fbpx

Belgijka obsojena na zaporno kazen, ker je migranta, ki jo je zasledoval in nadlegoval, udarila z leseno palico!

Slika je simbolična (Foto: epa)

Nova sramota belgijskih sodišč. Belgijska državljanka je bila obsojena na tri leta zapora, ker se je ubranila pred nadlegovanjem in grožnjami ilegalnega sirskega migranta.

Novo dno belgijske sodne pravice. 55-letna belgijska državljanka Patricia S. je bila obsojena na tri leta zapora, ker se je ubranila z leseno palico pred napadi ilegalnega sirskega migranta. Sirski migrant je imel v Belgiji status osebe prosilca za azil. Patricia je bila z njim v zvezi. Ko je z njim prekinila, jo je nadlegoval in ji grozil. Pošiljal ji je grozilna elektronska in sms sporočila tako dolgo, dokler ni vzela pravice v svoje roke in ga nekega dne udarila z leseno palico.

Nekega dne se je sirski migrant pojavil na vratih njene hiše. Zaradi strahu pred njim je poklicala svojega prijatelja Toma B. Preden je prišel, je sirski migrant pobegnil. Ujela sta ga in ga udarila z leseno palico. Belgijsko tožilstvo jo je zato naprej hotelo obsoditi za naklepni umor. Grozila ji je zaporna kazen šest let zapora. Vendar po spremembi obtožnice je bila obtožena težje povzročitve poškodbe. Zato je bila obsojena na tri leta zapora, poroča portal Voice of Europe.

Novo dno belgijske države. Belgijska državljanka je bila poslana tri leta v zapor, ker se je ubranila pred napadi in grožnjami ilegalnega migranta. (Foto: Twitter)

Belgija ima prvorazradne ilegalne migrante in drugorazredne belgijske državljane
Omenjena ženska in njen prijatelj sta storila kaznivo dejanje. Vendar se lahko ob tem vprašamo, če bi bilo veliko bolje, da bi nedolžna ženska doživela nasilje ilegalnega tujca, ki je lahko vesel, da ga je Belgija sprejela. Kot kaže, pa obstajajo prvorazredni ilegalni migranti in drugorazredni običajni belgijski državljani.

Luka Perš