fbpx

Avstrijski Die Presse: Viktor Orban je imel prav glede migracij in si zasluži opravičilo

Foto: epa

Madžarski predsednik vlade Viktor Orban je imel prav, ko je opozoril na migracijsko krizo leta 2015, in na način spopadanja z njo, vključno s postavitvijo ograje in zavrnitvijo migracij, navaja gost kolumnist Christian Ortner pri priznanem avstrijskem časopisu Die Presse in navaja, da se sedaj z njegovim pogledom strinjajo tudi druge evropske sile. 

“Če bi Evropska unija migrantsko krizo leta 2015 obravnavala tako, kot jo sedaj v Grčiji, bi Evropo rešila pred porastom skrajnega nacionalizma, številnimi islamističnimi terorističnimi napadi in s tem visoko povezanimi stroški,” poudarja Ortner.

Opravičiti bi se moral tudi nekdanji avstrijski kancler
Avstrijski kolumnist po poročanju Voice of Europe meni, da si Orban zasluži opravičilo nekdanjega avstrijskega kanclerja Wernerja Faymanna, ki je leta 2015, ko je Madžarska začela graditi ograjo na svoji južni meji s Srbijo, madžarsko vlado primerjal s Hitlerjevim režimom zaradi ravnanja z migrantsko krizo.

Foto: epa

“Madžarski voditelj si zasluži tudi opravičilo nemške kanclerke Angele Merkel, ki se sedaj zavzema za obrambo zunanjih meja, vendar je še leta 2015 trdila, da bi bila takšna naloga neizvedljiva,” je še prepričan.

Hana Murn