Bizarno, kako se klanjamo muslimanom! Po halal mesu in vodi še halal potovanja! Med ponudbo tudi Slovenija!

Medtem ko Evropa neprostovoljno gosti stotisoče muslimanskih ekonomskih turistov, ki brezplačno uživajo sadove garanja evropskih davkoplačevalcev, pa bogata muslimanska elita v evropskih hotelih zase zahteva nadstandard, kakršnega še niste videli!

S sladko-slano baklavo, dateljni in suhim sadjem iz arabske dobrodošlice lahko doživite pogled na Brandenburška vrata na Pariser Platzu v apartmajskem hotelu Adlon-Kempinski v Berlinu. V ozadju igra tiha arabska glasba, Koran je na dosegu roke, tudi molitvena preproga je blizu. Osvežilne pijače čakajo v mini baru, vendar brez alkohola – če ste lačni, lahko naročite hrano brez skrbi, vse je namreč halal!

Primer ponudbe za halal potovanje. Foto: printscreen

Nobena skupina prebivalstva po svetu ne raste tako hitro kot muslimani in s halal prijaznimi potovanji je turistična industrija pripravljena na novo ciljno skupino, poroča Frankfurter Allgemeine Zeitung“Halal po islamskem pravu opisuje vse stvari ali dejanja, ki so dovoljena, v nasprotju s haramom,” pravi profesor Jamal Malik z Inštituta za verske študije na Univerzi v Erfurtu. To pomeni spoštovanje islamskih prehranskih pravil, kamor spadata prepoved svinjine in nepravilno zaklanih živali, lahko pa se nanaša tudi na celoten življenjski slog in je posledica različnih pravnih šol “do določene stopnje interpretacije”. Med njimi je petkrat dnevno molitev proti Meki, pri čemer se upoštevajo tudi pravila oblačenja, kot so nošenje naglavnih rut in vzdržnost od alkohola, drog in zunajzakonske spolnosti.

Primer ponudbe za luksuzno halal potovanje. Foto: printscreen

Muslimanski turisti ne želijo več “kompromisov”
“Če živite v skladu z islamskimi pravili, cenite tudi halal storitve na potovanjih. Ne glede na to, ali ste na poslovnem ali mestnem potovanju, wellness vikendu ali počitnicah na plaži,” svoje storitve oglašuje hotel Adlon-Kempinski iz Berlina. Vse več hotelov v Nemčiji poskuša pritegniti ciljno skupino – tudi zato, ker tako imenovani trg “Halal Travel” narašča: do leta 2020 se pričakuje, da bo bogati muslimanski trg ustvaril 220 milijard dolarjev prometa, do leta 2026 pa že 300 milijard. Naraščajoče zanimanje za halal prijazno potovanje je tudi posledica hitro rastoče skupine mladih in premožnih muslimanov. Do leta 2030 bodo skoraj 30 odstotkov svetovnega prebivalstva predstavljali muslimani med 15. in 29. letom starosti. Če zanimanje za halal ponudbe večinoma prihaja iz bogatih naftnih držav, kot je Savdova Arabija, se po novem povpraševanje povečuje v državah, kot sta Malezija in Indonezija, kjer srednji razred raste. “Toda tudi druga in tretja generacija muslimanov v Nemčiji bi rada dobro potovala,” pravi Malik.

Turistična industrija se prilagaja novi ciljni skupini – “halal” potovalne agencije tudi drugod po Evropi
“Z naraščajočo kupno močjo so muslimanski kupci postali zahtevnejši in ne želijo sklepati kompromisov,” pravi Ufuk Seçgin z rezervacijskega portala halalbooking.com. Seçgin, ki se je rodil v Hamburgu, je potomec priseljenih Turkov in že 16 let živi v Londonu ter pravi, da se tudi sam srečuje s tovrstnimi dilemami. “Ko potujem, rad zavijem v elegantno restavracijo s petimi zvezdicami, zelo mi je všeč turška kuhinja.” V Londonu so se mnoge britanske restavracije usmerile k domačim in tujim muslimanskim gostom, medtem ko se bari s koktajli širijo in vključujejo brezalkoholne alternative. Turistične agencije, kot je Muslim History Tours, pa na primer ponujajo oglede, ki se osredotočajo na britansko muslimansko zgodovino. Za številna mesta, turistična združenja, organizatorje potovanj in hotelirje se s tako imenovanimi “halal” potovanji ponuja velik biznis, poroča Frankfurter Allgemeine.

