Avstrijski diplomat napoveduje: Grozi nam islamizacija Evrope, če se ne bo izvedla reforma islama

Foto: iStock

“S Koranom v roki se ne da voditi države,” je zapisal avstrijski diplomat dr. Gerhard Weinberger, nekdanji veleposlanik v Tuniziji med leti 2012 in 2017. Njegova trditev je, da če se ne bo zgodila reforma islama, potem resno grozi islamizacija Evrope.

Nekdanji veleposlanik dr. Gerhard Weinberger je izdal knjigo, v kateri sicer priznava islam, a je ostro proti t. i. “političnemu islamu”. Knjigo je pred kratkim predstavil v znameniti dunajski kavarni Korb, kjer je povedal, da so mu prijatelji svetovali, naj strne svoje izkušnje v knjigi, saj je, ko je bil kot veleposlanik Avstrije v tunizijski prestolnici, doživel celo vrsto islamističnih terorističnih napadov. Na primeru Tunizije, predvsem arabske pomladi, se lepo vidi, da radikalci niso bili tisti, ki so pripomogli k temu, da je v državo prišla demokracija, temveč modernisti, zaradi katerih ima ta država poseben status v arabskem svetu. Moški in ženska naj bi bila po njegovih besedah tam enakopravna, prav tako naj bi obstajala verska svoboda. Islam je tam res državna vera, vendar brez vpletanja šeriata in pravne podlage. “Tunizijci lahko danes uveljavljajo versko svobodo,” razkriva avstrijski diplomat ter dodaja, da je ta razvoj viden tudi v nekaterih drugih državah severne Afrike, predvsem pa bi si sam želel še več tovrstnega napredka. A ob tem resno doda: “Če se svetovna religija islam ne reformira, potem lahko Evropo ogrozijo resni poskusi islamizacije.”

Burka kot resno politično vprašanje
Nekdanji veleposlanik Avstrije na burke gleda s kritičnim očesom. Bolj kot oblačilo je to po njegovih izkušnjah vprašanje politične moči, ko je vlada postavila znak, simbol, in določila socialno območje – na hrbtu žensk. Weinberger je prepričan, da je treba tudi to prevetriti. “Fundamentalisti so brez protestov vsekakor v prednosti,” njegove besede povzema avstrijski Krone. Zato ni presenetljivo, da Weinberger v celoti podpira prepoved burke v Avstriji. Še več! Prepričan je, da bi morali to ključno vprašanje zastaviti Združenim narodom, saj ga enači s pohabljanjem spolnih organov. “Ko si mora neka ženska zakriti obraz, se ji s tem dejanjem odvzame najbolj notranjo stvar njenega bitja.” Njegova knjiga sicer še ni naletela na kritiko, vsekakor pa si Weinberger ne zatiska oči in pričakuje tudi to.

M. S.

 • Franc Šink

  Reforma islama ? Le kdo naj bi to izvedel?

  • KAPIBARA

   Verjetno je mislil: Reforma odnosa do islama v Evropi !
   Sami je ne bodo naredili !

  • Steiermark

   Reformo islama je mogoče izvesti le na en način: da se ga prepove in ukine! To ni vera, to jepolitika s svojim bogom mohamedom, ki je uvedel klanje, posiljevanje itd. vse pa tudi požegnal in po koranu, obljubil posebno nagrajevanje tistih, ki bodo izvajali genocid nad ženskami, otroci, izvajali posiljevanje, tudi lastnih novorojenk, klali vse, kar jim pride pod psihopatske kremplje….. In to nam privoščijo rdeči prasci, pri nas, ki se še vedno kopljejo v bogastvu, od nas naropanem ter nas posiljujejo – nam vlačijo to zločinsko antičloveško islamsko nesnago!

  • KAPIBARA

   Japonci kar dobro ledino orjejo..

 • Mihilus

  Sanja svinja kukuruz. Muslimani vidijo trenutno dogajanje kot kolonizacijo / invazijo Islama v Evropi. Politični Islam pa kot eventuelno orodje s katerim bodo našo demokracijo uporabili proti nam.

