fbpx

Avstralija: Muslimanski dijaki grozili, da bodo v imenu Islamske države obglavili nemuslimansko osebje

Slika je simbolična. (Foto: epa)

Islamski dijaki so na srednji šoli v Sydneyju grozili tamkajšnjemu nemuslimanskemu osebju, da jim bodo odsekali glavo, ter se hkrati razglašali za simpatizerje Islamske države.

Policija je razkrila, da so nekatere dijake na šoli Punchbowl Boys High School radikalizirali, vodja slednjega pa je bil kar ravnatelj Chris Griffiths, ki je sicer zavrnil sodelovanje v programu protiradikalizacije. Griffiths in njegov namestnik Joumana Dennaoiu naj bi domnevno ustavljala učiteljice, ki so se želele udeležiti uradnih javnih dogodkov, kot je podelitev priznanj, in jih zasliševala ter jim postavljala različna vprašanja.

Več nemuslimanskih delavcev na tej šoli je prijavilo, da so jih muslimanski dijaki verbalno napadli in jim grozili, da jih bodo obglavili. Hkrati so jim grozili, da bodo grožnjo tudi uresničili, saj so simpatizerji ISIS-a.

Seveda pa sta tako ravnatelj kot tudi njegov namestnik poskrbela, da incidentov niso prijavili policiji, potem pa je to storil nekdo od ostalih zaposlenih. Policisti so uvedli preiskavo, s katero so ugotovili, da se je ravnatelj Griffiths spreobrnil v islam že leta 2014, to pa je tudi čas, ko so se začeli krhati odnosi med policijo in vodstvom omenjene srednje šole.

M. S.