fbpx

Azilanti posiljujejo finske desetletne deklice, policijo pa skrbi “porast rasizma”

Slika je simbolična (vir: twitter)

Finska policija je v zadnjem času prejela na ducate prijav o starejših moških, ki skušajo zvabiti mladoletne deklice na samo preko spleta. Številne so ti osumljeni migranti in prosilci za azil tudi posilili, a policijo bolj skrbi porast rasizma.

Finska policija je sporočila, da so moški iz tujih držav in s slabim znanjem finščine v zadnjem času začeli navezovati stike z “izrazito mlajšimi” deklicami na območju Oula, kar se je po poročanju portala Voice of Europe končalo s primeri težkih spolnih zlorab.

Zaradi tega je začela finska policija svariti mlade deklice in njihove starše pred spletnimi predatorji. Namreč, devet moških je osumljenih posilstva in spolne zlorabe mladoletnih deklic. Šlo naj bi za tri primere, v katerih so migranti osumljeni spolne zlorabe otrok v Ouluju. V enem od primerov naj bi šlo za deklico med 10. in 14. letom starosti, ki so jo več mesecev spolno zlorabljali.

Vsi osumljenci migranti, azilanti in begunci
V vseh primerih gre za posilstva in spolne zlorabe otrok, mlajših od 15 let. V vseh primerih so po priznanju policije osumljenci “begunci” in “prosilci za azil”. Nekateri izmed njih so celo dobili finsko državljanstvo, medtem ko so drugi dobili status begunca ali pa še čakajo na odločitev o svojem statusu oziroma azilu.

Višji inšpektor Markus Kiiskinen je ob tem posvaril: “Upam, da to ne bo vodilo v več rasizma. Policija želi poudariti, da niso vsi ljudje iz tujih držav nepošteni ali kriminalci.” Policija upa, da bodo starši pozornejši, s kom se njihovi otroci družijo tako na spletu kot v resničnem življenju.

Ivan Šokić