  Diplomat se seveda moti glede končnega rezultata (Islamizacije Evrope). Način kako se peljejo zadeve bo pripeljal do nekega novega fundamentalnega spiritualizma, ki bo opravil ne samo z Islamom ampak tudi s takoimenovanim “judeo-krščanstvom” in njegovimi modernimi “vrednotami”. Temu je na široko odprla vrata ravno rimokatoliška cerkev in papež z namernim uničevanjem cerkevnih dogem (anti-rasizem in LGTB agenda) , ki so tisočletja skrbela za dobrobit in dominanco krščanske cerkve.

  • kalavnik

   Islam je ideologija, nacin zivljenja in razmisljanja, zapisano v Koranu in ostalih njihovih spisih( ne da se mi jih nastevat) recimo Hadith…Reformacija islama prakticno ni mozna, ker potem padejo vse dogme od nastanka Islama pa do danes. Islam potem ne bi bil to kar je. Opresivna in do vseh ki niso muslimani sovrazna ideologija. Seriatsko pravo je njihova ustava, ki jo ni mozno spremeniti. Mohamed in pisci korana so zelo dobro vedeli, kaj pomeni strah, zato so gladko zapisali, da pomeni izstop iz Islama smrtno kazen. Po koranu je presustvo smrtna kazen, homoseksualnost prav tako. Zenska je po koranu samo pol moskega, brez vseh pravic. Vse nevernike, predvsem jude in kristjane ( people from the book) je potrebno preganjati, pobiti (predvsem zide – to je zapisano v Koranu, zato recimo palesinci nikoli ne bodo priznali izraela, ker ga ne smejo – tako po koranu.
   Ali nevernike spreobrniti v muslimane, ali pa iz njih narediti dimije in jih obdavciti 84% ( jiziya – davek nemuslimanskega prebivalstva m drzavah, kjer velja seriatsko pravo in del tega je tudi sharia compliance – njihov ekonomski model) Obstajajo poizkusi reforme islama, vendar vsak, ki to samo omeni, takoj sledi groznja s smrtjo. Islam je najvecji sovraznik svetovnemu miru in ce pogledamo kje so vse danasnji svetovni konflikti, ugotovimo da povsod tam, kjer je prisoten islam.
   Evropa bo islamska, na to se bo treba navaditi. Druga in tretja generacija suznjev – dimijev iz belega dela evropskega prebivalstva, ki bo ustvarjala, bo pristala na suzenjstvo, ker drugega niti ne bodo poznali. Kalifat bo naredil svoje in ljudem pac ni problem oprati mozgane. Islam in komunizem-socializem sta siamska dvojcka, vendar bodo na koncu komunisti zaradi stevilcne premoci muslimanov v EU prvi na vrsti za odstrel, ker jih kot koristne idiote kasneje islam ne bo potreboval vec. Prvi na vrsti bodo LGBT in feministke, ki bodo mnozicno likvidirane.
   Tako da tisti, ki se vedno mislite, da obstaja radikalni islam, ste v veliki zmoti. Obstaja (kot je ze velikokrat rekel prvi “evropski muslimanski fasist”Erdogan) samo Islam, brez radikalni, ker Islam po svoji dzihadisticni doktrini tudi je. ISIS je zametek svetovnega kalifata, ki striktno izvaja seriatsko pravo, taksno kakrsno ze je v originalu. In ljubljanska dzamija kot primer zacetka islamizacije najprej Ljubljane, je ze dokaz. Tako Sadik Khan v Londonu, kakor Jankovic v Ljubljani, oba sta pripadnika levice. Sadik, ker ve, da brez njih se ne more dobiti volitev, kljub stevilcni muslimanski populaciji v Londonu. Isto velja za Jankovica v LJ, brez muslimanov in levicarjev je njegov fizicni obstoj ogrozen. SLO sodstvo pocasi in sigurno ze dobiva zametke seriatskega prava, v povezavi s komunisticno sodno ideologijo. Tako kot Islam, je tudi regresivno levicarstvo v primerjavi z normalno demokracijo superiorno. Dokaz za to je SLO sodstvo, seveda. Levica in vse bolj glasni slo muslimani se kot hudic kriza bojita odprte demokracije,kjer vlada civilno pravo, nepristransko in posteno do vseh, kjer so vsi pred zakonom enaki. Islam in seriatsko pravo sta delo Alaha in ga ni moc spreminjati. Prava demokracija temu nasprotuje – logicno. In za konec, vsaka normalna drzava bi morala ustavno prepovedati vsako opresivno ideologijo, na celu s socializmon in islamizmom. Tega si ne upa noben politik ali skupina, ker bodisi to pomeni njihovo fizicno likvidacijo, ali samo odstranitev iz politicnega parketa.
   No go zones za nemuslimane po evropskih mestih bodo kmalu preteklost, nove cone bodo nastajale v nemuslimanskih enklavah, ki pa bodo hitro likvidirane vsled prestevilcnosti muslimanov. Evcropi se torej bliza konec, drugo leto prihaja se financna kriza, ki jo ECB ne more vec ustaviti. QE ze pojenjava in ko pride na vrsto se izplacilo CDS jev, je zadeva zakljucena.

