Bidnova administracija v strahu pred Trumpom z novo obtožnico

Donald Trump (Foto: AFP)

Bidnova družina in administracija se bojita rastoče Trumpove priljubljenosti. Vse bolj verjetno je, da bo naslednji ameriški predsednik ponovno Trump. Prav zato ga želijo vnovič diskreditirati. V ta namen je bila proti njemu spisana nova obtožnica.  

Bivši predsednik Donald Trump je zaradi svoje priljubljenosti v javnomnenjskih anketah vse bolj moteč za demokrate in predsednika ZDA Joea Bidna. V strahu, da bi ponovno prejel predsedniško nominacijo in celo uspel na naslednjih predsedniških volitvah, so vnovič zlorabili tožilstvo, da bi ga diskreditirali in onemogočili. Urad posebnega tožilca Ministrstva za pravosodje ZDA Jacka Smitha je razkril, da je izdal nadomestno obtožnico, ki vključuje nove obtožbe proti Trumpu in še nekaterim. Posebni državni tožilec namreč trdi, da so Trump in še nekaj oseb poskušali izbrisati varnostne posnetke Mar-a-Lago poleti 2022. Trumpov tiskovni predstavnik Steven Cheung je v odgovor na Smithovo potezo dejal, da gre za “nadaljevanje obupanega in neumnega poskusa kriminalne družine Biden in njihovega ministrstva za pravosodje, da bi nadlegovali predsednika Trumpa in ljudi okoli njega”. 

Trump: Ovirajo me na poti do Bele hiše
Trump je za Breitbart komentiral, da bo Smitha odpustil, če bo vnovič izvoljen za predsednika ZDA.  Trenutno je namreč prav Trump vodilni republikanski kandidat za Belo hišo. Ob tem je navedel tudi neuspele primere dotičnega tožilca, s katerimi je hotel uničiti številne ljudi, med drugim proti politikom obeh političnih strank. Trump je prepričan, da je Smith po krivem uničil veliko življenj in navedel primer, ki ga je enoglasno zavrnilo Vrhovno sodišče ter še druge propadle primere. Imenoval ga je celo za “divjaka” in “norca”.

Prepričan je, da Bidnovo pravosodno ministrstvo vlaga obtožbe proti njemu, da bi ga odstranili na primarnih volitvah Republikanske stranke, da bi ostal brez nominacije. Toda Trump je prepričan, da ameriška javnost vidi, kaj se mu dogaja, zato njegova podpora nenehno raste. Je v prednosti tako pred Bidnom kot pred republikanskim kandidatom Ronom DeSantisom. Poudaril je, da ni naredil ničesar narobe (tudi v zvezi s 6. januarjem ne). Prav tako meni, da bi ga moral zakon o predsedniških evidencah ščititi, ter da gre za zlorabo pooblastil tožilstva.

Domen Mezeg