Bizarno: Britanki pristali za zapahi, ker sta v Omanu želeli rešiti zlorabljene živali!

Foto: Facebook

Dve Britanki sta končali za rešetkami obmorske države Oman, ker sta poskušali rešiti zlorabljene živali. Dvojica je na Bližnjem vzhodu poučevala angleščino v mednarodni organizaciji British Council in se nekega dne zapletla v spor s svojimi gostitelji, ko sta želeli pomagati psom, ki jih je lastnik pustil na žgočem soncu. 

33-letna Jennifer Green in neimenovana soobtoženka sta pridržani že skoraj dva tedna, saj se po besedah brata Greenove v času ramazana nič ne premakne. “Zelo sem zaskrbljen, kot tudi celotna družina,” je povedal.

“Intervenirali sta, da bi pomagali zlorabljenim živalim. Če takšno dejanje v Veliki Britaniji velja za častno, pa je v Omanu povsem drugačna zgodba,” je zatrdil Radha Stirling, izvršni direktor za pridržanje v Dubaju. Dubaj je eden izmed sedmih emiratov v Združenih arabskih emiratih, ki velja za državo na Bližnjem vzhodu, kjer so zahodnjaki pogosto pridržani v dvomljivih okoliščinah.

Foto: Twitter

Zlorabljanje živali ni kaznivo dejanje
Po besedah Stirlinga je več kot očitno, da zloraba živali v Omanu ni kaznivo dejanje, zato težave napočijo, ko nekdo poskuša rešiti žival, ki je tarča zlorabe. “Pozivam vlado, da naj posreduje, da se trpljenje mladih žensk ne bo še nadaljevalo v prihodnje. To je še en grob opomnik, da med Zahodom in zalivskimi državami obstajajo velike kulturne in pravne razlike,” je dodal.

Iz britanskega urada za zunanje zadeve in Commonwealtha, ki ga vodi Jeremy Hunt, so po poročanju Breitbarta sporočili, da ženskama in njunima družinama nudijo vso mogočo pomoč in so v kontaktu z oblastmi.

H. M.

 • Zgornji

  Naj gresta domov , in ne nosita naprodaj svojih teles tam doli , v kolikor nista že lezbijka postali . Doma imata dovolj dela . Tja med mohamedanske zveri pa naj nihče ne hodi, zato, da se bodo kmalu v miru pobili med seboj z njihovo “religijo miru” – še Pred Drugim Prihodom v Naslednjem Desetletju.

 • xtc

  Islam ni nikakor kompatibilen z EU vrednotami,kot ne socializem,multikulti in anarhliberalizem gre za popolnoma deviantne sisteme,ki z krščabsko judovsko Evropskimi vrednotami nimajo nič skupnega.

 • terminalar

  ne, ne, avtor H.M., bizarno je to, da se zopet dve nemuslimanki vtikata v stvari, ki se jih ne tičeta in to celo tam, kjer vlada “narobe svet”. Upam, da odneseta celo kožo.

 • RATATA

  Oman ni navadna obmorska država je Sultanat Oman in je v jugozahodni Aziji, na jugovzhodni obali Arabskega polotoka.
  Oman na severozahodu meji na Združene arabske emirate, na zahodu na Saudovo Arabijo ter na jugozahodu na Jemen. Na jugu in vzhodu ima dolgo obalo ob Arabskem morju, na severovzhodu pa ob Omanskem zalivu.

  Mejo po morju si Oman deli z Iranom in Pakistanom. Omanu pripadata še eksklavi Madha v Združenih arabskih emiratih in Musandam ob Hormuški ožini v Omanskem morju.

  Od konca 17. stoletja je bil sultanat Oman bogata država, ki je s Portugalci in Angleži tekmovala za prevlado v Perzijskem zalivu in Indijskem oceanu. Vrh je Oman dosegel v 19. stoletju, ko je razširil svoj vpliv in nadzor čez Hormuško ožino v Iran in Pakistan, na jugu pa na Zanzibar, ki danes pripada Tanzaniji.[1] V 20. stoletju je njegova moč začela slabeti in je prišel pod vpliv Združenega kraljestva. Muškat je postal glavno pristanišče v Perzijskem zalivu in bil med najpomembnejšimi trgovinskimi pristanišči v Indijskem oceanu. Njihova uradna vera je ibadizem, oblika islama, ki je bližja sunitom kot šiitom.

 • RATATA

  Spet dve prfukjenki!

 • matjazr7

  Malo preveč na splošno napisan članek. Za kakšno zlorabo živali gre in kaj sta naredili? Na splošno psu v islamskih državah ni za pomagat, ker je pri njih umazana žival in ne hišni ljubljenček. Če je že pes prisoten v islamski družini je izključno delovna žival, v uporabi izven hiše za varovanje doma, črede in ne kot pri nas, ko je član družine in vsi člani najprej, ko pridejo domov polupčkajo psa. Tako da če sta s plaže “reševali” pse in jih odpeljali kak kilometer stran do prve sence, bosta verjetno obtoženi samo za krajo. Kar lahko samo rečem butasti Britanki. V prvo, ker rineta dol, kot drugo, zato ker očitno ne poznata najbolj miroljubne kulture na svetu in se bosta na grd način nekaj naučili.

  • pajot

   tele britanke in danke so nasploh butaste. Oni dve danki sta doživeli svoje razsvetljenje v Maroku.
   Smrt muslimanom!

 • pajot

  To je še en grob opomnik, da med Zahodom in zalivskimi državami obstajajo velike kulturne in pravne razlike,” je dodal.
  To jest govorim že od vsega začetka.
  Zato mislim,da se je potrebno upreti naseljevanju tako imenovanih migrantov. Tudi z drugimi sredstvi. S tem mislim,kajpak,da jim najbrž ne bomo ponujali kruha s soljo,kenede?

 • lauraas

  In od takih nekdo pričakuje integracijo!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!