Avstrija bo pod vodstvom Kurza uvedla številne “migrantske” ukrepe – Kaj pa Slovenija?

Foto: epa

Ko je na avstrijskih volitvah pred slabim mesecem dni zmagala ljudska stranka (ÖVP) s Sabastianom Kurzem na čelu, so mnogi trdili, da je bila osrednja tema, ki je prinesla zmago, varnost in migranti. Tudi v dneh po zmagi je Kurz dal jasno vedeti, da se njegova migrantska politika ne bo spremenila, poleg nadzora na mejah pa je napovedal tudi omejevanje pravic priseljencev. Kaj lahko še pričakujemo? Kakršnekoli odločitve bodo sprejete na strani Avstrije, bo to najverjetneje vsaj delno vplivalo tudi na Slovenijo.

V Avstriji še vedno potekajo koalicijska pogajanja med avstrijsko ljudsko in svobodnjaško stranko (FPO), s katero so si prav glede migrantske politike zelo blizu. Če se jim bo uspelo dogovoriti za koalicijsko sodelovanje, lahko pričakujemo večje število ukrepov na področju migrantske politike. Avstrija sicer ne bi bila prva evropska država, ki bi zaostrila stvari na tem področju. Vsem je lahko vzgled Madžarska, ki je kmalu po velikem migrantskem valu zgradila ograjo na meji.

To so ukrepi, do katerih bi lahko prišlo po mnenju nekaterih političnih analitikov

Policijska in vojaška zaščita na meji
Opozoril o tem, da so islamski teroristi, ki so migrantski val izkoristili za lažji prihod v Evropo, najverjetneje že med nami, je bilo kar nekaj. Da je temu res tako, kaže že podatek, da je v letu 2015 čez Avstrijo potovalo več kot milijon ljudi, ki jih niso preverili. Mejna kontrola je zato izrednega pomena.

 

Viktor Orban in Sebastian Kurz (foto: epa).

Omejevanje pravic priseljencev
To sta že pred volitvami napovedovali obe stranki, tako ljudska stranka kot svobodnjaki.

Izgon kršiteljev/kriminalcev
Zahteva, ki so jo predlagali že svobodnjaki, bi zdaj lahko bila uresničena s pomočjo Kurza. Kriminalcem ne bi smeli popuščati, ampak bi jih morali konsistentno vračati v domovino – tisto, za katero trdijo, da iz nje prihajajo.

Zavrnitev prošnje za azil
Znano je, da tisti, ki zaprosijo za azil v Avstriji, pogosto odhajajo domov in se potem spet vračajo. Opazovalci menijo, da bi se to prakso enostavno lahko ukinilo. Rezultat “izleta” v domovino, kjer so bili migranti domnevno preganjani, bi moral biti negativna razrešitev prošnje za azil.

Pravočasna zaščita
Kar je poudaril že Kurz: Status azila ne sme biti povezan z neposredno pravico do bivanja v Avstriji za vedno.

Foto: epa

Promocija avstrijskih klubov
Svobodnjaki so obljubili pravičnost, ljudska stranka pravico in odgovornost. Znano je, da so bili v zadnjih letih različni in nacionalni klubi ter lokali izredno zapostavljeni. Tisti, ki želijo ohraniti tradicionalne evropske in avstrijske vrednote, bi se morali še posebej potruditi, da takšne stvari delujejo in bi morali v njih investirati.

Odprava spodbujevalnikov za azil
Raziskave, izvedene na primeru Zgornje Avstrije, so pokazale, da ekonomski migranti hitro nadaljujejo svojo pot, če jim koristi, ki jih pridobijo, ne ustrezajo ali jim niso dovolj. Ta model bi se zdaj lahko preslikal na celotno Avstrijo.

