fbpx

Beloruski avtoritarni voditelj Lukašenko ima “rešitev” za epidemijo virusa covid-19: Pijte vodko in hodite v savno

Dolgoletni beloruski predsednik Aleksander Lukašenko (Foto: epa)

Vsi tisti, ki dvomite v nevarnost virusa covid-19, boste zelo veseli predloga dolgoletnega beloruskega predsednika Aleksandra Lukašenka. Po mnenju beloruskega predsednika nevarnost koronavirusa odženete z obiskovanjem savn in z požirkom vodke.

Gre še za eno izmed domislic predsednika Belorusije, kjer življenje teče “normalno” naprej. Nasvete beloruskega predsednika seveda ne upoštevajte, sploh kar se tiče vodke. Savno pa naj uporablja tisti, kdor jo ima v svojem domu. Beloruski predsednik se posmehuje s svojimi domislicami celotnemu svetu. V Belorusiji imajo predvidoma 94 pozitivnih okužb z virusom covid-19. A vsem priporočamo, da ob tem še vedno upoštevajo dva ključna nasveta. Ostanite doma in skrbite za lastno higieno.

V devetmilijonski državi teče življenje naprej. Svetovna javnost je Belorusijo zagotovo opazila, saj je to ena redkih držav, v kateri potekajo športna tekmovanja normalno. Beloruska nogometna liga je ena redkih lig, katero lahko spremljajo ljubitelji okroglega usnja. “Ljudje si ne bi smeli umivati samo rok.  Morali bi popiti 40 do 50 mililitrov vodke na dan. Vendar ne med delom,” je svetoval Aleksander Lukašenko.

Beloruski predsednik Lukašenko svetuje, da vsak dan je potrebno popiti kozarček vodke. (Foto: iStock)

Lukašenko obtožuje tiste, ki hočejo uničiti svetovno gospodarstvo
Aleksander Lukašenko v Belorusiji vlada že od leta 1994. Med drugim obtožuje vse, da hočejo s svetovno paniko epidemije virusa covid-19 uničiti svetovno gospodarstvo. Beloruski predsednik je lahko do sedaj še miren, saj nima nobene smrtne žrtve. Vendar se je kar nekaj svetovnih voditeljev opeklo v podcenjevanju epidemije virusa covid-19. Nikakor mu ne želimo, da se mu zgodi italijanski, španski ali francoski scenarij.

Luka Perš