Bela hiša priznala: Za Božič ne bo mogoče vsega dobaviti pravočasno

Datum:

V Beli hiši svarijo pred težavami z dobavo določenih izdelkov v ZDA, zaradi česar jih ne bo mogoče kupiti za Božič. Do zamud naj bi prihajalo zaradi prenatrpanosti pristanišč tako na vzhodni kot zahodni obali ZDA.

“Upamo, da je veliko teh dobrin zamenljivih,” je za Reuters povedal neimenovani funkcionar Bele hiše. “Mislim, da ni pravega razloga za paniko, a vsi čutimo frustracijo in potrebna je potrpežljivost, da bi se vse izšlo v relativno kratkem časovnem obdobju.”

Veliko kontejnerjev, opozarjajo iz Bele hiše, ostaja v ameriških pristaniščih. Po zadnjih podatkih naj bi na izkrcanje tovora v pristanišču Los Angeles čakalo kar 65 ladij. Še 8.000 kontejnerjev naj bi stalo v pristanišču Savannah v Georgiji. Po predvidevanjih izvršne direktorice Coresight Research Deborah Weinswig naj bi se kriza v dobavni verigi vlekla vse do leta 2023.

Logistična nočna mora v pristaniščih
Da pride kontejner iz držav pacifiške Azije, traja 14 dni, 40 dni, da se vrne nazaj, je po poročanju Breitbarta pojasnila Weinswigova za Yahoo Finance. Trenutno naj bi vladal kaos. Da bi se situacija zaradi neujemanja kontejnerskih pošiljk popravila, naj bi vzelo 80 dni, kar pomeni, da bi se popolna uskladitev lahko zgodila vsaj do 2023.

“Ne gre samo za izziv pred prazniki,” opozarja Winswigova. Meni, da se bo takšno stanje še nadaljevalo, posledično pa predvideva inovacije, ki bodo odprla nova delovna mesta. “A trenutno nam vsega primanjkuje.”

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Golobova vlada znova prevarala gospodarstvenike in zaposlene

Na današnji izredni seji je bil na dnevnem redu...

Tihotapca migrantov med vratolomno vožnjo ustavil šele stinger – ta nato pobegnil

Policisti so v sredo pri prevozu migrantov v Drašičih...

Pozor! Več kot 100 tisoč obrtnikov v prihodnjem letu čakajo bistveno višji računi za elektriko!

Energetska zbornica trdi, da so opozorila Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije...

Kaj je policija počela na domu Aleša Hojsa?

"Saj pravim, Udba v Svobodi. Verjetno sta policista delala...