaj: V Ukrajini odkrili posebne sobe za mučenje otrok.

Gal Kovač