   • Mihilus

    Ne vem zakaj nabijaš o Islamu. Islam je kar je in imigracija Islama skupaj z drugimi potezami služi samo dosegi nekega cilja. In ta cilj ni Islamizacija Evrope ampak reformacija / zamenjava krščanstva z nečim novim.

    • kalavnik

     “zamenjava krscanstva z necim drugim”

     Zadeve pa brez zamere, popolnoma na[pacno razumes. Cerkev je na splosno locena od drzave, kar pa ne velja za Islam. Islam je seriatsko pravo in obratno. In seriatsko pravo bo uzakonil Islam, tudi v EU. Se ze dogaja, na mikro nivojih, vendar se. Malo razmisli, o cem govoris.

     • Mihilus

      Ti ne razumeš. Vsaka družba se vodi z dvemi orodji istočasno. Splošne temelje in vrednote določa religija, večje prestopke pa določa in sankcionira zakonodaja. Religija uporablja mehko, fleksibilno, fina sredstva in ima neka pravila, postopke, nauke glede čisto vsake možne podrobnosti življenja. Zakoni se ustvarijo tam, kjer nastane potreba po konkretnejšem ukrepanju. Religija namreč deluje preko vesti in socialnega pritiska, zakoni pa za svoje uveljavljanje uporabljajo prisilna sredstva.

      Religija in zakonodaja delujeta z roko v roki, tudi če imamo deklarativno ločenost od države in cerkve je vpliv religije na kulturo neizmerno večji kot zakonodaja. Zaradi zatona religije v zahodnem svetu se sicer na vse pretege trudijo z zakonodajo nadomestiti izpad vpliva religije, a je to samo scanje proti vetru. Dam en primer supremacije religije: Zakonodaja nam dovoljuje, da prek interneta kupimo TV in ga po 45 dneh uporabe vrnemo. Logično in racionalno bi bilo, da bi to možnost ljudje masovno uporabljali. Pa je ne. Religija je temeljni kamen kulture.

      Rimokatoliška cerkev ni samo najbogatejša ustanova na svetu ampak tudi ustanova z največ družboslovnega znanja. Vse dogme, ki jih duhovniki že stoletja pridigajo po cerkvah niso nek naključni larifari ampak so skrbno izbrane zgodbe, ki so odločno vplivale na naše principe in moralne vrednote.

      In zdaj ti lahko pojasnim “zamenjava krščanstva z nečim drugim”. Rimokatoliška cerkev se je v zadnjih desetletjih vlekla poteze, ki jo vodijo v samo-uničenje. V prvi fazi je prostovoljno spustila vse vzvode moči, v drugi fazi je sprostila tabuje, ki so bili nekoč sveti in v tretji fazi pa vidimo, da danes aktivno podpira muslimansko invazijo in papeža, ki podsaharskim musličem liže podplate.

      Ustvarjene so razmere za vzpon nove spiritualnosti in to med Evropejci. Muslimani in Islam ima pri temu samo vlogo, da ustvari za to primerne razmere in ko bodo opravili to vlogo jih bomo hitro “pospravili”. Islam je bil za to vlogo v zadnjem desetletju močno radikaliziran s strani istih akterjev.

   • Ana Job

    Zelo dober komentar! Dobro razmišljaš.

 • sprehajalec

  #Njegova trditev je, da če se ne bo zgodila reforma islama, potem resno grozi islamizacija Evrope.#

  Reforme trajajo par sto let, da se primejo v glavah, nas uči zgodovina. Kdo bo to čakal….

 • dob

  Nekdo, ki misli, da se Islam lahko reformira ima isto napako v možganih, kot tisti, ki misli, da je komunizem sposoben evolucije.
  Takšen tudi misli, da je lahko šerijat ok, in da kučanistično-bavconski “pravni red” deli pravico, če se “reformira”.

