Avstrija danes prevzema predsedovanje EU pod geslom “Evropa, ki brani”

Avstrijski kancler Sebastian Kurz, predsednik Sveta Evropske unije Donald Tusk in bolgarski premier Bojko Borisov. (Foto: epa)

Avstrija je za naslednjih šest mesecev prevzela predsedovanje Evropski uniji. Avstrijski kancler je ob sprejetju predsedovanja povedal, da gre za veliko čast, a ravno tako veliko odgovornost.

“V čast nam je, a ravno tako je to velika odgovornost,” je povedal avstrijski kancler Sebastian Kurz na sobotni slovesnosti v Schladmingu. “Zavedamo se, da je mednarodno okolje trenutno težavno.”

Predsednik Sveta Evropske unije Donald Tusk je ob tej priložnosti pohvalil izbrani moto za čas avstrijskega predsedovanja, ki se glasi “Evropa, ki brani”.

Kurz za krepitev Frontexa
Kurz je na oblast prišel lansko leto z desno koalicijo, ki se je po poročanju Breitbarta zavzela za zajezitev migracij v Avstrijo. Kurz podpira postavljanje zbirnih točk za migrante izven EU ter krepitev agencije za evropsko mejno in obalno stražo Frontex.

Ivan Šokić

 • Vera

  Sedaj bomo vsaj vedeli kdo predseduje EU , saj bo Avstrija napela vse sile in svojo državo dostojno predstavljala pred vsemi evropskimi politiki in državljani Evrope !

 • Wizeman

  Ha, Evropi po predsedovalo gibanje, zaradi katerega je EU sploh nastala. proti temu gibanju namreč…..

 • xtc

  Dejstva je ,da EU generalno rabi novo politiko do ilegalnih pritepencev1.Prepoved vstopa ladjam,ki hodijo pred Afriško obalo pobirat ilegalce-te ladje s tovorom ne smejo pristati v ni eni državi EU.
  2.Nasilno poizušanje prestopa meje po morju in kopnem zaustaviti tudi s silo in orožjem.
  3.Kdor ilegalno vstopi v EU-NE more prositi za azil niti nikakršno drugo zaščito ali pomoč.
  4.Vzpostavitev velikih taborišč v Afriki in Aziji,,kamor lahko pridejo tisti,ki želijo v EU,bivanje tam je 5 let,v tem času,se morajo naučiti,kulture ,jezika,jesti vse,obnašanja in ,zmožnosti opravljanja dela v EU,zadeva gre v stopnjah,ki jo mora kandidat v določenem času osvojiti,če ne dosega rezultatov ,kot tudi delovnih navad,mora kamp zapustiti.Seveda pa vsak preden oddide v EU gre čez psiho teste inpregled ali nima kriminalnih dejanj.
  5.Vzpostavitev taborišč zunaj EU,kamor se vračajo vsi ilegalci,dosledno iz njih pa se jih pošilja domov,tisti,ki jih ne morejo deporzirati začasno pa ostanejo v taborišču.
  &.Vsakdo ,ki pride nato v EU je na 10 letni preizkušnji,v tem času ne sme izvršiti težjih kaznivih dejanj ,kraje,ropi itd.-deportacija takoj.
  Po 40 letih lahko zaprosijo za državljanstvo,ki ga je treba kupiti za 50-100 000 eur,ali pa ob opokojitvi odideš domov.

 • garfi

  totalitarnim globalistom bodo ustavili invazijo nasilnega islama

 • David Hitler

  Še junkerja fuken vun pa smo zmagal

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!