Koristi oz. dobrine v stvarni obliki, ne v denarju
Prav tako pomembna stvar, kar se tiče koristi, ki jih dobijo migranti s prihodom v določeno državo, je oblika in količina le teh. Spremembe na tem področju so nujne, s posebnim ukrepom pa bi zelo hitro ločili ekonomske migrante od tistih, ki resnično samo zaradi varnosti in vojne bežijo iz svoje države. Namesto denarja migrantom dobrine v stvarni obliki, kot npr. v hrani in podobno.

Preobrazba medijev
Večina glavnih medijev, še posebej državna ORF v Avstriji, še naprej nadaljuje s širjenjem propagande, ki migrantom izreka dobrodošlico. Kritiki opozarjajo na katastrofalne posledice takšnih ravnanj. Mediji, ki očitno spodbujajo delitev družbe, pa ne bi smeli biti za to še nagrajeni. Z nekim razumnim nadzorom nad milijoni državnih načinov bi vlada imela na voljo učinkovito orodje, da bi to preprečila.

B. O.

 • althar

  V Avstriji imajo na oblasti Kurza, mi imamo pa kurca.

  Zato bomo umirali na obroke še naprej press

  • Korenjak

   …na oblasti imamo enega navadnega praznoglavega kurca si najbrž mislil….

   • althar

    Ne smeš grdih besed pisat po forumih, no ;-)

    • Korenjak

     Oprosti, ampak “kurc” oziroma hrvatizem “kurac” je čisto lepa slovenska beseda, ki jo je v pesnitvah uporablja tudi Prešeren. Ne vidim razloga, da bi kurca imenoval “penis” zgolj in samo zaradi politične/družbene korektnosti.
     Sicer pa sem se zmotil: Cerar ni kurc, je čisto navadna pizda. Če koga izraz PIZDA moti, ga pa vljudno naprošam, da si pogleda iz davkoplačevalskega denarja financinaran “feministični fanzin” PIZDA. Tukaj: http://www.infopeka.org/web/uploads/zine-1.-št.-Pizda.jpg

     • althar

      Itak se hecam. Kurec je sicer lepa stara slovenska beseda za petelina (kura – kurec). Srbi in Hrvati so besedo za kuro že zdavnaj pozabili in jim kurec pomeni le še, no, kurca.

  • Morala

   in to kratkega…haha…

 • Olga_10

  Čestitke Avstrijci!

 • Morala

  Pri nas so loleki in strahopetci, ki se za svoje državljane nič ne brigajo! Glavno, da so politiki na varnem in imajo polne riti! Merklci se ne upajo zameriti, ker so hlapci in njihova oblast je odvisna od tujega “umazanega” denarja!

 • totex39

  Razlika med nami je zelo velika, v Avstriji prihajajo na oblast mladi, kar sicer hočejo uvesti tudi pri nas, vendar ravno tukaj se ne moremo še primerjati, kajti pri njih jih ne nastavljajo komunisti kot pri nas, ker takega režima sploh ne poznajo . Ravno to je problem, ki nas že desetletja uničuje in vedno je hujše.

  • MižekFiga

   FDV, RTV KOcijančič in ddr.Kučan, so skreirali mesečno “Levico” zaradi svoje komunistične nadoblasti.

 • Korenjak

  Res je žalostno, kako želijo levičarji uničiti slovenski jezik in slovenstvo. Mladi bežijo iz te gnojne jame imenovane Slovenija s trebuhom za kruhom, levičarji pa uvažajo brezposelne ekonomske migrante kot novo volilno telo samo zato, da bi se za vsako ceno obdržali na oblasti. Kam pelje takšna “politična ekonomija”? Vsi vemo: v propad; v ekonomski in družbeni razkroj. Slovenski narodni izdajalci, ki sami sebe imenujejo “progresivna levica” so rak Slovenije in uvožena nezaposljiva migrantska sociala so njihove metastaze.
  Komaj smo pridobili samostojnost in državo, nas rdeči izdajalci naroda uničujejo na vseh ravneh: tradicionalna družina postaja predmet posmeha, edina za njih sprejemljiva spolna praksa, ki jo uvajajo že v vrtcih, je homoseksualna, in vsi “beli, dobro situirani moški” smo za njih smrtni greh, ki ga je treba zatreti v kali in izkoreniniti zaradi “sovražnega govora”.
  Vse lepo in prav – kajti vsak ima pravico povedati, kar misli – ampak to se dogaja ravno na račun vseh nas, delovnih ljudi, ki rdeči mafijski oblasti služimo zgolj in samo kot ovce za britje in zakol.