  Gradualizacijo, kot spremembo družbe, si je izmislil kučan (Mencinger).
  Poteka že skoraj 30 let. Služi pa temu, da iz začetnega levega žepa, na hlačah na isti riti, po tridesetih letih pridemo nazaj v levi žep.
  Gradualno, ne da bi kdo reagiral. Temu služi gradualizacija!
  Gradualizacija je izgovor, da prideš na isto.

  Reforma Islama je izgovor.
  Reforma komunizma (komunizem s človeškim obrazom!) je samo izgovor.
  Če obstaja komunizem s človeškim obrazom, potem obstajata tudi fašizem s človeškim obrazom, pa nacizem s človešlkim obrazom…. toda teh ni!!! Kaj takega ne obstaja.

  Zakaj pa evolucija za te režime (Islam, fašizem, komunizem, nacizem) ne obstaja?
  Zato, ker so diktature! Diktatura ne pozna evolucije, ker se nima kam razvijati. Razvija se lahko le miselni in čustveni sistem, ki sebi ustvari prostor, v katerega se potem naseli. Nato ga sproti spreminja v skladu s svojimi čustvi, željami in potrebami, ki so NORMALNE!
  Ne pa nore, kot so nore v diktaturah. V diktaturi so povelja, ne želje tiste, ki vodijo! V diktaturah voditelji kradejo in ljudje sami vidijo, da delo ne prinaša zaslužka, sodišča pa ne pravice in varovanja lastnine!

  V diktaturi so “potrebe” predpisane in povsem odtrgane od Telesa, torej od ljudi.
  Enakost torej sploh ne izhaja iz administrativnih zapovedi ali državnega dekreta, ker ne more. Temveč izhaja iz Resnice našega nastanka!

  Zato smo ljudje enaki, ker smo po izhodiščnih možnostih enaki. Nastali smo že z Namenom, da imamo pravico slediti svojim željam po tem, kaj bi radi postali. Kaj hočemo narediti iz sebe, da bomo srečni. In zato imamo enake izhodiščne možnosti postati prav tisto, kar si želimo postati! Od tu potem izhaja pojem enakosti med ljudmi.
  Enakost je enakost možnosti! Ne pa prisila.

  Zakaj potem diktature neprestano blebetajo o Enakosti, če pa možnosti za njen nastanek zapirajo, jih ožijo, brišejo, preprečujejo, uničujejo… in s tem same ohranjajo neenakost?!

  Diktatura, v našem primeru kučanov komunizem, naš miselni prostor zapira!
  Tako imamo vse manj prostora, da bi se notranje in še drugače razvijali.

  Islam je pa samo zunanja slika (projekcija!) tega, kar se nam že dogaja s kučanizmom doma!
  Zato levica sploh ne zaznava grožnje Islama, temveč se ji to zdi svoboda in človekova pravica, na enak način, kot jim je svoboda pleniti tuj denar in ga prerazdeljevati po svoje. Podobno kot šerijat, imajo komunisti s svojimi sodišči to za “pravičnejšo” ureditev sveta.

  Diktatura in neumnost nimata evolucije. Sta stanji, ki nista “država”, temveč BOLEZEN.
  Lahko se le poslabšata. Evolucija ni mogoča.

  • xtc

   Opico lahko nadresiraš-prevzgojiš jo pa ne-še vedno bo opica,velja za oba primerka.

   • dob

    Ni jih treba dresirati, dovolj je, če opic ne pustiš blizu oblasti!

  • Matt von Glanz

   “Gradualno, ne da bi kdo reagiral.”
   Še boljše je reči: GRADUALNO, DA NE BI KDO REAGIRAL.”

   • dob

    Jebela cesta, tako je!

 • skorpijon93

  odprta politika priseljevanja, odprtost, liberalizem, poslušanje levičarjev in nevladnih organizacij so eni ključnih problemov, enostavna logika pove tam kjer je muslimanov zelo malo in je stroga priseljevalna politika tam ni težav, kar uvažaš to dobiš , tako kaže razvoj dogodkov

 • xtc

  Reformirati islam?
  In tale je bil v tuniziji?
  Hja bil sem tam in sem videl dovolj,te ljudi pač ne moreš prevzgojiti.
  Dejstvo ,ki ga diplomat pozablja ,da islam ni samo vera ampak politični sistem,zato so reformeskoraj na meji SCFi razen z vojaško diktaturo kot jo je uvedel Ata Turk,pa še temu je šlo počasi-Ferdo danes pa izničuje njegove dosežke.
  Skratka realno,Evropejci bodo kmalu množično zopet primorani zagnati že malce pozabljeno industrijo,če bo hotela Evropa preživeti.

