fbpx

Avstralija: Islamski klerik dekletom grozil, da bodo šle v pekel, če se bodo družile z nemuslimani in si depilirale telesa

Foto: epa

Avstralski šejk in islamski fundamentalist Mohamad Doar je na mladinskem večeru v Sydneyju mladim deklicam dejal, da bodo šle v pekel, če se bodo spoprijateljile z nemuslimani, tistim, ki že imajo “nevernike” za prijatelje, pa je svetoval, da morajo to opustiti. Odsvetoval jim je tudi urejanje obrvi in depiliranje telesa.

Avstralija je država, ki ima izredno strogo zakonodajo na področju migracij, zato z ničelno toleranco deportirajo vse nove migrante. Številnim je kljub temu uspelo priti v državo že pred poostritvijo pogojev. Z njimi imajo nemalo težav, predvsem pri integraciji, saj zaznavajo številne primere islamske radikalizacije.

Enega od teh primerov so nedavno zaznali v Sydneyju, na večeru za mlade deklice, kjer jim je predaval islamski klerik šejk Mohamad Doar in jim svetoval, naj se ne družijo z nemuslimanskimi prijatelji in naj upoštevajo islamsko modo, ki zapoveduje pokritost telesa. V nasprotnem jim je obljubil pekel, poroča Jihad Watch.

Puljenje obrvi in depiliranje je velik greh
“Realnost je takšna, draga sestra, vsako prijateljstvo, ki ni zgrajeno na strahu do Alaha, bo vodilo do pekla, zato morate biti previdne,” je dejal v soboto in najstnicam svetoval, naj se distancirajo od ‘pokvarjenih’ ljudi. Svojih nasvetov pa ni opustil tudi glede urejanja telesa ter zunanjosti in dekletom grozil, da jih bo Alah preklel, če si bodo pulile in urejale obrvi ali se depilirale po telesu. “Puljenje obrvi je velik greh, zato je prepovedano,” je dejal. Kot najbolj primerno oblačilo je šejk Doar deklicam svetoval hidžab, brez raznolikih barv, saj ne sme kakor koli spominjati na oblačila nevernikov in privabljati pozornosti.

C. Š.