Avstrijski starši v strahu zaradi sirskega dečka, ki je grozil sošolcem z umorom

Deklicam grozil, da jih bo ubil, če se ne bodo z njim poročile. (Slika je simbolična, foto: iStock)

10-letni deček iz Sirije, ki okoli tri tedne obiskuje lokalno šolo v mestu Bad Hofgastein, je že nekajkrat grozil svojim sošolcem z umorom. Tudi dekletom je grozil, da jih bo ubil, če se ne bodo z njim poročile. Druge pa je ustrahoval z besedami, “da bodo danes videli prelivanje krvi”.

Ker se starši bojijo za življenja svojih otrok, so se v petek udeležili sestanka z županom Fritzem Zettinigom in mestnim vodjem Wolfgangom Schnöllom. Povedali so jima, da svojih otrok do nadaljnjega ne bodo pustili v šolo.

Očitno radikalen deček je podprl svoje grožnje z videoposnetki na YouTubu. V teh je nastopal z grozljivimi maskami klovna, noži in pištolami. Jasno je, da je nagnjen k temu, da bi koga ubil. Dečka bodo po velikonočnih praznikih suspendirali za vsaj 14 dni. Ravnatelj šole pravi, da vsakič, ko ga je poklical na pogovor, se je prestrašil in z glavo udarjal v steno. Rojeni džihadist je pred tem obiskoval šolo v Schüttdorfu – tudi tam so imeli velike težave z njim, zato so ga premestili, poroča Jihad Watch.

Starši v strahu v turističnem mestu Bad Hofgastein (foto: iStock)

Njegova družina kljub temu, da je dobila mestno stanovanje, nima interesa za integracijo niti ne govorijo nemško. Za zdaj pa je policija dejala, da je le otrok “sumljiv” in da tudi njegov profil na Facebooku prikazuje, da prezira Nemce in Avstrijce.

A. G.

 • Marija

  Bodo čakali,da bo katero deklico res ubil? Tako družino je treba izgnati. Tu ni šale.

  • Sadako

   Zakaj ravno sošolko? Lahko tudi učiteljico. 24 letnica se še bori za življenje, poroča MailOnline.

   Žrtev in 25-letna oseba, ki je bila z njo, sta se v supermarketu v soboto zvečer v majhnem kraju Burgwedel blizu Hannovra sporekla z dvema fantoma, starima 13 in 14 let. Dvojica ju je spet srečala na poti domov, le da tokrat v družbi 17-letnika. Takrat se je spor s sirskimi begunci zaostril.

   24-letnica je skušala pomiriti vse vpletene, v tistem pa jo je 17-letnik zabodel. Trojica se je razbežala, a so jih policisti hitro dobili.

   Fant, ki je vihtel nož, je včeraj stopil pred sodnika. Obtožen je poskusa umora, še poroča MailOnline.

   Poreklo ženske in osebe, ki je bila z njo, ni znano.

 • WatsonForus

  izgnat !! in pika!

 • Slovenka

  Da prezira Nemce in Avstrijce? Kaj potem ta smet dela v Avstriji?

  • Steiermark

   To je isto, kot balkanci prezirajo Slovence, domov pa nočejo iti – sve je naše…..sedaj zahtevajo celo da se jih prizna kot manjšino (Slovenac daj pare da obranim svoj identitet….) in po isti poti gre tudi ta islamska golazen, povsod, kamorkoli stopi!

 • plavi-mil

  Tudi na OŠ Poljane v Ljubljanjani imajo džihadista, samo, da je ta sin vrhovnega sodnika in državne sekretarke, pa se do danes ni popolnoma niš storilo, ne na desni, še manj pa na levi strani.

 • Adolf

  Izgnat mulca in starše od katerih očitno jemlje navdih !!!!!

 • skorpijon93

  a majo preveč muslimanskih priseljencev ? kdo pa je vodil liberalno politiko odprtih vrat v zadnjih 30 letih v avstriji ? to so social demokrati

  • Caetano

   Ti so bili tudi proti osamosvojitvi Slovenije 1991… ni čudno, da so z našo levico spet na isti platformi.

 • Olga_10

  Nagnati divjake!

