fbpx

Beloruske provokacije na poljski meji ne pojenjajo: Med migranti so tudi Indijci in Afričani

Poljska obmejna straža. (Foto: Twitter)

Poljska obmejna straža poroča o tem, da provokacije na mejo ne pojenjajo. Včeraj  je bilo ponovno pridržanih več oseb, ki so nezakonito prečkale poljsko-belorusko mejo, tokrat na reki Świsłocz.

Na območju Dubicze Cerkiewne pa so beloruske službe Poljake obmetavale s kamenjem. Zalučali so celo opeko. Zanimiva je tudi narodnost ilegalcev, ki so zadnje dni prečkali reko Świsłocz. Govora je o Indijcih in Afričanih, poroča Wpolityce.

To pa jasno kaže na dejstvo, da tujci prihajajo iz različnih koncev sveta in da ne more biti govora o naravnih posledicah migracij, ampak se jih dovaža z namenom, da bi v bližini poljske državne meje ustvarjali migracijski pritisk. Danes je poljsko-belorusko mejo skušalo nelegalno prečkati 32 oseb.

Na nekem mestu pa se je enajst oseb skušalo s silo prebiti na drugo stran. Na poljski breg reke Świsłocz so peš prodrli štirje Indijci. Med pridržanimi migranti so bili tudi štirje Iračani, ki so reko Świsłocz prečkali na gumijastem čolnu. Obmejna straža je od pričetka leta 2022 prijela že 96 ilegalcev.

Domen Mezeg