V Franciji obsodili 12 nigerijskih kriminalcev, ki so v prostitucijo silili celo otroke in si pomagali z vudu magijo

Datum:

V Franciji so obsodili dvanajst nigerijskih moških in dve ženski, ki so bili vpleteni v trgovino z belim blagom – pri delu so si pomagali z vudujem in čarovništvom. Pred dvema letoma so italijanske oblasti ustavile operacijo nigerijske mafije, ki se je ukvarjala s trgovino žensk, ki  jih je silila v prostitucijo. Tudi tam so uporabljali vudu rituale in grožnje za nadzor žensk, v prostitucijo so silili celo 12-letne otroke. Podoben način nadzora sta opisali tudi dve nigerijski migrantki na Švedskem leta 2018, ki sta zatrdili, da sta bili prisiljeni jesti surovo piščančje srce kot del rituala.

Dvanajst nigerijskih moških in dve ženski je francosko sodišče obsodilo na dve do devet let zapora, in sicer zaradi trgovine z najmanj štiridesetimi ženskami, ki so jih prodali za spolne usluge. Pri svojem delovanju pa so pogosto uporabljali čarovništvo in vudu, da bi lažje nadzorovali svoje žrtve. Mreža za trgovino s spolnimi odnosi naj bi delovala med letoma 2014 in 2017 ter privabila 40 mladih žensk, starih od 18 do 30 let, v francosko mesto Marseille, kjer so bile prisiljene postati prostitutke.

Osrednja oseba v omrežju je bil 27-letni Tony Osemiwigie, medtem ko naj bi bila 27-letna Kelly Orobosa organizator za dostavo migrantk med Italijo in Francijo. Par, skupaj še z enim moškim po imenu Happy Sunday, je sodišče v Marseillu obsodilo na devet let zapora, poroča France Bleu.

Pri kaznivih dejanjih so si pomagali z vudu magijo
Med sojenjem so na sodišču spregovorile tudi žrtve, ki so navedle, da so jim ob prihodu v Evropo povedali, da morajo odplačati dolgove med 45 tisoč in 60 tisoč evri in da bodo v ta namen morale postati prostitutke. Še dve obtoženki v zadevi sta bili sami nekdanji prostitutki in sta nato postali ženski zvodnici, potem ko sta odplačali svoj dolg. Obsojeni sta bili na pet in šest let zapora. Mreža naj bi uporabljala vudu in čarovništvo za nadzor nad ženskami, ki so bile prodane v Francijo. Enako taktiko so opazili tudi v drugih državah, kjer prav tako delujejo nigerijske tolpe s trgovino s seksom.

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

Zala in Boris Tomašič prihajata v Kozje

Voditelja oddaj Kdo vam laže in Signal, Boris ter...

Tihotapca prevažala kar 36 ilegalcev

Novomeški in brežiški policisti so prijeli tihotapca ljudi s...

Ameriška veleposlanica obiskala Brežice

V sredo, 21. 2. 2024, je Občino Brežice in...

Tudi kokoši imajo lahko svojo vilo

Podjetje Run Tiger je pod blagovno znamko Run Chicken...