Bizarno, a med ponudbo je tudi Slovenija:

Foto: printscreen

Kot je razvidno, obstaja za Slovenijo celo vodič “muslimanom prijazno”, v tej ponudbi pa so halal restavracije, zanimivosti … Več o tem pa preberite jutri, v nedeljo, 19.5., samo na Nova24tv.si!

Nikakor pa ne spreglejte niti članka, v katerem smo razkrili, kdo vse v Sloveniji in v naši bližini poseduje halal ceritifikate – TUKAJ.

M.V.

 

 • bojan

  taki ki to odobravajo imajo očitno hudo možgansko poškodbo

  • mona lisa

   To so izdajalci ki bi za denar še posrano riz polizali muslimanu. V vsaki vojni so VOJNI DOBIČKARJI. Tudi v tej. To kar se zdaj dogaja je vojna le da brez orožja to je počasno zasedanje evropskega ozemlja. vedno več jih bo, močnejši bodo in ko pride čas potem………………

  • SIMON ROZIC

   …in na široko odprte žepe!

 • karpelec

  Končno nas je begunska kriza nekaj naučila, da jo bodo eni izkoristili v svoj prid in pobirali drugačne nje sadove.

  • SIMON ROZIC

   Muslimanski bogatuni nas bojo zaobšli; ostali bodo le kozjerejci in
   tisti, prilepljeni na socialo…kot domači cigani
   Velike romske družine z bajeslovno dragimi avtomobili na parkiriščih
   za invalide so pri nas zelo pogost pojav! Kje so tokrat redarji in policija ?
   Nikoli jih ni na spregled, saj so vsi podkupljeni!

   • matjazr7

    Malo je žaljivo, da je policija podkupljena, je pa pod velikim pritiskom. Policaj napiše Strojanom listek, Strojani ali kakšna civilna iniciativa pokličejo Čeferina, ki toži policijo za nadlegovanje in pokliče vse medije. Dva tedna bodo vsi nabijali o zlorabi policijskih pooblastil. Ko bo bo naenkrat pod pritiskom notranji minister, da mora dati izjavo o zlorabi policijskih pooblastil, bo šlo po verigi navdol, na koncu bo nastradal policist, ki je samo opravljal svoje delo. In nihče ga ne bo zaščitil. Bi ti na tvojem mestu vestno opravljal svoje delo? Ko te bodo vsi prežvečili, boš hodil na RK pa makarone, da bodo tvoji otroci imeli kaj za jest? Hja, raje se vprašajmo, kam smo prišli…

   • Matt von Glanz

    Ni sans, da zaobidejo Bled, in ga tudi ne.

    • samotoje

     Res je, na youtubu je morje filmčkov o tem, kako se slovenski gostinci za drobiž prodajajo islamskim “gospodarjem”. Fej!

 • rubec

  Če boš hotel odpreti lokal, boš v tej levakarski vukojebini moral imeti obrezanega tiča. Ampak kožico bo pa za shranit, ker enkrat pridemo tudi mi na oblast.

