fbpx

Bihač prizorišče spopada med afganistanskimi in pakistanskimi migranti, dva mrtva, blizu 20 ranjenih

Slika je simbolična (vir: Facebook)

V spopadu migrantov iz Afganistana in Pakistana, ki je včeraj zvečer izbruhnil v Bihaću na severozahodu BiH, so jo hudo skupili pakistanski migranti. Dve osebi sta v spopadu umrli, osem jih je bilo lažje in deset huje ranjenih.

Bosna in Hercegovina, natančneje Bihač, nadaljuje biti žrtev nespametnih migrantskih (ne)ukrepov določenih evropskih politikov. Tokrat so se v Bihaču med seboj spopadli migranti iz Afganistana in Pakistana, kjer so jo grdo skupili migranti iz Pakistana, saj sta dva umrla, deset jih je bilo težje, osem pa lažje ranjenih.

Incident se je po besedah tiskovnega predstavnika regionalnih oblasti zgodil na travniku blizu kantonalne bolnišnice v Bihaću, kjer je divje šotorsko naselje migrantov.

Slika je simbolična (foto: EPA)

Ko je policija prišla na kraj incidenta, je bilo tam med 70 in 80 migrantov, policijsko preiskavo pa otežuje dejstvo, da so migranti, ki so bili udeleženi v spopadu, verjetno pobegnili v bližnji gozd in jih mora policija najprej najti. V spopadu so migranti iz Afganistana in Pakistana uporabili nože in tope predmete. Vsi mrtvi in ranjeni so Pakistanci, njihovo identiteto pa še ugotavljajo.

Aleš Ernecl