 • lado

  Je rekla tomićka krotež pa lunatik in cmerar da jih vzamejo k seb domov!!!!!SEM BIL LETO IN POL V IRAKU IN KUVAJTU pa bi VSE TEDEBILE PROTISLOVENSKE NAGNAL PEŠ TJA DA VIDIJO KAJ SO TAM NJIHOVE PRAVICE!!!!!!Ljudje ej slovenci a bomo že enkrat ampakHITRO naredili red da ne bo prepozno TO JE INVAZIVNA GOLAZEN al čakate spet na RADARJE

 • samsara

  Avstrijci bi radi posnemali Švede?
  Kar naj.
  Bo Koroška spet naša, ko se bo odcepila od pomuslimanjene Avstrije.
  Seveda moramo medtem tudi Slovenci opraviti svojo domačo nalogo.

 • KAPIBARA

  …se je prestrašil in z glavo udarjal v steno…
  Datu mu čas, da se do konca zaletava v steno
  Od kod vse te državne privilegije, zajedalcem v A, če pa komunicirat ne znajo z državnimi organi ??

 • xtc

  Mislim ,da ga je treba dati na toplo,kot je navajen.
  Otrok je zrcalo staršev,mislim ,da bi jih ti morali še bolj skrbeti kot mulc.
  Sicer pa odvzem azila in izgon po najkrajšem postopku.

 • Diana Banana
 • Antonius

  Z vato, z vato je treba prevzgojiti kompletno familijo. Pet ton naj jim jo naložijo čez hrbet, da bo mehka prevzgoja od prve zalegla.
  To je pa zaresna prilika, da starši s štrajkom sporočijo odgovornim v politiki in šolstvu, da ne dovolijo, da so njihovi otroki poizkusni zajčki, če se muslimanski otroški *petardi*, pamet zares odtrga od obvladovanja.
  Od Merklove navzdol ni nihče ničesar predvidel. Potem pa, ko se najbolj nezaželeno zgodi, pa ukrepajo, ko je za umorjenega v vsem prepozno. Vzročno povezano, so za šerijatarski teror najbolj prvi odgovorni prav izvoljeni politiki. Kdorkoli ravna neodgovorno, je kriv in bi moral nositi posledico za svojo neodgovornost.
  Če divjo žival spustiš v urbanem okolju, za posledico ne more nositi odgovornost samo divja žival.
  Šerijatarji so seveda nevarnejši od divjih živali. Šerijatarjev ni mogoče socializirati, divjo žival pa z lahkoto.
  Torej, politiki so za stanje v celi Evropi bolj odgovorni, kot šerijatarski divjaki.

 • cosmosjasnovidec

  Kakšen strah neki?
  Naženejo naj vse skupaj ven iz države pa je zadeva rešena.Povsem očitno je,da bo froc slej,ko prej ali najkasneje v bodočnosti nekoga ubil kar bi moralo biti prismuknjencem jasno.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • Steiermark

   Popolnoma se strinjam s tabo, vendar se potem pojavi vprašanje, ali jih nebodo “nagnali tja, od koder so prišli – v Slovenijo, ki jih je tako radodarno prevažala preko našega ozemlja na Avstrijsko mejo…….levaška golazen!

 • Micka Mandarina

  Kako je mogoče, da je toliko močnejši od sošolcev in sošolk, ker punčke pred puberteto niso nič šibkejše od fantkov?

 • Itak treba cakat, da se kaj zgodi, potem bo pa jok in stok: Zakaj le nismo ukrepali prej? Izgnat celo familijo pa pika.

  • sunday

   nihče več se ne sprašuje zakaj se ni prej reagiralo, ker to enostavno ni pomembno, saj oni smejo, oni lahko, ker pač takšni so, mi pa smo rojeni za trpinčenje ali obglavljanje – tako se vsaj kaže, a ne !!!?

   • Zanima me

    Kako, da sošolci to mirno prenašajo?

 • Matt_von_Glanz

  Problem je v seronjski politiki vodstva.

 • Marija

  Težko ker so zaščiteni pa se starši ne upajo,ampak če bi bil moj otrok v taki šolo bi vsi po luftu leteli z muslimani skupaj.Jaz sem moje punce naučila koko morajo ravnati če so fantje nadležni,in vejamite se je dobro obneslo samo enkrat sem bila poklicana v šolo.pa je bil mir. Res v teh letih so deklice močnejše od dečkov,Ni prave vzgoje in energije privzgojene.Mi povojni otroci pa še brez staršev smo se znali boriti zase. To je pa vse mehkužno.Vidim pri mojih vnukih.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!