  • Baassbooster

   Jst mam obrezanga pitona ,ampak Halal ne bo na mojem prostoru nikdar . Jih rajš razrešetam z karbitom mater jim božo. Katolik za vedno

 • Nata

  Mene pravzaprav ne zanima, koliko je muslimanov
  ” Do leta 2030 bodo skoraj 30 odstotkov svetovnega prebivalstva predstavljali muslimani med 15. in 29. letom starosti. ” !!
  Vendar pa naj se ne silijo na naš prostor
  Oooooo, sijajno se imajo ti šeriatarji !! Kakšen hudičev nadstandart ? Plačajo naj za svoje horde , ki pustošijo po Evropi !! Namesto , da se valjajo po naših hotelih, naj tem svojim ljudem preskrbijo boljše življenje tam, kjer so doma !!
  Jaz bi jim navila za dobrodošlico Händlov Alleluja. . . .pa biblijo bi jim dala na nočno omarico.
  Naj se malo izobrazijo o deželi, v katero ga pridejo sračkat !!
  Pa bi jo takoj pobrisali. . . . . . . oz., bi jo najbrže morala pobrisat jaz ?

 • mona lisa

  Vse te ritoliznike muslimanov obsodit izdajalstva.

 • Morala

  Zato pa Slovence imenujejo hlapci, ker se radi klanjajo tistemu odkoder jim preti nevarnost oz. od koga imajo oblastniki korist. Brez hrbtenice se nihče ni stal pokonci!!!

 • Perkele

  Pametno, Pakistan in Bangladeš imata že leta 4-6% gospodarsko rast, srednji in višji sloj sta v vzponu, ljudje želijo potovat in trošit.

  Mi je jasno, da bivši člani ZK tega ne dojamejo, neokomunisti.

 • šmentanamuha

  Muslimanski bogatuni brez sočutja do svojih verskih sobratov, ki se potikajo po Evropi in drugod po svetu kot begunci in “begunci”, ne prispevajo niti ficka za njihovo oskrbo. S svojimi naftnimi dolarji gledajo zviška nanje in na vse nas in se nam posmehujejo s svojim halal nasmeškom. ker smo taki bedaki.

  • Janez Kepic-Kern

   Oglasite se mi kaj.
   OK,ex “vztrajnik Odbora 2014” – sem. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   PRILEPIM
   MOJE SPODNJE – VABILO,
   POD
   VAŠ E- POST,
   DA NE MOTIM VAŠEGA IN OSTALIH ZAPISOV. L.R JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

   VABILO.
   K SODELOVANJU Z MENOJ – Janezom KEPIC-KERNOM !
   MOJE OSEBNO SPOROČILO VSEM BEROČIM !

   Jaz osebno nekaj
   zares dobrih sodelavcev zlasti
   – RAČUNALNIKARJEV
   in
   enega profesionalnega HERALDIKA – že imam.
   Za
   ustvarjanje moje mesečne revije “SLOVENIANA”

   Kot vidite
   tudi na tek OK E- PORTALU NOVE24TV
   tudi kar precej-
   – POLEMIZIRAM,
   – PIŠEM POLEMIČNE “ŠALE” ITD.

   VSI,
   KI BI SE MI RADI PRIDRUŽILI
   STE
   TOPLO VABLJENI:

   zlasti kakorkoli že uveljavljeni
   pisci
   s področij
   – raznih STROK ter kulture in politike.

   PONUJAM
   VAM MOŽNOST SODELOVANJA
   PRI MOJI “SLOVENIANA” reviji.
   ter na mojem e-portalu “SLOVENIANA”

   VSE MOJE
   AKTIVNOSTI SO USMERjENE
   V
   OPORO – POZITIVNIH POMLADNIH STRANK – SDS, SLS, DOM ,

   – NSI-JA
   POD VODSTVOM M. TONINA IN Z LJ. NOVAK – pa NE OPIRAM.
   Sem podpornik, nisem pa član SDS.

   VKLJUČITE SE
   VSI ZAINTERESIRANI, POZITIVNI LJUDJE
   S TEGA PORTALA ITD.

   Ko bivši, priznano OK KNJIŽNIČAR – JAZ – JANEZ KEPIC-KERN
   ZELO
   DOBRO POZNAM
   – ORGANIZACIJO – VSEH OBLIK ZDRUŽEVANJA,
   KI
   SO UREJENA – NA VČLANJEVANJE: društva, klubi, združenja itd.
   Tudi
   knjižnice – delujejjo – na – ČLANSTVO – PAČ, to vemo vsi.