  Kako dolgo še, Slovenec, boš to prenašal?

  • sodnikisozločinci

   Nabrusimo kose, že klas dozoreva, za žetev bogato, napočil je čas, …

 • karpelec

  Čas bi že bil, da bi tudi naša vlada imela svoja stališča, katerih bi se načelno držala in ne samo posnemala evropske države pri nenačelnosti ali mečkala z odločitvami.

 • Lilika

  Šarec bi pa odstranil ograjo.

  • Pesjan

   Šarec bi tudi z veseljem “popušil”sivi murglski podgani….

   • šmentanamuha

    Mislim, da se motiš.

 • mginko

  Slovenska sedanja komunistična oblast v ospredju in ozadju potrebuje nove glasove. Narod ki živi v bedi narejeni od komunizma jim ne bo dal več glasov zato potrebujejo priseljence vseeno kakšne.

 • Steiermark

  Bravo Sebastian Kurz in Hans Christian Strache! Vidva sta prava moška in civilizirana Evropejca, ki bosta pokazala vsem rdečim in sovražnim do nacionalno pripadnih in zavednih avtohtonih, “kako se tej reči streže”! Bravo, še enkrat, upam da bo to imelo vsaj za delno posledico razkajevanja megle v glavah levakov, pri nas ….. Tudi mi potrebujemo takšna dva, domoljuba, ki bi poskrbela za našo varnost in blagostanje!

 • Lisjak

  V Celovcu in Beljaku imajo dva razreda osnovne šole v katerem ni niti enega otroka,ki mu je materni jezik Nemščina,ima pa Avstrija demokracijo in prave desne stranke o čem mi lahko samo sanjamo.

  • MižekFiga

   IN ne hvalite Pahorja za dogovor o “Krajevnih napisih”, ker je pristal na polovico predvidenih z avstrijsko državno pogodbo.
   Pahor je polovičar,kar mu bo uspelo tudi s piranskim zalivom.

 • hle

  Razlika med Avstrijsko in našo desnico je v tem da tam gori upajo na čelo postavit novega mladega in predvsem inteligentnega človeka ki je znal mobilizirati javnost naša desnica pa se že leta in leta vrti okrog enega človeka na katerem je po domače povedano vse več dreka

  • totex39

   Je razlika, na desni strani je veliko pametnih mladih ljudi, ampak jih nesposobni levičarski komunisti takoj onemogočijo njihovo delovanje.

   • hle

    To da komunisti vsaj bivši obvladujejo desne stranke je žalostno dejstvo zato se pametni desničarji izogibajo politike potem pa nam ostane to kar imamo

    • MižekFiga

     V Sloveniji ni trdih desnih strank. SDS ni desna stranka.
     V Evropini trdih levih strank. Pri nas pa so (SD, SMC, ZL)
     KAPIŠ !!!

     • hle

      Zakaj pa jih ni?

     • MižekFiga

      Zato, ker so ves denar pokradli ali prisvojili bivši komunisti, ki pa hočejo zase partizansko ime socialisti. Pol se pa znajdi, če zmoreš.

