fbpx

Azilant pri umoru ni pokazal usmiljenja – ubil jo je kar vpričo njenih otrok

Foto: iStock

Bavarska policija se trudi najti motiv za umor Afganistanke, ki se je v Nemčijo odpravila s prošnjo za azil. Podatek, ki priča o krutosti umora, je ta, da je napadalec, prav tako prosilec za azil, žensko, ki se je spreobrnila v krščanstvo, umoril kar v pričo njenih otrok. 

Osemintridesetletno žensko je v soboto napadel 29-letni moški nedaleč od supermarketa v bavarski vasi Prien am Chiemsee. Nemški Bild navaja, da naj bi sestra umorjene povedala, da je bila ta pred umorom pri maši.

Pet in enajst let stara otroka priča umoru
Glede napada je znano, da se je zgodil pred njenima dvema otrokoma, starima pet in enajst let, prav tako naj bi napadalec ženski pred umorom nekaj zakričal v svojem maternem jeziku. Moški je po navedbah prič žensko zabadal, dokler ga policist in mimoidoči niso odvlekli stran. Russia Today poroča, da so morilca začasno poslali v psihiatrično ustanovo, ženska pa je kmalu po prihodu v bolnišnico podlegla smrtnim ranam.

Tiskovni predstavnik policije Andreas Guske je povedal, da so oblasti odredile obdukcijo žrtve, vendar pa lahko traja več tednov, da bodo rezultati znani. “Preiskovalni urad je namreč izdal posebno odredbo.” Eden izmed policistov je za Focus Online povedal, da policija trenutno skuša ugotoviti, kakšen je bil odnos med napadalcem in žrtvijo.

Foto: iStock

Potreben je sodno zapriseženi tolmač

Gre za zapleten primer, saj morajo najprej prevesti izjave, ki jih je napadalec izrekel žrtvi pred umorom, pri čemer je treba dodati, da v času, ko je Nemčija preplavljena z migranti, ni enostavno najti ustreznega prevajalca. Po besedah Guskeja je v primeru umora zelo pomembno, da tolmač prevede prav vsako besedo, da lahko te služijo kot trden dokaz na sojenju. Policijski vir je za Focus povedal, da obstajajo dokazi o obstoju verskega motiva in dodal, da ta predstavlja enega izmed možnih različic. “Zdaj preučujemo ozadje žrtve in napadalca, in sicer, kje sta se zadrževala, kaj sta počela in katere ljudi sta poznala.”

Preiskovalci so prepričani, da sta se žrtev in napadalec poznala že od prej, kajti Prien predstavlja vas, v kateri sta živela oba in sklepati je, da sta se prosilca za azil iste nacionalnosti poznala med seboj. Nemški Bild pa medtem poroča, da člani družine navajajo, da je napad najverjetneje povzročila spreobrnitev v krščanstvo, saj naj bi napadalec po navedbah Focus Online v preteklosti že grozil ženski zaradi izbire vere.

N. Ž.