fbpx

Avstrijske obveščevalne službe prižgale rdeč alarm: V BiH je 20 tisoč migrantov, ki bodo skušali nasilno vstopiti v EU, večina jih je oborožena s hladnim orožjem!

Migranti na mejnem prehodu Maljevac. (Foto: STA)

Avstrijske obveščevalne službe so državni vrh opozorile, da se v Bosni in Hercegovini zbira več tisoč migrantov, ki bodo preko Hrvaške in Slovenije skušali nasilno priti v zahodne države oziroma EU na dan, ko bo podpisana marakeška deklaracija, poroča avstrijski Kronen Zeitung.

Mediji v Bosni in Hercegovini so že zanikali, da bi se kaj takega lahko zgodilo. Pravijo, da je v BiH res vstopilo 20 tisoč migrantov, da pa je večina že odšla. No, Avstrijci so svoje obveščevalce vzeli zelo resno. Mejni prehod Šentilj, kjer naj bi migranti, potem ko bi prečkali Hrvaško in Slovenijo, skušali vdreti v Avstrijo, je od Velike Kladuše oddaljen samo 224 kilometrov. Zato se avstrijske oborožene enote pripravljajo tudi na to možnost.

Avstrijski mediji pa so zelo zaskrbljeni, saj pišejo, da so tako rekoč vsi ilegalci oboroženi, skoraj vsi imajo nož. Avstrijski Krone piše, da so med ilegalci skoraj izključno le moški, žensk in otrok je le za vzorec. “95 odstotkov teh migrantov, ki želijo prodreti, so mladi moški, skoraj vsi so oboroženi z noži. Eden od mejnih policistov je bil zaboden,” so zapisali.

Pri sebi imajo orožje in denar
Omenjeni medij pa poroča tudi o tem, da med ilegalci, ki čakajo v Bosni, pripravljeni na napad na zahodno in srednjo Evropo, ne prevladujejo več Sirci. “Masa migrantov prihaja iz Pakistana. In veliko je Irancev, Alžircev, Maročanov,” pišejo avstrijski mediji, ki dodajajo, da njihov končni cilj ni Avstrija, temveč Nemčija in skandinavske dežele. Tudi avstrijski Krone pa dodaja, da so ilegalci dobro opremljeni s predplačniškimi karticami MasterCard, na katerih sta logotipa EU in agencije za begunce Združenih narodov. O tem so smo se pred nekaj dnevi že razpisali na Nova24TV, povzeli pa so nas celo nemški mediji. Več o tem preberite TUKAJ

M. S.