Biden šokiral z grizljanjem prestrašene deklice

Biden je grizljal prestrašeno deklico. (Foto: Twitter)

Kamere medijev so ponovno ujele ameriškega predsednika Bidna ob izjemno nenavadnem početju. Tokrat je grizljal obleko prestrašene deklice na letališču na Finskem. Njegovo početje je komentiralo več znanih osebnosti, tudi republikanski senator Ted Cruz itd. To pri njem ni neobičajno. V preteklosti se je večkrat neprimerno dotikal deklet in žena, jim šepetal v uho, jih božal po glavi, jih vsiljivo poljubljal in jim prigovarjal, da so lepe itd. 

Po poročanju medijev se je ameriški predsednik Joe Biden, ko je zapuščal Finsko, poslavljal od osebja ameriškega veleposlaništva ter njihovih družinskih članov. Ustavil se je tudi ob materi in hčeri. Skušal se je pozabavati tako, da je začel grizljati dekličino ramo. Deklica nad njegovim srhljivim obnašanjem ni bila navdušena. A tudi potem, ko ga je grdo pogledala, še vedno ni odnehal, ampak ji je začel pihati v ramo ter ji ovohavati lase. Nato se je deklica obrnila proč. Posnetek je nastal na letališču Helsinki-Vantaan, od koder se je predsednik po obisku EU vrnil domov.

“Biden bi moral biti v domu za ostarele, ne pa voditi svobodni svet!”
Posnetek je hitro zaokrožil po družbenih omrežjih in izzval kritične komentarje. Spletni uporabniki so ga med drugim označili za “najbolj grozljiv trenutek z otrokom doslej” in sočustvovali s prestrašeno deklico. Odzvalo se je tudi nekaj vidnejših (političnih) osebnosti. Republikanski poslanec Matt Gaetz: “To je precej čudno”; republikanski senator Ted Cruz: Ups”; Donald Trump mlajši: “Biden bi moral biti v domu za ostarele, ne pa voditi svobodni svet”. Odzval se je tudi burkež Tim Young, ki se je vprašal, zakaj bi kdor koli tako prislonil usta na drugega človeka.

Ameriški predsednik je v preteklosti že osupnil s čudaškim in srhljivim obnašanjem v odnosu do predstavnic nežnejšega spola, zlasti mladoletnih. Na spodaj priloženem videu lahko vidimo, kako deklice boža po glavi, se jih dotika, jih objema okoli bokov, jim nadležno šepeta v ušesa, jih vsiljivo poljublja, jim prigovarja, da so lepe, popravlja lase in to navkljub zavračanju, negativnim ali vsaj sramežljivim odzivom itd. S svojo vnukinjo pa se je kar odkrito poljubil na usta. Zaradi grozljivega početja se ga je v javnosti prijel vzdevek “Creepy Joe” (“grozljivi Joe”).

Domen Mezeg