   VABIM VAS – KOT SODELAVCE
   TUDI
   V MOJA ŽE OBSTOJEČA
   – RAČUNALNIŠKO DRUŠTVO IN KLUB “SLOVENIANA
   TER
   V
   SPODAJ
   ORISANA – NAČRTOVANA – DRUŠTVA
   v
   – “DOMOZNANSTVO “SLOVENIANA” : za pišoče, poznavalce naših slovenskih reči
   IN v
   – “DVOJINA” “SLOVENIANA” : društvo za korektno slovensko družabnost, prireditve, plese

   VSE TU
   BEROČE IN PIŠOČE
   POZITIVNE LJUDI
   NA TEM OK E-PORTALU NOVE24TV
   OBVEŠČAM,
   da jaz Janez Kepic-Kern, 67 let, nekaznovan, nealkoholik,s 4o let dela
   SEM
   ČLAN
   GZS,
   – imam tudi podjetje “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern LJ, d.o.o..
   – zmogljiv e- portal “SLOVENIANA”, NA: sloveniana.si
   in
   1. ŽE USTANOVLJENO RAČUNALNIŠKO DRUŠTVO “SLOVENIANA”
   IN
   2. RAČUNALNIKARSKI – KLUB- “SLOVENIANA”
   Moje
   podjetje
   TI DVE DRUŠTVI – OPIRA.
   3.
   V pripravi na registracijo imam
   tudi
   DRUŠTVO ZA KOREKTNO DRUŽABNOST, ZA kULTURNE, PLESNE PRIREDITVE ITD.
   “SLOVENIANA-DVOJINA”.

   VAM
   TU PIŠOĆIM IN BEROČIM
   PA
   ZNA BITI Z A N I M I V O –
   MOJE

   – D O M O Z N A N S K O, DOMAČNOSTNO društvo “SLOVENIIANA”,
   ki
   ga te tedne
   TUDI PRIPRAVLJAM – NA URADNO REGISTRACIJO.
   Namen
   in glavna dejavnost tega pripravljanega
   društva
   “DOMOZNANSTVO, DOMAČNOST – SLOVENIANA”
   bo
   PISANJE, TVORJENJE KOREKTNIH, KVALITETNIH POLJUDNO STROKOVNIH TEKSTOV, VIDEOV, PREDAVANJ ITD.
   Z
   DOMOZNANSKO, S SLOVENSKO DOMAČNOSTNO TEMATIKO.
   S
   področij – približno tako
   kot so na tem OK PORTALU NOVE23 TV:
   – starejša in novejša zgodovina nas SLOVENCEV,
   starejše in aktualnosti s področij strok in politike.

   Vse
   KONTAKTNE PODATKE Z MENOJ, Z Jnez Kepic-Kernom najdete na mojem
   e- portalu
   “SLOVENIANA”, NA:sloveniana.si.

   Vsi zainteresiirani – toplp vabljeni !
   Kar brez zadrege se mi s čistimi, s pozitivnimi nameni – javite !
   In
   se mi predstavite s pravimi osebnimi podatki,
   ki
   jih pri “SLOVENIANI” varujemo
   PO POSEBNEM ZELO STROGEM – PRAVILNIKU,
   KI
   JE OBJAVLJEN NA
   NASLOVNI STRANI
   MOJEGA E-PORTALA “SLOVENIANA”
   Kar
   BREZ ZADREGE
   SE MI JAVITE – NIČ SLABEGA VAS NE BO DOLETELO – Z MOJE STRANI.
   Po
   prvem, seznanitvenem srečanju – bž
   BOSTE SODELOVALI Z MENOJ
   V OKVIRU – VAŠIH MOŽNOSTI
   IN VAĐEGA INTERESA.
   Jaz Janez Kepic_kern – nekaj osnovnih sodelavcev – ŽE IMAM,

   DPBRODOŠLI
   PA MI BOSTE VSI,
   KI IMATE RES RADI NAŠ SLOVENSKI NAROD, SŽ
   NAŠE SLOVENSKE LJUDI
   IN
   NAŠO SLOVENIJO !

