fbpx

Avtor uspešnice “Črne laži so pomembne”: Levičarji uspevajo na rasizmu, ki ga sami ustvarjajo

Taleeb Starkes (Foto: Twitter)

V pogovorni oddaji Candace Owens na PragerU sta voditeljica in njen gost Taleeb Starkes spregovorila o tem, kako levica uspeva na račun stalne viktimizacije posameznih skupin. “Levica najprej podtakne rasistični ogenj, nato pa se prikaže še z bencinom v roki, domnevno zato, da bi ga gasili,” fenomen rasizma, ki ga povzročajo levičarji, izpostavljajo v PragerU.

Taleeb Starkes, avtor uspešnice “Black Lies Matter” (v prevodu črne laži so pomembne), naslov knjige je besedna igra na trditve črnskih aktivistov, da so življenja temnopoltih pomembna, je gostovanje v oddaji Candace Owens izkoristil da še enkrat poudari, kako je ravno levica tista, ki najbolj pridobiva, ko se ljudje stalno vidijo zgolj v vlogi žrtve.

Delovanje levice so na kratko povzeli tudi pri PragerU, kjer so zapisali, da levica najprej podtakne rasistični ogenj, nato pa se prikaže še z bencinom v roki, domnevno zato, da bi ga gasili.

Starkes in Owensova sta izpostavila več primerov, kjer se manipulira s statistiko, da bi se ustvarilo napetosti med črnci in belci v Ameriki. Resnične statistike si ameriška levica ne upa vzeti v roke.

Zaradi svojih konservativnih stališč pa sta tako Owensova kot Starkes pogosto obravnavana kot posameznika, ki sta se “prodala”. Kot je izpostavila Owensova, je bolj verjetno, da jo pretepe igralec NFL kot pa ustreli policist, a to so podatki, s katerimi se črnska skupnost v ZDA ni pripravljena soočiti.

Medtem pa ljudje kot so Al Sharpton in ostali srboritneži služijo mastne denarje z razpihovanjem rasnega sovraštva in slikanjem belca kot dežurnega krivca za vse tegobe, s katerimi se soočajo črnci. Dejstva so pri tem hitro pozabljena.

Ivan Šokić