fbpx

Bizarno: Britanska muslimanska družina od hčerke zahtevala, da se poroči z bratrancem, ker naj bi postala preveč zahodnjaška!?

Foto: Printscreen

Muslimanske družine očitno skrbijo za to, da se njihovi potomci ne bi preveč pozahodnjačili, torej intergrirali. To dokazuje zgodba, ki jo je razkrila 30-letna Nyla Khan, ki se je rodila in bila vzgojena na Škotskem. Povedala je, da jo je v poroko z bratrancem prisilila družina, ko so bili vsi skupaj na počitnicah v Pakistanu, ko je bila stara 17 let.

Britanka je nedavno razkrila pretresljivo zgodbo, kako je bila pred 13 leti prisiljena v poroko z bratrancem v Pakistanu, ker je njena družina menila, da bo hči drugače “ušla izpod kontrole”.

V intervjuju za škotski BBC je Nyla razkrila, da čeprav ji je bilo že v mladosti jasno, da je za poroko obljubljena bratrancu, je bila grozno presenečena, ko so ji čez nekaj let dejali, da je poroka s sorodnikom nujna zaradi paranoje, da postaja preveč zahodnjaška. “Mislijo, da te ščitijo. Zanje namreč pomeni, da uideš izpod kontrole, ko postaneš zahodnjaški. Torej, ko imaš lasten glas, se izraziš, se vsak dan oblečeš drugače, želiš več od življenja in se ne želiš poročiti z bratrancem,” je zatrdila.

Foto: Printscreen

Med počitnicami v Pakistanu jo je nekega dne družina obtožila, da je grešila in družini naredila sramoto, in ji dala vedeti, da je nujno, da se poroči z bratrancem. “Ne, sem zatrjevala vse od jutra do časa za čaj, a niso želeli popustiti. Zato sem se vdala, saj sem želela, da že utihnejo. Od takrat naprej se počutim, kot da je moje telo zapustila duša, ker nimate v taki situaciji nikakršnega vpliva na dogajanje.”

Starši so ji naposled ugodili
Po poroki je Nyla v Pakistanu ostala pet tednov, preden se je vrnila na Škotsko, poroča Jihad watch. Dva meseca pozneje je zbežala od doma in približno eno leto preživela stran od družine. Nato se je vrnila nazaj domov in zahtevala dovoljenje za razvezo. Po besedah Nyle so starši potrebovali kar nekaj let za sprejetje odločitve. Na koncu so le odobrili njeno zahtevo, saj so ljubezen postavili pred religijo. To je Nyli omogočilo, da je lahko odšla študirat in s tem postala neodvisna muslimanka.

Hana Murn