fbpx

Avstralske oblasti prepovedale vstop v državo proticepilcu Đokoviću

Novak Đoković je nasprotnik cepljenja. (Foto: epa)

Avstralska mejna policija je dokončno zavrnila vstop prvega teniškega igralca Novaka Đokovića v državo. Srb bo po preklicu njegove vize še v četrtek moral zapustiti državo, a naj bi še pred odhodom na sodišču izpodbijal odločitev, poroča več avstralskih medijev, ki jih povzema tudi britanski BBC. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je Đokoviću ponudil vso podporo.

Srbski teniški igralec Novak Đoković je glasen nasprotnik cepljenja, avstralske oblasti pa so ga po več urah zadrževanja na mednarodnem letališču v Melbournu sporočile, da so mu preklicali vizo in zavrnili vstop v državo, poroča avstralski časnik The Age.

Odločitev so sprejeli po javno izraženih dvomih političnih predstavnikov glede razlogov za posebno zdravstveno izjemo, ki bi mu v državo omogočila vstopiti, ne da bi bil cepljen proti novem koronavirusu, piše STA. Ob prihodu v Melbourne Đoković sprva ni takoj uspel prestopiti meje, ker naj ne bi imel pravilno izpolnjenega obrazca za vizo. Kasneje so mejni organi začeli preverjanje razlogov za njegovo zdravstveno izjemo. Kot še poroča The Age, ni še jasno, ali bo Đoković dejansko moral zapustiti Avstralijo v četrtek, ali bo lahko ostal v državi še za čas, ko njegovi odvetniki izpodbijajo odločitev mejnih organov na sodišču.

Srbske oblasti tenisaču zagotovile podporo
Po dogodku se je na Facebooku oglasil srbski predsednik Aleksandar Vučić in pojasnil, da je imel z Đokovićem po incidentu telefonski razgovor. Vučić mu je zagotovil vso podporo, da se “maltretiranje najboljšega tenisača na svetu v najkrajšem možnem času prekine.” Kot je zapisal, se bo Srbija do konca borila za Đokovića, pravico in resnico.

Sara Kovač