fbpx

Bizarni “državni zakoni” IS: Prepovedana vzreja golobov, ker pogled na njihove genitalije moti molivce

Foto: epa

Voditelji Islamske države so uvedli prav posebna pravila in zakone, ki se jih morajo na ozemlju, ki ga IS pokriva, držati vsi prebivalci. Med drugim “država” zaseže prepovedano blago tihotapcev in ga prodaja naprej na črnem trgu, to pa predstavlja kar 45 odstotkov državnih prihodkov. Borci, ki pobijejo največ sirskih vojakov, pa lahko za nagrado bivajo v luksuznem hotelu.

Samooklicana Islamska država (IS), ki je zavzela že velik del sirskega in iraškega teritorija, je na področju, ki ga pokriva, uvedla tudi stroge “državne” zakone, poroča The Guardian. Pravil se morajo držati vsi, nekatera izmed njih pa so naravnost bizarna. Za plače vojakov “država” sicer nameni 63 odstotkov svojih dohodkov.

  • Vojaki, ki ubijejo največ sirskih vojakov, lahko za nagrado bivajo v luksuznem hotelu s petimi zvezdicami v iraškem mestu Mosul.
Foto: iStock

Luksuzni počitek – nagrada za ubite Sirce (foto: iStock).

  • Najbolj dejavni udeleženci na religijskih srečanjih so nagrajeni s 100 dolarji (91 evri) na mesec.
  • Hrabremu Abu Dujanu al Libi je bilo izplačanih 100.000 dolarjev (91.000 evrov), ker je igral ključno vlogo pri asfaltiranju avtoceste ob obali Eufrata, kjer je zasajenih mnogo dreves, ki sovražnikom “onemogočajo zračne napade na Islamsko državo”.
  • Davki predstavljajo 23,7 odstotkov, prodaja nafte in plina pa 27,7 odstotkov prihodkov Islamske države.
Cigarete (foto: epa)

Cigarete tihotapcem zasežejo (foto: epa).

  • Tihotapcem prepovedanega blaga, kot so cigarete in elektronski izdelki, Islamska država le-to zaseže in proda na črnem trgu ter s tem zasluži. Ta zaslužek predstavlja 45 odstotkov prihodkov.
  • Strogo je prepovedano igranje bilijarda in namiznega nogometa ter vzgoja golobov, ker je to “potrata časa”.

Vzreja golobov po zakonih IS ni le “potrata časa”, temveč so golobi nezaželeni tudi zato, ker pri vzletanju motijo molivce, ki lahko vidijo njihove genitalije. To pa je za islam žaljivo.

  • Lastniki trgovin brez posebnega dovoljenja ne smejo ovirati pločnikov.
  • Prepovedano je nošenje ali prodaja ozkih in okrašenih oblek.

N. K.