   Vaše sodelovanje,
   ki bo imelo značaj pravega DELA,
   BO TUDI KOREKTNO – PLAČANO. L.r. Janez Kepic- Kern KOMENDA
   P.S.
   e: [email protected], GSM 041/559-589 OD 10H-21H VSE DNI.
   ODGOVORIM S POVRATNIM KLICEM. Motenje prijavim organom MNZ.
   MOJ E- PORTAL “SLOVENIANA”
   https://sloveniana.si/

  • samotoje

   Tisti, ki se potikajo po Evropi, so bili poslani sem z namenom. Torej nimajo v arabskih državah česa iskati. Za oskrbo islamskih hord je dolžna poskrbeti Evropa, tako je načrtovano.

   • janko

    Ja in še huje – to je organizirano pomuslimanjenje Evrope, z denarjem evropskih davkoplačevalcev, ki ga levi politiki dajejo džihadu za podjarmljenje lastnega naroda. To je lastnost komyjev – molzti in pobijati lastne neoborožene in nevedne ljudi… tega še v živalskem svetu NI!!

 • xtc

  Narediti kot so Švicarji.Preprosto prepovedat promet iz halal izdelki in konec.

  • janko

   A tako so naredili?
   Potem pa tudi mi zahtevajmo!! DSD, DOM, Zbor za republiko, VSTANIMO!!

 • Če je že Slovenija “LGBT prijazna” turistom, bo pač še “halal”. Samo mene zanima, kako je lahko nek hotel/restavracija/karkoliže halal, če je onesnažena z LGBT zalego? Bom moral mal vprašat kakšnega muftija ali na islamsko zajednico, ki podeljuje halal certifikate :-)))

 • Hm, ali je res kar se govori, da bodo kmalu začeli prodajati “halal” vino in “halal” žgane pijače?? So v Unionu/Laškem že naredili “halal” polnilno linijo za pivo?

 • Sem mal poguglal tole o “halal Sloveniji” in sem našel spisek mošej v Sloveniji. Na strani: https://www.tripfez.com/prayer-times/slovenia/ljubljana/ čisto na dnu imate zemljevid in spisek mošej/molilnic da ne boste rekli, da o tem nič ne veste ….

  PS: na vrhu so pa ure za molitve, tako da vsete, ob katerih urah naj lokalni župnik mal zvoni s cerkvenimi zvonovi ….

  • Nata

   Tole je pa zelo dobra ideja !!

 • skorpijon93

  nagnat vse muslimane iz slovenije, jebem vam pas mater ! v višegrajskih državah je muslimanov manj kot 0,2 %, niti si jih ne uvažajo, ne želijo, na hrvaškem jih je 1,6 % delež, v Sloveniji 3,6 % delež. Češka je povsod pred Slovenijo, bolj pametni in razviti, tudi lustracijo so izvedli na Češkem, evra niso sprejeli

  • Perkele

   Kaj potem dela nadkoalicijka komunistična partija na Češkem, ki podpira vlado in je dobila 7% glasov leta 2017?

   • skorpijon93

    češka komunistična partija je proti muslimanov , kaj ti ni jasno ??

    • Perkele

     Ni mi jasno, kako so se lustrirali s komunistično partijo, ki podpira vladi.

 • skorpijon93

  višegrajska četverica je bodočnost EU !

 • skorpijon93

  vsa čast višegrajski četverici !

 • freedomfighter

  Temu se rece do er biznis ampak to komunisti pac ne razumete

  • samotoje

   A ti podrejanje islamu imenuješ dober biznis??? Moj kolega, egiptolog, arheolog, ki obvlada kar nekaj arabskih narečij, mi je razložil, kaj si arabski petičneži mislijo o Evropejcih in njihovi pripravljenosti ustreči arabskim muham. In se o tem pogovarjajo in se delajo norca iz nas vseh. Prepričani so pač, da jih nihče ne razume. Kolega je zato odpovedal hotel v Kaprunu in odšel.

