fbpx

[Video] V Bihaću zapirajo migrantske centre: Le kam bodo šli vsi ilegalni migranti?

V Bihaću zapirajo migrantske centre (foto: facebook)

V Bosmi in Hecegovini, natančneje v Unsko-Sanskem kantonu, se migrantska kriza zapleta. Potem ko je Mustafa Ružnić, premier kantona, sporočil, da bodo zaprli migrantska centra “Bira” v Bihaču in “Miral” v Veliki Kladuši, veliko migrantov zapušča centre že pred zaprtjem in odhaja neznano kam.

Premier Unsko-Sanskega kantona v BiH, v katerem se nahajata tudi Bihać in Velika Kladuša, je najavil, da se bosta migrantska centra v omenjenih krajih zaprla svoja vrata v roku 10 do 15 dni, od takrat pa migranti pospešeno pakirajo in mnogi odhajajo neznano kam že pred zaprtjem.

Premier Mustafa Ružnić je po poročanju hrvaškega spletnega portala Narod sporočil, da še vedno velja prepoved prodaje avtobusnih kart in prevoza migrantom in da so sprejeli odločitev o premestitvi mladoletnih migrantov iz Bire in Mirala v druge zbirne centre, ki jo bo koordiniralo ministrstvo za zdravstvo.

https://www.facebook.com/100003292239701/videos/3097820953670949/?extid=QAJOduP4RqSDEYzN

Kantonska vlada je trdno odločena, da v Unsko-Sanski kanton ne bo vstopil noben migrant več.

Pri tem pa se seveda postavlja vprašanje, kaj bo s temi migranti, ki ne bodo kar izginili. Če ne bodo imeli nastanitve, bodo tavali po ulicah, parkih in zapuščenih objektih.

Aleš Ernecl