fbpx

Avtistična švedska najstnica Greta Thunberg bo za boj proti podnebnim spremembam odjadrala v New York: Podnebne spremembe že trepetajo

Foto: epa

Švedska avtistična najstnica Greta Thunberg je napovedala, da si bo vzela v šoli prosto leto, zato da bo sodelovala v kampanji proti globalnemu segrevanju na ameriški celini. Svoje potovanje na drugo celino bo začela sredi avgusta, ko se bo z jadrnico odpravila preko Atlantika. Gre za 18,2 metra dolgo tekmovalno jadrnico, katere nastanek in razvoj sta pustila v ozračju ogljični odtis. 

Alarmisti in drugi verniki v teorijo globalnega segrevanja, za katero naj bi bila odgovorna človeška roka, ne odnehajo zlahka. Te dni v bojih proti pregovornim mlinom na veter prednjači 16-letna avtistka s Švedske Greta Thunberg, ki je v začetku leta pritegnila pozornost javnosti s tem, ko “protestno” ni hodila v šolo, da bi opozorila na nevarnosti globalnega segrevanja, ki pretijo Zemlji.

Thunbergova se je potem, ko so njenemu vzoru sledili številni protesti “ozaveščenih” najstnikov proti podnebnim spremembam, odločila, da naslednje leto ne bo hodila v šolo, temveč si bo vzela prosto, da bo lahko potovala po svetu in nas rešila pred globalnim segrevanjem, ki bo tokrat čisto zares, če takoj ne ukrepamo, častna skavtska, ugonobilo planet.

Da bi mladenka pokazala, kako resno jemlje svoje poslanstvo v boju proti globalnemu segrevanju, se bo po pisanju Reutersa v spremstvu svojega očeta Svanteja, lastnika jadrnice Malizia II, monaškega princa Pierra Casiraghija in skiperja Borisa Herrmanna odpravila na dvotedensko potovanje preko Atlantika. Seveda bodo pogum in odločnost avtistične najstnice tudi posneli, kar bo lahko v prihodnje služilo kot primeren propagandi material, s katerim bodo prali možgane preostalim otrokom. Poglejte, kako se Greta bori z mlini na veter, tudi vi ste lahko Greta!

Turneja po ameriški celini bo rešila svet!
16-letnica se bo v New Yorku 23. septembra udeležila napovedanih demonstracij proti klimatskim spremembam in spregovorila na srečanju, ki ga gostijo Združeni narodi. Potovanje z jadrnico pa je zaenkrat edini način potovanja za Greto, ki verjame, da bi z letali prispevala k povečanju količine toplogrednih plinov. Iz New Yorka naj bi z “nizko-ogljičnim transportom” potovala na letno klimatsko konferenco ZN v Santiago v Čilu. V decembru pa se namerava ustaviti še v drugih državah latinske Amerike, obiskala pa bo tudi Kanado in Mehiko.

[Video] Spoznajte švedsko anti-Greto: Kdo je Izabella Nilsson Jarvandi, 15-letna antiglobalistka, ki pravi: “Nikoli ne bom odpustila politikom za vso škodo, ki so jo storili moji dragi Švedski!”

“Moramo začeti zvijati krivuljo emisij strmo navzdol nič kasneje kot leta 2020, če želimo še vedno imeti možnost, da ostanemo pod 1,5 stopinje zvišanja globalne temperature,” je v nedavnem govoru v francoskem parlamentu povedala Thunbergova, ki verjame, da je še vedno čas za spremembe, zaradi česar se je odločila, da si vzame prosto leto v šoli.

Če še niste vedeli, sveta bo po Gretinem mnenju, če ne ukrepamo proti globalnemu segrevanju, tokrat čisto zares konec, saj mu bo kot že ničkolikokrat prej človek storil nepopravljivo škodo.

Ivan Šokić