   • freedomfighter

    Ja dober biznis je za to ker je na svetu milijarda muslimanov…ce nebi bilo to prilagajanje profitabilno se podjetja sigurno nebi sla tega…to vidim da ljudje ne razumete…v kapitalizmu podjetja delajo vse za vecji profit…njim je vseeno a dobijo denar od muslimana, budista ali kristjana…denar je denar

    • samotoje

     Bejž no, a res? Prvič slišim. Shallow mind, se reče temu, kar ti razlagaš.

     • freedomfighter

      Zanimivo…to da podjetja strmijo h cim vecjemu profitu je shallow mind…madona v nasi drzavi vam je pa socializem res totalno unicil mozgane…a daj povej zakaj pa ti mislis da se gredo podjetja take stvari…za to da bodo delala izgubu…ali pa mogoce hocejo zlobni kapitalisti uniciti svet…kateri socilisticni slogan bos uporabil…res ce mislis da podjetja namenoma zmanjsujejo svoj profit potem res ne vem kaj reci

     • samotoje

      Iz dveh razlogov se bom na tem mestu nehal ukvarjati s teboj:
      1. zelo težko berem tvojo deformirano oz. spakedrano slovenščino, ki je na meji razumljivega;
      2. ne razumeš razlike med podrejanjem in poslovanjem na enakovredni osnovi. Če bi poznal arabski svet, ne bi pisal neumnosti.
      Morda, ko boš malo zrasel… Morda. Pa slovensko se nauči, da se boš lahko artikulirano sporazumeval.

     • freedomfighter

      Ja klasika ko vam zmanjka argumentov greste v nacin pisanja…ampak vidim da ti res ne razumes da delnicarjem je vseeno na kaksen nacin dela podjetje profit dokler je to legalno…ne vem o kaksnih enakovrednih osnovah ti sploh govoris…podjetja hocejo imeti cim vec strank ki placajo cim vec denarja ko bos razumel to osnovo trznega gospodarstva bos vedel o cem jaz govorim…podjetje se nebi nikoli podrejalo nikomur ce nebi videli v tem profita…ce si delnicar potem ves da ni vazno kdo gre v tvoj hotel ampak koliko zasluzis od njega

 • skorpijon93

  na hrvaškem je bilo po podtkih leta 2016 1,6 % delež muslimanov , v Sloveniji pa 3,6 %, hrvati manj kot slovenija, hrvati so patrioti, nacionalisti in tako je tudi prav, odprte politike priseljevanja nočejo

 • dare326

  lol, organizatorji teh potovanj se ne zavedajo, da si tisti, ki so pod sharijo, želijo razvrata z alkoholom, glasbo, plesom,

 • stajerc5

  Tudi jaz sem za halal, predvsem meso. Mislim,da bi ga morali uvesti na lepi nasi Kolpi…

 • Mirko

  Med njimi je petkrat dnevno molitev proti Meki, pri čemer se upoštevajo tudi pravila oblačenja, kot so nošenje naglavnih rut in vzdržnost od alkohola, drog in zunajzakonske spolnosti.

  A to velja samo pri njih doma? Tukaj pijejo alkohol, se drogirajo, posiljujejo in se ukvarjajo s stvarmi, ki jih v “halal” državi kaznujejo s smrtjo.

 • Zgornji

  BEDA NEKIH BEDNIKOV !!! ! !!! OBATROJIH !!! ! !!!

 • cosmosjasnovidec

  Zato pa so pritegnjeni švabi že hlapci muslimanski garjavi golazni.
  Mi ni jasno kako se ne najde en pameten švaba natakar ter vsuje strup v vsa živila namenjena tej muslimanski nesnagi,da bi pocrkala.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

  • freedomfighter

   Ajde javi se za natakarja pa podstavi strup…tole impotentno jamranje po internetu nic ne naredi

  • janko

   Odgovarjal bi kot za normalnega človeka, se ne splača. Dokler se ne znebimo v Evropi levičarjev, bo šlo vse samo navzdol. Potem bo pa možno vse lepo razumno in mirno urejati in urediti – tako mislim.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!