fbpx

Bizarni francoski islamizem: Ko že osemletniki izražajo islamistične težnje!?

Foto: epa

V Franciji so se pričele dogajati stvari, ki bi se nam še pred nekaj leti zdele izjemno bizarne in si jih nobena vlada ne bi upala početi. Ker so bile vlade držav kot je Francija, desetletja preveč sprejemajoče in popustljive do muslimanov – zaradi česar se je razpasel islamizem -, morajo francozi danes posegati po ukrepih, ki delujejo diktatorsko, avtoritarno, bizarno zatiralno. V zadnjem času so glede odzivov na islamistične teroristične napade pričeli zasliševati že osemletne otroke, nedavno pa so podali obtožnico zoper 14-letnega dečka, ker je sovražno komentiral med nacionalno minuto molka za obglavljenega Samuela Patyja.

Francoske razmere prav zares postajajo kot iz kakšne distopične fikcije. Zaradi desetletij “dobrodošlic” so francoske oblasti danes, da bi se lahko učinkovito borile proti islamizmu, primorane posegati po ukrepih, ki jih normalne liberalne demokracije na zahodu ne poznajo in bi jih označevale kot avtoritarne.

Preberite še: Francija je v vojni!

Francoske oblasti so pred kratkim podale obtožnico zoper 14-letnega dečka iz Marseilla, ki je na družbenih omrežjih sovražno komentiral minuto molka za Samuela Patyja, v zadnjih dneh pa so se preiskave razširile do takih meja, da pred njimi niso varni niti osemletni otroci, poroča Russia Today. Argument je, da islamisti s pranjem možganov pričenjajo pri majhnih otrocih in iz zadnjih terorističnih napadov smo se lahko naučili, da ta dejanja izvedejo tudi 16-letni fantje. Toda do vsega tega ne bi niti rabilo priti, če opozoril na islamizem ne bi desetletja zavračali z nereflektirano “humanistično dobrodošlico”.

Neverjeten porast “islamistično usmerjenih” najstnikov

In Francija trenutno doživlja neverjeten porast “islamistično usmerjenih” najstnikov, celo predpubertetnikov. Tudi v Lyonu so aretirali 15-letnika, ker je zaradi poklona Samuelu Patyju grozil, da bo svojemu učitelju prerezal vrat, po vsej Franciji pa ljudje prijavljajo izjemno mlade muslimane, ki imajo očitno že oprane glave z islamizmom, zaradi komentarjev na družbenih omrežjih, v katerih odobravajo napade na Charlie Hebdo in umor Patyja.

Foto: epa

Če Francija s tem ne bo opravila v kali, če je to sploh možno in, če se, navsezadnje, francoska država ne bo pričela ukvarjati tudi z bogokletno zamislijo, da islam preprosto prepove, se lahko zgodi, da bo islamistični teror državo prevzel. Ko pa jo bo, je samo še vprašanje časa, kdaj bo sledil nasprotni udarec. Tudi Francozi se bodo slej ali prej prebudili.

Aleš Ernecl