 • pajac debeli

  Za reforme civilizacije moras imeti povprecni IQ nad 90 in ne 60-85, kot je povprecje v Islamskem Svetu in z incestnim porokam med bratranci in sestricnami ne gre navzgor. Zato pa je Evropska civilizacija edina na svetu , ki je bila sposobna renesanse, reformacije in razvetljenstva. Drugi so vsi mentalno se v srednjem veku, Afrika, pa v kameni dobi. Saj so hoteli Evropejci naucit divjake po svetu civilizacijskih vrednot, kot so svoboda trga, majhne vlade, principov neagresije, pa se je bolj malo prijelo.

 • Matt von Glanz

  ČE NE BI BILA EVROPA PIČKIFICIRANA, NE BI BILA V NEVARNOSTI, DA BO ISLAMIZIRANA. Le kako se je zgodilo, da je bil najbolj militanten kontinent v zadnjih desetletjih tako pičkificiran in izgubil vsak občutek identitete?

  • exposingthetruth1111

   Jaz vem plan Globalne elite, s pomočjo medijev – sistem pranja možganov, subtilna sporočila, zahodnjaški šolski sistem, vrtce, risanke, filmi….itd. Vse to deluje na človeško psiho in ugibaj kdo je najbolj pri pranju možganov najbolj ranljiv…..ja res je otroci !

   Zakaj ravno ta generacija mladih odraslih moških od 18 – 40 je največ Cuckoldov v celotni zgodovini ?
   Zato ker se jasno vidi primer pranja možganov.

   kompleksi, strah, neodločnost, white guilt…itd.

   • sodnikisozločinci

    Bodimo pozorni na dogajanje v slovenskih vrtcih in šolah, pederizacija in vzgoja fantkov v punčke, punčk v fantke je v polnem zamahu. Največ naredijo za svoje otroke starši, ki svojih otrok nimajo v vrtcu in jim pomagajo, da so čimveč odsotni iz šole. Še najbolj normalna populacija otrok v Sloveniji so zato Cigani.

 • Matt von Glanz

  Vse, kar je mogoče izvesti, je, da se islam na Zahodu prakticira pod določenimi pogoji. V to vključujem izkoreninjenje islamizacije držav in vsako težnjo po dobesedni viziji džihada. Namreč, nekateri muslimani sanjajo, da je koncept džihada duhoven in ni za ubijanje fizičnih nasprotnikov.

 • RATATA

  Za islam je dovolj, če se po zgledu KPS preimenuje v VDP – Vera Demokratične Prenove.

 • Novakec1

  Za to so drugi bolj konktretni recepti, jih bo treba hitro začet izvajat, take diplomate pa na Mars poslat.

 • Gillo Prunk

  Islam ni samo religija je totalitarna ideologija in mošeje niso samo religiozni instituti temveč istituti te ideologije in druženja in večina politikov se na žalost tega ne zaveda Francija je lep zgled kaj se lahko zgodi… Konkretnih receptov pri migraciji ni zled je lahko npm Kanada…

 • PIA PlA

  Izvedla reforma islama? V Avstriji? Ste politiki čisto znoreli?
  Islam zbrcati iz Evrope, ali pa bodo oni nas skrajšali za glavo in potem imeli vso Evropo zase.

 • Olga2345

  Čestitke! Bravo Avstrijci! Pometite z nasilno ideologijo! Islamistično in komunistično!

 • Zan Marega

  reforma islama je haram oz shirk…smrtni greh…kdor bo probal reformirati islam je takoj obsojen na smrt.islam oziroma mohamed trdi , da je islam popolen, da je mohamed popolen …nič ni dovoljeno spreminjati.torej rešitev je samo ena..islamu in muslimanom ni mesto v razviti civilizaciji…oni naj furajo svojo popolnost kar lepo pri sebi doma..to pa v praksi pomeni, da se pobijajo med sabo še iz časov mohameda in vedno se bodo…marš stran od nas…

 • Matt von Glanz

  To je, kot da hoces reformirati pijanca.