     • hle

      Se pravi so komunisti krivi da pri nas ni več nobene normalne desne stranke zanimivo razmišljanje me spominja na neki drugi čas ko se je ves čas iskalo vanjskog neprijatelja

  • MižekFiga

   Ko sta Pučnik in Janša začela demokratizacijo države sta bila mlada, ddr. Kučan pa stari usmrajenec, ki se je s pomočjo Peterleta uspel znebiti lustracije. Ddr. Kučan kida drek na vse napredno, ki je izven komunističnega dosega. Ena zapravljena država (yu) mu ni dovolj, sedaj dela že tretjo!
   Koliko časa še do ddr. Kučanove politične zadušnice?

   • hle

    Če prav vem je bil Pučnik starejši od milančka in če se prav spomnim JJ ni bil med ustanovnimi člani SDS

  • Olga_10

   Ste desničar, da vas moti?

   • hle

    Če nisem več član desne stranke to še ne pomeni da sem levičar

  • xtc

   In kateri je ta dokazljivi d*** ?
   No ,dajmo a bo šlo-brez starih predrabljasnj,konkretni dokazi podprti z verrodostojnimi dokumenti,a bo šlo-no Kučan ti bo dal vsaj sto miljonov ,če dokasžeš neizpodbitno.

 • MižekFiga

  Avstrijski samozaščitni program je povsem dober tudi za nas.
  Avstrijci nimajo Kučana, še mi se ddr. Kučana iz Murgl znebimo !!!

 • Vrhovni sodnik

  V Avstriji imajo na oblasti Kurza, mi imamo pa strahopetnega Cerarjevega kurca.

  • Pesjan

   Ampak samo kurca brez jajc!!!!!!!!!!

 • xtc

  Jasno ,da se bo morala desnica znatneje pomakniti v desno ,če želimo m,da EU taka kot je bila mišljena obstane.

 • Jure kavčičeu

  Zanimivo je, da ob zmagi Kurza (ki je hvala kurzu edini resni desničarski politik, ki je zmagal v kakšni zahodni razviti državi v zadnjem letu in pol) nova24 sploh ni zganjala takega direndaja. Mogoče celo premorejo tisto malo možganskih celic in se zavedajo nečesa, kar se večina navdušenih slovenskih desničarjev ne; za Avstrijce smo mi navadni čefurji. Med Makedoncem, Srbom ali Slovencem za desničarske jodlarje ni razlike. Kurz se je povezal s svobodnjaško stranko, ki ne le, da ima precej ekstremne na glas izpovedane poglede na svet, v tej stranki se skriva še mnogo več. Če ne drugega, jo je ustanovil bivši pripadnik SS enot tretjega rajha. Slovenci imamo službe v Avstriji, in svobodnjaki so se že v času Heiderja trudili nas kekce spraviti iz svoje dežele. Ne zavedate se, da če nekdo severno od nas najprej deklarira svoje sovražtvo do beguncev, potem kmalu pokaže s prstom še na koga drugega… In desničarska politika je eno samo sovražtvo, en sam gnev nad vsakim, ki ni točno “tak”. Mi sovražimo južnjake, Avstrijci prezirajo nas, Nemci Avstrijce, Severni Nemci gledajo zviška na Južne, vsi pa ne marajo Vzhodnih Nemcev in tako dalje. Kam to vodi? V vojno? V genocid? Vi mi povejte, vi ste strokovnjaki za zgodovino in politologijo, jaz očitno nisem, ker nimam pojma, kot pravite… Le naslajajte se nad mladim gospodičem Kurzem, on in njegova neonazi klapa vam ne bosta vračala navdušenja

 • šmentanamuha

  Tako se obnašajo in ravnajo normalni politiki, ki so jim prioriteta državljani svoje države. Mi imamo na oblasti izdajalce, ki razprodajajo svojo državo, vodne vire, zemljo, vse, edino banke NLB, kamor lahko hodijo po denar, te pa nočejo prodati. Za prišleke bodo celo spremenili ustavo, če bo treba.

 • mona lisa

  Glavno da Cmera nič ne jamra in mu je vseeno.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!